Gnocchi aromati cu pesmet

de Valclaudia in Dulciuri, 10 Mai 2014 | 5187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi:
  • cca 300 gr. faina alba
  • 1 ou potrivit
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. carofi fierti in coaja si dati pe razatoare
  • 3-4 linguri de ulei (pentru uns mainile in timpul modelarii)
  • 2 lingurite pudra de roscove
  • Patul de pesmet aromat:
  • cca 200 gr. pesmet din comert
  • 4 linguri zahar tos
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite pudra de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi aromati cu pesmet:

Mai intai intindem pesmetul in tava, presaram zaharul si dam tava la cuptor la temperatura redusa pana se rumeneste pesmetul frumos.

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam,apoi dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Adaugam 1 ou potrivit si faina,un praf de sare, amestecam/framantam foarte bine si obtinem un aluat lipicios din care vom rupe bucatele dupa marimea preferata, le modelam in forma dorita si le fierbem in apa cu sare pana se ridica la suprafata.

Le scurgem de apa in care au fiert, presaram pudra de roscove cat sunt fierbinti, apoi le asezam pe patul de pesmet rumenit cu zahar.

Deasupra presaram continutul unui pliculet de zahar vanilat, pudra din coaja de portocala confiata, tavalim gnocchi prin pesmet sa se imbrace intr-un strat uniform si tam tava la cuptor pentru 15 minute la temperatura potrivita.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi aromati cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]