Briose cu branza, stafide,rom si frisca

de Valclaudia in Dulciuri, 19 Iul 2015 | 2841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. branza de vaci degresata
  • 1/2 iaurt degresat
  • un praf de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • o mana de stafide
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 3 linguri indulcitor Clio
  • 2 lingurite pudra de cacao
  • 200 ml frisca vegetala
  • 10 bucatele ghimbir confiat
  • 2-3 lingurite seminte de canepa
  • putina pudra de cacao pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu branza, stafide,rom si frisca:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si pudra de cacao.

Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam stafidele si le incorporam in amestec.

Pregatim 10 forme de briose din silicon intr-o tava, le umplem cu acest amestec, la cca 3/4 din capacitate.

In mijlocul fiecarei forme asezam cate o bucatica de ghimbir macinat, presaram seminte de canepa si dam apoi tava cu briosele la cuptor pentru 40 minute.

Le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar sa se raceasca.

Intre timp mixam frisca vegetala pana obtinem consistenta dorita.

Cu spritul formam moate de frisca peste briose, apoi le decoram cu seminte de canepa si pudra de cacao.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza, stafide,rom si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si zmeura