Potcoave

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 3192 vizualizari

 

usor de facut dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. unt foarte gras
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 lingura rasa praf de portocala confiata
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 2 linguri de cacao
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (cca 600 gr)

Pentru decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 30-40ml frisca vegetala lichida
  • nuca de cocos
  • bombonele colorate din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cateva minute cuun varf de cutit de sare, zaharul pudra, praful de portocala confiata si praful de cacao.

Adaugam pe rand ouale si continuam sa mixam.

Stingem bicarbonatul in laptele caldut si il adaugam peste restul ingredientelor deja mixate cateva minute bune.

Renuntam la mixer, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios (gras, datorita untului din compozitie).

Punem hartie de copt in tava si preincalzim cuptorul.

Rupem bucatele din aluat, formam potcoavele dupa marimea dorita si le aliniem frumos in tava, lasand ceva sparii intre ele pentru ca vor creste in timpul coacerii.

Dam tava la copt 15min. la temp. de 170 grade.

Le lasam la racit.

(Eu am pudrat o parte din ele si cu zahar pudra sa le servim imediat pentru ca urma sa le decorez abia a doua zi cu glazura si bombonele)

Ciocolata se topeste intr-o craticioara in frisca lichida.

Dam vasul deoparte, lasam sa se racoreasca glazura si decoram cu ea potcoavele dupa bunul plac.

Ka final presaram bombonele colorate si nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

A doua zi sunt mult mai bune, dispare gustul de bicarbonat si devin foarte fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Potcoave ala Cleme