Zdrobim drojdia intre degete, presaram un praf de sare deasupra ei.
Amestecam cu o lingurita sa se lichefieze drojdia.
Punem apa calduta,zaharul, faina, pudra de roscove si scortisoara peste amestecul de drojdie si framantam un aluat elastic.
Pe masura ce-l framantam, picuram cantitatea de ulei alocata aluatului.
Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de lucru infainata si decupam formele de gogosi dorite.
Preincalzim usor cuptorul (50 grade cca 15 minute), apoi il oprim.
Asezam gogosile in tava cuptorului tapetata cu un prosop curat de bucatarie (textil).
Dam tava la cuptor sa stea la caldura pana decupam toate gogosile (mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus trei tavi).
Incingem ulei intr-o cratita, scoatem prima tava din cuptor si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana se rumenesc frumos.
Pentru a obtine gaura in mijlocul gogosilor secretul este sa le dati drumul in ulei invers decat au stat in tava la dospit (adica cu partea care a stat pe servetel, deasupra)
Le scoatem din ulei direct pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces, apoi le asezam pe platou, le pudram cu zahar pudra din belsug si servim.
Pofta buna!