drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul.
Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul.
La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini.
Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti.
Incingem cuptorul la 180...
Spalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei.
Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana.
Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, se taie cubulete si se coc in tigaia antiaderenta la foc potrivit...
Curatam spanacul, il spalam in mai multe ape si il oparim 5 minute in apa cu sare.
Ciupercile si ardeii se curata si se spala.
Se taie fasii si se calesc in 3 linguri de ulei impreuna cu bobitele de mustar, sare si piper dupa gust. Adaugam 1 cescuta de hrisca, 1 cescuta de apa si lasam sa...
Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.
Amestecam pana devine drojdia lichida.
Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.
Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final...
Drojdia se pune intr-un vas,se adauga sarea si zaharul, se amesteca pana devine lichida.
Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si de floarea soarelui,galbenusul, 50 gr. branza telemea, 275 gr. branza proaspata de vaci.
Amestecam, adaugam apoi faina alba si framantam un aluat...
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit.
Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam peretele cartofului de cca 0,5 cm.
Peste miezul cartofilor punem crema de unt, branza topita cu ardei,...
Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta.
Curatam legumele,le spalam sub jet de apa rece.
Ceapa se taie cubulete, ardeiul se taie bucati, dovlecelul cubulete....
Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute in apa cu sare.
Intre timp preparam maioneza din: un galbenus crud+1 galbenus fier+150 ml ulei+2 lingurite de mustar.
Lasam ciupercile la scurs, apoi la racit, adaugam mararul verde si le maruntim la robot impreuna...
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena.
Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita,...
Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei.
Asezam un triunghi de branza topita in coltul foii unse,apoi impachetam branza in restul foii si asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Procedam la fel cu celelalte 11 foi si triunghiuri de...
Foile de placinta se taie fasii,apoi se coc in cuptor pana devin aurii.
Lasam cuptorul pornit,la temperatura de 175 grade.
Mixam branza de burduf cu iaurtul si telemeaua trecuta pe razatoarea fina, pana obtinem o crema omogena. Adaugam mararul,amestecam bine compozitia de branza.
Zdrobim...
Aluatul dezghetat se desface e masa de lucru.
Ungem intreaga suprafata a aluatului cu 3-4 linguri de zacusca, apoi rulam strans aluatul ca la rulada.
Taiem melcsori de grosimea dorita (cca 1 cm am taiat eu), aszam melcisorii in tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 200...
Trecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem tava cu ulei, asezam 1 foaie de placinta, o ungem cu putin...
Carnea tocata se amesteca cu oul, ceapa tocata, painea inmuiata in apa si scursa bine, sare si piper dupagust.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Pe masa de lucru/ folia de silicon presaram pesmetul,usturoiul granulat si semintele de susan.
Intindem amestecul de carne cu palmele peste...
Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta.
Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Formam bilute de...
Punem intr-o tigaie mica antiaderenta ardeiul taiat bucatele la prajit in ulei.
Il prajim 2-3 minute,apoi punem sucul de rosii.
Spargem oul in mijlocul tigaii, presaram sare si piper dupa gust, apoi asezam din loc in loc boabe de porumb din conserva.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam...
Feliem bagheta si prajim feliutele la prajitorul de paine.
Ungem feliutele prajite cu branza topita cu verdeata.
Presaram sare dupa gust si fulgi de chili.
Decoram cu verdeata proaspat tocata.
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja.
Trecem cartofii fierti sub jet de apa rece, ii curatam de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Telemeaua si cascavalul se trec pe razatoarea fina si se adauga peste cartofii rasi.
Adaugam 2 oua, turmeric, chimen, sare si piper dupa...
Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta.
Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.
Faina proaspat cernuta se...
Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar.
Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.
Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la...
Amestecam branza telemea cu crema de branza, apoi ungem feliile de paine taiate dupa preferinta cu acest amestec de branza.
Asezam feliile unse in tava tapetata cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade.
Spalam rosiile si ardeii, le taiem rondele.
Asezam peste fiecare felie...
Preparam maioneza: mixam un galbenus crud+galbenusul de la un ou fiert cu 1 lingurita de mustar. Turnam in fir subtire uleiul, mixam la viteza mare. La final adaugam sare si piper dupa gust.
Fasolea verde se curata de capete si se taie/rupe bucatele de marimea dorita. Se fierbe la foc potrivit...
Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai.
Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor.
Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga....
Foaia de aluat foietaj se lasa la dezghetat,apoi o ungem cu pasta de ardei.
Presaram cascaval ras, branza telemea zdrobita si ardeiul tocat cubulete.
Rulam strans foaia,apoi taiem rulouri de grosimea dorita.
Le asezam in tava captusita cu hartie de copt, apoi le dam in cuptorul...
Punem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei.
Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic.
Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem cu sucitoarea o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis....
Roata de cascaval, in ambalajul original, nedesigilat, se pune intr-un vas cu apa la foc mic si se lasa pana clocoteste apa si te topeste cascavalul.
Ardeii se coc si se curata de coaja.
Cand cascavalul s-a topit, il scoatem din ambalaj pe masa de lucru,il intindem cu facaletul, il ungem cu...
Curatam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar).
Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit cca 10 minute.
Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, restul de zucchini taiat cubulete,bobitele de...
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina.
Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora.
Intre timp preparam umpluturile:
-stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se...
Laptele caldut se pune intr-un vas incapator cu drojdia uscata, zaharul si 1/2 lingurita sare. Adaugam oul, branza de vaci si faina. Amestecam, framantam si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cca 1 ora la dospit.
Branza telemea o trecem pe razatoarea fina,apoi o amestecam cu branza...
Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii coacem in tigaia antiaderenta pana se inmoaie.
Punem intr-o craticioara mica antiaderenta 1 lingurita de ulei,apoi 1 lingurita rasa de malai si lasam cateva secunde sa se prajeasca usor malaiul.
Turnam peste...
Placinta cu carne
drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul. La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini. Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti. Incingem cuptorul la 180...
Cartofi la tigaie cu sos de branza
Spalam bine cartofii apoi ii fierbem in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Ii trecem sub jet de apa rece dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana. Ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, se taie cubulete si se coc in tigaia antiaderenta la foc potrivit...
Spanac cu pleurotus,hrisca si soia prajta
Curatam spanacul, il spalam in mai multe ape si il oparim 5 minute in apa cu sare. Ciupercile si ardeii se curata si se spala. Se taie fasii si se calesc in 3 linguri de ulei impreuna cu bobitele de mustar, sare si piper dupa gust. Adaugam 1 cescuta de hrisca, 1 cescuta de apa si lasam sa...
Placinte negre cu pleurotus la cuptor
Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare. Amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam. Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final...
Focaccia cu seminte,branzeturi si masline negre
Drojdia se pune intr-un vas,se adauga sarea si zaharul, se amesteca pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si de floarea soarelui,galbenusul, 50 gr. branza telemea, 275 gr. branza proaspata de vaci. Amestecam, adaugam apoi faina alba si framantam un aluat...
Cartofi Byron
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja timp de 20 minute la foc potrivit. Ii taiem in jumatate, scobim miezul cu grija ajutandu-ne de o lingurita, lasam peretele cartofului de cca 0,5 cm. Peste miezul cartofilor punem crema de unt, branza topita cu ardei,...
Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume
Carnaciorii se impung din loc in loc si se aseaza intr-o tigaie in care am pus doua linguri de ulei. Ii lasam la prajit la foc potrivit pana se rumenesc dupa preferinta. Curatam legumele,le spalam sub jet de apa rece. Ceapa se taie cubulete, ardeiul se taie bucati, dovlecelul cubulete....
Salata de pleurotus cu maioneza si marar
Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute in apa cu sare. Intre timp preparam maioneza din: un galbenus crud+1 galbenus fier+150 ml ulei+2 lingurite de mustar. Lasam ciupercile la scurs, apoi la racit, adaugam mararul verde si le maruntim la robot impreuna...
Chiftele din cartofi cu sos de leurda si marar
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul,crema de branza, fulgii de ovaz,branza, verdeata, ceapa maruntita, sare si piper dupa gust si amestecam sa obtinem o compozitie omogena. Formam din aceasta compozitie chiftelutele de marimea dorita,...
Pachetele cu branza topita si susan
Preincalzim cuptorul la 170 grade. Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei. Asezam un triunghi de branza topita in coltul foii unse,apoi impachetam branza in restul foii si asezam pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu celelalte 11 foi si triunghiuri de...
Placinta cu branza de burduf si telemea
Foile de placinta se taie fasii,apoi se coc in cuptor pana devin aurii. Lasam cuptorul pornit,la temperatura de 175 grade. Mixam branza de burduf cu iaurtul si telemeaua trecuta pe razatoarea fina, pana obtinem o crema omogena. Adaugam mararul,amestecam bine compozitia de branza. Zdrobim...
Melci din foietaj cu zacusca
Aluatul dezghetat se desface e masa de lucru. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu 3-4 linguri de zacusca, apoi rulam strans aluatul ca la rulada. Taiem melcsori de grosimea dorita (cca 1 cm am taiat eu), aszam melcisorii in tava tapetata cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 200...
Burek
Trecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu ulei, asezam 1 foaie de placinta, o ungem cu putin...
Rulada din carne tocata cu porumb si cascaval
Carnea tocata se amesteca cu oul, ceapa tocata, painea inmuiata in apa si scursa bine, sare si piper dupagust. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Pe masa de lucru/ folia de silicon presaram pesmetul,usturoiul granulat si semintele de susan. Intindem amestecul de carne cu palmele peste...
Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi
Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta. Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Formam bilute de...
Ou ochi in sos de rosii
Punem intr-o tigaie mica antiaderenta ardeiul taiat bucatele la prajit in ulei. Il prajim 2-3 minute,apoi punem sucul de rosii. Spargem oul in mijlocul tigaii, presaram sare si piper dupa gust, apoi asezam din loc in loc boabe de porumb din conserva. Acoperim tigaia cu un capac si lasam...
Bagheta feliata si prajita cu branza topita
Feliem bagheta si prajim feliutele la prajitorul de paine. Ungem feliutele prajite cu branza topita cu verdeata. Presaram sare dupa gust si fulgi de chili. Decoram cu verdeata proaspat tocata.
Bulete din cartofi cu telemea si cascaval
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Trecem cartofii fierti sub jet de apa rece, ii curatam de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Telemeaua si cascavalul se trec pe razatoarea fina si se adauga peste cartofii rasi. Adaugam 2 oua, turmeric, chimen, sare si piper dupa...
Cornulete cu branza picanta
Branza telemea se trece pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se amesteca cu 1 lingura de iaurt si 1 cutie de 200gr. branza picanta. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac. Faina proaspat cernuta se...
Rulada cu branza la tigaie
Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar. Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac. Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la...
Bruschete cu crema de branza
Amestecam branza telemea cu crema de branza, apoi ungem feliile de paine taiate dupa preferinta cu acest amestec de branza. Asezam feliile unse in tava tapetata cu hartie de copt, preincalzim cuptorul la 170 grade. Spalam rosiile si ardeii, le taiem rondele. Asezam peste fiecare felie...
Salata de vara cu maioneza
Preparam maioneza: mixam un galbenus crud+galbenusul de la un ou fiert cu 1 lingurita de mustar. Turnam in fir subtire uleiul, mixam la viteza mare. La final adaugam sare si piper dupa gust. Fasolea verde se curata de capete si se taie/rupe bucatele de marimea dorita. Se fierbe la foc potrivit...
Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor
Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai. Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor. Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga....
Melci din foietaj cu branzeturi
Foaia de aluat foietaj se lasa la dezghetat,apoi o ungem cu pasta de ardei. Presaram cascaval ras, branza telemea zdrobita si ardeiul tocat cubulete. Rulam strans foaia,apoi taiem rulouri de grosimea dorita. Le asezam in tava captusita cu hartie de copt, apoi le dam in cuptorul...
Retese cu telemea si seminte de in
Punem intr-un vas incapator semintele de in, sarea, bicarbonatul si 50 ml ulei. Adaugam apa calduta,apoi faina si framantam un aluat elastic. Incingem bine tigaia antiaderenta, iar pe masa de lucru unsa cu putin ulei intindem cu sucitoarea o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis....
Rulada de cascaval cu ardei copti si masline
Roata de cascaval, in ambalajul original, nedesigilat, se pune intr-un vas cu apa la foc mic si se lasa pana clocoteste apa si te topeste cascavalul. Ardeii se coc si se curata de coaja. Cand cascavalul s-a topit, il scoatem din ambalaj pe masa de lucru,il intindem cu facaletul, il ungem cu...
Ciulama de ciuperci cu zucchini
Curatam si spalam legumele (mai putin zucchini, pe care-l lasam cu coaja daca este tanar). Jumatate din zucchini se trece prin robot impreuna cu ceapa si se caleste apoi in ulei la foc potrivit cca 10 minute. Adaugam apoi ardeiul taiat fasii, restul de zucchini taiat cubulete,bobitele de...
Placinte cu stir rosu si / sau branza
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul, apoi adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic pe care-l vom lasa la dospit cca 1 ora. Intre timp preparam umpluturile: -stirul se curata de pe codite, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca marunt si se...
Mini langosi cu branza si marar
Laptele caldut se pune intr-un vas incapator cu drojdia uscata, zaharul si 1/2 lingurita sare. Adaugam oul, branza de vaci si faina. Amestecam, framantam si obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cca 1 ora la dospit. Branza telemea o trecem pe razatoarea fina,apoi o amestecam cu branza...
Omleta umpluta in crusta de malai
Curatam ardeii de cotoare si seminte, ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii coacem in tigaia antiaderenta pana se inmoaie. Punem intr-o craticioara mica antiaderenta 1 lingurita de ulei,apoi 1 lingurita rasa de malai si lasam cateva secunde sa se prajeasca usor malaiul. Turnam peste...