Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete

Ficatei de pui inabusiti cu sos rece picant si mamaliguta

In Ficat la 26 Iul 2015

Curatam ficatul si il spalam cu apa rece. Punem intr-o tigaie untul sau margarina, adaugam apoi ficatul, presaram putin piper proaspat macinat, acoperim tigaia si lasam sa se gateasca inabusit la foc potrivit 20 minute. Indepartam capacul si lasam ficatul sa se prajeasca dupa preferinta....

Ciorba de vara cu legume mexicane

In Ciorbe la 26 Iul 2015

Ceapa, ardeii si morcovii se curata, apoi se spala sub jet de apa rece. Punem intr-o oala uleiul de masline, apoi ceapa, sotam 2 minute la foc moderat, apoi adaugam ardeiul taiat bucati si rondelele de morcov. Lasam sa se caleasca cca 5 minute, adaugam sare si piper dupa gust, apoi foaia de...

Prajitura After Eight (reteta 800)

In Prajituri la 19 Iul 2015

Pentru blat se separa ouale. Din albusuri+praful de sare batem spuma. Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala, apoi nuca macinata si la final incorporam faina in ploaie si albusurile batute spuma. Preincalzim...

Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 19 Iul 2015

Separam mai intai ouale. Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade) Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte. Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza...

Paine neagra cu seminte si topping de cascaval

In Piine la 19 Iul 2015

Punem drojdia intr-un vas incapator, adaugam sarea si indulcitorul. Amestecam sa se lichefieze drojdia, apoi punem apa calduta. Punem pe rand semintele, faina de in si taratele de grau. Amestecamingredientele, apoi adaugam faina 650. Picuram din cand in cand ulei de masline. Lasam...

Soia prajita cu piure de cartofi noi si sos de rosii

In Mancaruri de post la 19 Iul 2015

Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita. Le punem la calit in ulei, in jur de 5 minute. Adaugam apoi rosiile trecute prin robot, presaram dupa gust sare si...

Briose cu branza, stafide,rom si frisca

In Dulciuri la 19 Iul 2015

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si pudra de cacao. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam stafidele si le incorporam in...

Pleurotus la cuptor cu parmezan ras si mujdei de usturoi

In Mancaruri de legume la 19 Iul 2015

Ciupercile se spala cu aapa rece apoi se tampozeaza cu servetele absorbante. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi asezam ciupercile zvantate bine de apa. Stropim ciupercile cu ulei de porumb, presaram sare si piper dupa gust, apoi parmezan ras si dam...

Supa din piept de pui cu taietei chinezesti si paste

In Supe la 19 Iul 2015

Spalam pieptul de pui, il taiem bucati si il punem in oala impreuna cu uleiul. Il lasam la prajit cca 5 minute, adaugam apoi morcovul curatat, spalat si taiat rondele. Presaram dupa gust sare si piper macinat. Punem si ceapa curatata, spalata (intreaga). Turnam apa, lasam la fiert...

Bulete din branza si cascaval cu marar

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Branza telemea si cascavalul le trecem pe razatoarea fina. Adaugam ouale, praful de copt, mararul tocat si amestecam. Incorporam si cele 100 gr. faina in compozitie, vom obtine un amestec lipicios. Lasam cateva minute amestecul deoparte. Tapetam o tava cu faina pentru ca buletele sa...

Placinte rumene cu branza la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Intr-un vas incapator se pune drojdia proaspata impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam fulgii de ovaz, apa calduta si amestecam. Punem faina alba proaspat  cernuta, picuram din cand in cand ulei sa desprindem mai usor aluatul de pe maini. Lasam aluatul la dospit in loc ferit de...

Inimioare din foietaj cu seminte de canepa

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2015

Aluatul foietaj dezghetat complet se desface din ambalaj pe masa de lucru. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam doua tavi cu hartie de copt. Decupam inimi de aluat cu forma cea mai mare din set, apoi la mijloc decupam inimioare mai mici cu cea mai mica forma din set. Asezam...

Mancare de legume cu hrisca

In Mancaruri de post la 18 Iul 2015

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Punem ceapa tocata marunt la sotat in 3 linguri de ulei (2 minute). Adaugam morcovul, le lasam la foc mediu cca 5 minute. Presaram boabe de piper, sare si piper macinat dupa gust, adaugam apoi dovlecelul curatat de coaja si seminte taiat...

Briose cu banane si icing de zmeura

In Dulciuri la 17 Iul 2015

Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului. Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul. Mixam sa obtinem un amestec omogen in care incorporam la final faina si ciocolata alba rasa ori taiata bucatele. Preincalzim...

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

In Piine la 17 Iul 2015

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele. Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l...

Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie

In Porc la 17 Iul 2015

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta. Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron. Adaugam ardeii spalati si curatati in prealabil, taiati bucati. Presaram pudra curry, busuioc uscat,sare si piper dupa gust. Adaugam...

Placinte cu loboda la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2015

Pentru inceput pregatim umplutura de loiboda,dupa cum urmeaza: -spalam frunzele de loboda in mai multe ape, apoi le taiem fasii; -Punem intr-o cratita 3-4 linguri de ulei, adaugam frunzele de loboda taiate si presaram gupa gust sare si piper; -lasam la foc mic loiboda pana scade toata...

Saratele de dieta

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2015

Punem drojdia intr-un bol cu sarea si indulcitorul,amestecam pana devine drojdia lichida. Adaugam apa calduta,faina de in, cea alba,semintele, taratele, fulgii de ovaz, amestecam sa obtinem un aluat ferm. Pentru a se dezlipi de pe maini adaugam putin ulei de masline. Lasam aluatul acoperit...

Pulpe de pui pe pat de sare si ciuperci sotate

In Pui la 12 Iul 2015

Curatam pulpele de pui de piele, le spalam sub jet de apa rece si le stergem apoi cu servetele de bucatarie absorbante. Le condimentam cu sare si piper dupa gust, pentru culoare si aroma presaram pudra curry. Preincalzim cuptorul la 220 grade. Asezam sarea grunjoasa intr-o forma...

Taietei chinezesti cu ciuperci sotate

In Paste la 12 Iul 2015

Ciupercile curatate si spalate se taie bucati. Se pun la sotat in ulei, impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul rosu taiat fasii. Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade toata apa lasata de ciuperci. Adaugam dupa gust sos de soia si presaram patrunjel...

Frigarui asortate la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2015

Curatam legumele, le taiem bucati marisoare. Carnea se taie cubulete. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Asezam hartie de copt in tava. Preparam frigaruile dupa inspiratie, asezand pe betele de frigarui bucati ce carne, ciuperci, bucati de ceapa si de ardei. Ungem frigaruile cu...

Cheesecake cu blat de cacao _ Dukan

In Dulciuri la 12 Iul 2015

Preincalzim cuptorul al 175 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si indulcitorul. Ungem forma cu inel detasabil cu putin ulei, apoi o tapetam cu tarate de ocaz. Peste albusurile batute adaugam praful de copt, praful de cacao si pe rand...

Varza calita (de post)

In Mancaruri de post la 12 Iul 2015

Spalam,apoi tocam varza marunt. Ceapa si ardeiul se spala, apoi se taie bucatele si se pun in cratita cu uleiul. Lasam la calit cateva minute, adaugam varza tocata, punem 1 cana cu apa rece, adaugam boabele de piper, putin piper macinat, sare dupa gust si cele doua foi de dafin. Acoperim...

Ciorba usoara cu porumb,rosii si busuioc

In Ciorbe la 12 Iul 2015

Cutatam legumele, le spalam sub jet de apa rece, apoi tocam ceapa si o punem in oala cu putin ulei si o lasam 2-3 minute la sotat. Adaugam ardeiul taiat fasii sau cubulete, morcovii taiati rondele si mai sotam in jur de cinci minute legumele laolalta. Punem roasiile trecute prin robot,...

Placinte cu branza si marar la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2015

Preparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat. Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, faina, framantam si picuram din cand in cand...

Budinca de tapioca si legume la steamer

In Mancaruri de post la 5 Iul 2015

Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului am pus legumele taiate bucati, respectiv rondele, dupa cum urmeaza: la primul nivel morcovii si...

Paste cu sos de rosii si chiftele

In Paste la 5 Iul 2015

Chiftelutele au fost preparate din ziua anterioara, la cuptor dupa retetab de aici . Pastele Hutton le fierbem in multa apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Dupa ce au fiert le strecuram si le trecem sub un jet scurt de apa rece, pentru a a indeparta faina si pentru a evita ca...

Ciorba de vara cu scarita afumata

In Ciorbe la 5 Iul 2015

Legumele se curata si se spala cu apa rece. Punem 3 linguri de ulei in oala, adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, morcovul taiat rondele, boabele de piper si cele de mustar si foaia de dafin. Lasam la sotat legumele in jur de 5 minute, adaugam scarita afumata taiata bucati, punem apa...

Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

In Porc la 5 Iul 2015

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata. Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul verde proaspat tocat, praful de curry si cel de usturoi. Amestecam cu mainile sa omogenizam...

Prajitura cu zmeura si vanilie

In Prajituri la 5 Iul 2015

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Se bate intai spuma de albusuri, mixandu-le cu praful de sare. Intr-un bol separat mixam galbenusurile cu zaharul, untul  si praful de copt pana se omogenizeaza. Adaugam rand pe rand cele 5 linguri de apa minerala, apoi incorporam...

Afisate 391 - 420 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]