Potcoave cu vanilie si migdale

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 3880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 125 g migdale macinate
  • 200 g margarina RAMA rece
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare (din pacate eu am uitat sa pun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave cu vanilie si migdale:

Margarina am frecat-o bine-bine cu zaharul, pana zaharul s-a topit iar compozitia a devenit ca o spuma. Am adaugat migdalele macinate, zaharul vanilat si oul, amestecand continuu. La urma am pus treptat faina.

Am obtinut un aluat omogen, nu foarte tare, pe care l-am dat ptr 1 ora la frigider.

Dupa ce aluatul s-a intarit bine, am pus aluatul pe masa infainata, si am format bastonase de cca 8 cm, carora le-am dat forma de potcoava. Cu o pensula am udat o tava cu apa, am tapetat cu hartie de copt, si fara a mai unge hartia, am pus bastonasele in tava. Am dat  la cuptor ptr 12-15 minute la 190 grade C.

Cand le-am scos din cuptor, le-am tavalit imediat prin zahar pudra si le-am asezat in cutii de tabla speciale ptr astfel de bunatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu vanilie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Miha 1

12.12.2012, 22:55

RuxyRux 1

12.12.2012, 22:56

Daca ai stii cat iubesc cornuletele astea!

gio 1

08.06.2013, 11:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]