Burek

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2014 | 10356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert (400 gr.)
  • 500 gr. branza telemea rasa
  • 200 gr. smantana
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de gris
  • cca 100 l ulei pentru uns foile
  • cca 100 gr. cascaval afumat ras
  • seminte de in si de susan
  • 100 gr. smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek:

Trecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei, asezam 1 foaie de placinta, o ungem cu putin ulei, ajutandu-ne de o pensula de silicon, apoi repetam procedura pana suprapunem 3-4 foi.

Peste acestea punem jumatate din umplutura de branza, apoi din nou suprapunem 3-4 foi unse cu ulei, din nou un strat de branza, apoi restul foilor unse cu ulei.

Galbenusurile le amestecam cu 100 gr. smantana, apoi ungem suprafata ultimei foi cu acest amestec, dupa care presaram cascaval afumat ras si seminte de susan si de in.

Cu un cutit ascutit portionam burekul, apoi il dam la cuptor pentru 35minute pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)