mancare de post
Soia prajita:
Sosul de rosii:
Piureul:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam foarte bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare.
Ceapa si ardeii se curata si se taie bucati de marimea dorita.
Le punem la calit in ulei, in jur de 5 minute.
Adaugam apoi rosiile trecute prin robot, presaram dupa gust sare si piper, apoi lasam sosul la foc potrivit pana scade si obtinem consistenta dorita. La final presaram marar verde proaspat tocat.
Cubuletele de soia se pun la fiert in apa cu sare si piper pentru 7 mnute.
Scurgem apa de pe ele, le lasam la racit,apoi se stoarcem intre maini sa scapam de apa pe care au absorbit-o.
Punem intro tigaie 4-5 linguri de ulei, lasam sa se incinga si adaugam cubuletele de soia fiarta.
Lasam la prajit in ulei pana capata culoarea dorita.
Cartofii fierti se scurg de apa (nu aruncam apa in care au fiert deoarece o vom folosi la piure).
Adaugam margarina peste cartofii fierbinti scursi de apa, mixam.
Diluam apoi cartofii cu apa scursa de pe ei, punem atat cat consideram pentru a obtine un poiure de consistenta dorita.
Servim soia prajita cu sos de rosii si piure peste care presaram fulgi de chili.
Pofta buna!