Se curata cartofii si se dau pe razatoare mare. Se sparg ouale si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Optional puteti adauga ceapa verde taiata rondele.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune jumatate din compozitie. Puteti face o singura bucata mare cat o omleta, sau puneti...
Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa.
Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si...
Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza putin in ulei si se toarna peste cartofi impreuna cu usturoiul curatat si pisat.
Se amesteca legumele...
Se pun la fiert 2 litri de apa cu sare. Se curata si se taie cubulete vinetele, dovleacul si ciupercile, apoi se oparesc pe rand in apa cu sare. Se strecoara si dupa ce se racesc se storc bine de apa.
Se toaca verdeata, ceapa si usturoiul si se amesteca intr-un bol cu restul legumelor, cu 4...
Se fierbe conopida in apa cu sare timp de 10 min. apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se face o maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei.
Se curata usturoiul si se piseaza.
Conopida se zdrobeste cu furculita si se stoarce de apa, apoi se amesteca cu...
Se pun la fiert 2 l de apa cu sare. Cand fierbe se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute. Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Telemeaua se da pe razatoare.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt sa aseaza 1/3 din mamaliga, apoi 1/2...
Pentru a prepara aceasta reteta de clatite de dovlecei vom proceda astfel:
Se spala si se curata dovleceii, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa 20-30 de minute, apoi se storc bine.
Se bat bine ouale, se adauga apa minerala, apoi faina, sare si piper. Se amesteca bine cu...
Se mixeaza ouale cu un praf de sare. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca branza cu ierburile, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si branza in aluat, apoi se toarna totul intr-o forma de chec unsa cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 170...
Se amesteca faina cu laptele, cu oul batut, cu branza, untul topit si mararul. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se adauga dovleacul.
Se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se presara deasupra cascavalul razuit.
Se da la cuptorul incins cca 30 de minute...
Se coc ardeii pe o plita, apoi se presara cu sare sau se pun in apa rece ca sa se poata curata mai repede. Dupa ce se racesc, se curata de coaja si de seminte cu grija sa nu se rupa.
Pieptul de pui se taie fasii , se condimenteaza cu sare si piper si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin...
Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, se acopera si se da la frigider ptr o ora.
Dovlecelul se feliaza si se sareaza. Rosiile se feliaza si ele. Branza se amesteca cu smantana, oul si mararul si se condimenteaza.
Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se intinde branza peste el,...
Se amesteca faina cu sarea, untul moale si oul, se framanta si se da la frigider 30 de minute. Se intinde aluatul si se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt, se imbraca si peretii vasului si se inteapa cu furculita. Se coace 10 minute, apoi se lasa putin la racit.
Se amesteca branza...
Se decupeaza doua cercuri din feliile de toast cu o cana mare sau cu un cutit. Intr-o tigaie neaderenta se pune la topit untul si uleiul. Se prajeste painea in tigaie si pana devine rumena, apoi se sparge cate un ou in fiecare gaura si se lasa la prajit 1-2 minute.
Se serveste...
Se pune la fiert broccoli in apa cu sare 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se raceste sub jet de apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop, pana se pregateste aluatul.
Se masoara toate ingredientele cu aceeasi canita. Se amesteca ingredientele uscate: malaiul, faina, zaharul, sarea, praful...
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se unge cu unt o tava de chec.
Se condimenteaza ouale si se mixeaza impreuna cu vinul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt.
Branza se da pe razatoarea mica si se adauga la aluat. Maslinele se scurg bine si sunca se taie...
Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare.
Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se...
Se spala spanacul, se curata de codite si se opareste in apa cu sare, apoi se strecoara.
Se pune la incins o lingura de ulei in care se prajeste orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba.
Se toaca spanacul si se caleste in uleiul ramas. Faina se desface in lapte, mararul se...
Se pune laptele la fiert. Se bat ouale, se rade branza, se taie cascavalul cubulete.
Cand a dat laptele in clocot, se pune malaiul si se amesteca pana se face crema - nu trebuie sa fiarba, doar sa-si ia faina zeama.
Se amesteca bine mamaliga cu ouale si cascavalul. Se unge o tava...
Se taie baghetele in patru, apoi se cresteaza pe lungime si se pun intr-o tava.Leurda se spala, se scurge si se taie fasii. Se scurge mozzarella si se taie felii sau se sfarama, apoi se amesteca cu leurda. Se condimenteaza cu sare si se umplu crestaturile din baghete cu aceasta compozitie. Se...
Soia se fierbe in supa de legume cca 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se scurge bine de lichid. Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se curata si se piseaza.
Se amesteca toate ingredientele, apoi se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins...
Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si se lasa la scurs.
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga otet, sare, mustar, usturoi pisat si se fierbe totul pe aburi , amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, apoi...
Ciupercutele se spala si se sterg bine, apoi li se rup coditele, dupa care se umple fiecare caciulita cu pate cu ajutorul unei lingurite.
Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se condimenteaza pesmetul cu sare si piper. Se pune uleiul la incins. Cipercutele se dau prin faina, ou si pesmet apoi...
Se curata slanina de soric daca e cazul, se taie bucati mari si se pune la topit intr-o oala mare, la foc mic. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn pana se micsoreaza jumarile si plutesc in untura.
Dupa ce s-au racit un pic se scot cu o paleta, se sareaza , iar untura se toarna in...
Se fierb cartofii in coaja sau se curata si se taie cubulete si se fierb asa. Se dau pe razatoarea mare si se terciuesc.
Se incalzeste laptele si se amesteca cu sare cat va place, iar untul se freaca cu branza scursa bine.
Se pune laptele si untul in cartofi si se amesteca bine. Se adauga...
Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie in dreptunghiuri suficient de mari cat sa invelesca cremvustii. Se pune cate un cremvusti pe fiecare bucata si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine.
Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi...
Se taie castravetii in doua si se lasa sa se scurga de zeama.
Feliile de sunca se ung cu branza topita din tub, se pune pe fiecare o felie de branza si se ruleaza. Se taie capetele la rulada, apoi se taie fiecare in doua.
Se foloseste ca baza alta felie de sunca pe care se pune in capat...
Se fierb ouale tari si se lasa sa se raceasca.
Intre timp rosiile se spala, apoi se taie un capacel pe partea cu cotorul si se scobesc de miez. Se lasa sa se usuce bine ca sa nu alunece de pe oua.
Se curata ouale de coaja si se taie albusul de la baza. Se scot usor galbenusurile si se...
Se fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se strecoara bine.
Se spala dovleceii, se taie in doua, apoi in felii. Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie rondele. Se oparesc rosiile, se decojesc, li se scoate cotorul si se taie cubulete. Se taie carnatii...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se bat bine ouale, se adauga iaurtul, se amesteca, se adauga chimenul, urda, telemeaua rasa, faina si se condimenteaza cu piper, dupa gust.
Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30-40 de minute.
Se serveste cu smantana.
Se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea. Cand fierbe se toarna faina dintr-o data si se amesteca bine pana se face crema. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.
Se adauga pe rand ouale si se mixeaza bine pana la omogenizare.
Se incinge uleiul si se prajesc gogoselele...
Rosti
Se curata cartofii si se dau pe razatoare mare. Se sparg ouale si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper. Optional puteti adauga ceapa verde taiata rondele. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune jumatate din compozitie. Puteti face o singura bucata mare cat o omleta, sau puneti...
Placinta Suprema
Daca aveti spanac proaspat, se spala si se opareste in apa cu sare, apoi se scurge si se toaca. Daca aveti congelat, se pune la decongelat intr-un strecurator, sa se scurga de apa. Se taie ceapa verde rondele, se toaca mararul, apoi se amestecca cu spanacul, branza razuita, un ou intreg si...
Cartofi Dauphinoise
Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza putin in ulei si se toarna peste cartofi impreuna cu usturoiul curatat si pisat. Se amesteca legumele...
Drob vegetarian
Se pun la fiert 2 litri de apa cu sare. Se curata si se taie cubulete vinetele, dovleacul si ciupercile, apoi se oparesc pe rand in apa cu sare. Se strecoara si dupa ce se racesc se storc bine de apa. Se toaca verdeata, ceapa si usturoiul si se amesteca intr-un bol cu restul legumelor, cu 4...
Pasta de conopida
Se fierbe conopida in apa cu sare timp de 10 min. apoi se strecoara si se lasa sa se raceasca. Intre timp se face o maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei. Se curata usturoiul si se piseaza. Conopida se zdrobeste cu furculita si se stoarce de apa, apoi se amesteca cu...
Mamaliguta in straturi cu branza si carnaciori
Se pun la fiert 2 l de apa cu sare. Cand fierbe se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute. Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Telemeaua se da pe razatoare. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt sa aseaza 1/3 din mamaliga, apoi 1/2...
Clatite cu dovlecei
Pentru a prepara aceasta reteta de clatite de dovlecei vom proceda astfel: Se spala si se curata dovleceii, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa 20-30 de minute, apoi se storc bine. Se bat bine ouale, se adauga apa minerala, apoi faina, sare si piper. Se amesteca bine cu...
Chec cu branza si ierburi de Provence
Se mixeaza ouale cu un praf de sare. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se amesteca branza cu ierburile, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si branza in aluat, apoi se toarna totul intr-o forma de chec unsa cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 170...
Budinca de dovleac
Se amesteca faina cu laptele, cu oul batut, cu branza, untul topit si mararul. Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si se adauga dovleacul. Se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si se presara deasupra cascavalul razuit. Se da la cuptorul incins cca 30 de minute...
Ardei copti pane
Se coc ardeii pe o plita, apoi se presara cu sare sau se pun in apa rece ca sa se poata curata mai repede. Dupa ce se racesc, se curata de coaja si de seminte cu grija sa nu se rupa. Pieptul de pui se taie fasii , se condimenteaza cu sare si piper si se pune la prajit intr-o tigaie cu putin...
Tarta perfecta;)
Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, se acopera si se da la frigider ptr o ora. Dovlecelul se feliaza si se sareaza. Rosiile se feliaza si ele. Branza se amesteca cu smantana, oul si mararul si se condimenteaza. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se intinde branza peste el,...
Tarta taraneasca
Se amesteca faina cu sarea, untul moale si oul, se framanta si se da la frigider 30 de minute. Se intinde aluatul si se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt, se imbraca si peretii vasului si se inteapa cu furculita. Se coace 10 minute, apoi se lasa putin la racit. Se amesteca branza...
Oua in paine cu sos chilli
Se decupeaza doua cercuri din feliile de toast cu o cana mare sau cu un cutit. Intr-o tigaie neaderenta se pune la topit untul si uleiul. Se prajeste painea in tigaie si pana devine rumena, apoi se sparge cate un ou in fiecare gaura si se lasa la prajit 1-2 minute. Se serveste...
Briose din malai cu broccoli
Se pune la fiert broccoli in apa cu sare 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se raceste sub jet de apa. Se lasa sa se scurga pe un prosop, pana se pregateste aluatul. Se masoara toate ingredientele cu aceeasi canita. Se amesteca ingredientele uscate: malaiul, faina, zaharul, sarea, praful...
Chec de branza cu masline si sunca
Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade. Se unge cu unt o tava de chec. Se condimenteaza ouale si se mixeaza impreuna cu vinul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Branza se da pe razatoarea mica si se adauga la aluat. Maslinele se scurg bine si sunca se taie...
Placinta cu leurda
Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare. Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se...
Spanac de Sighisoara
Se spala spanacul, se curata de codite si se opareste in apa cu sare, apoi se strecoara. Se pune la incins o lingura de ulei in care se prajeste orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Se toaca spanacul si se caleste in uleiul ramas. Faina se desface in lapte, mararul se...
Mamaliga umpluta
Se pune laptele la fiert. Se bat ouale, se rade branza, se taie cascavalul cubulete. Cand a dat laptele in clocot, se pune malaiul si se amesteca pana se face crema - nu trebuie sa fiarba, doar sa-si ia faina zeama. Se amesteca bine mamaliga cu ouale si cascavalul. Se unge o tava...
Baghete impanate
Se taie baghetele in patru, apoi se cresteaza pe lungime si se pun intr-o tava.Leurda se spala, se scurge si se taie fasii. Se scurge mozzarella si se taie felii sau se sfarama, apoi se amesteca cu leurda. Se condimenteaza cu sare si se umplu crestaturile din baghete cu aceasta compozitie. Se...
Chiftelute de soia
Soia se fierbe in supa de legume cca 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se scurge bine de lichid. Se curata cartofii si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se curata si se piseaza. Se amesteca toate ingredientele, apoi se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei incins...
Conopida cu sos de mustar si usturoi
Conopida se curata, se spala, se rupe buchetele si se fierbe 10 minute in apa cu sare, dupa care se scoate si se lasa la scurs. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga otet, sare, mustar, usturoi pisat si se fierbe totul pe aburi , amestecand continuu. Se lasa sa se raceasca, apoi...
Ciuperci umplute
Ciupercutele se spala si se sterg bine, apoi li se rup coditele, dupa care se umple fiecare caciulita cu pate cu ajutorul unei lingurite. Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se condimenteaza pesmetul cu sare si piper. Se pune uleiul la incins. Cipercutele se dau prin faina, ou si pesmet apoi...
Jumari
Se curata slanina de soric daca e cazul, se taie bucati mari si se pune la topit intr-o oala mare, la foc mic. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn pana se micsoreaza jumarile si plutesc in untura. Dupa ce s-au racit un pic se scot cu o paleta, se sareaza , iar untura se toarna in...
Piure ardelenesc inverzit
Se fierb cartofii in coaja sau se curata si se taie cubulete si se fierb asa. Se dau pe razatoarea mare si se terciuesc. Se incalzeste laptele si se amesteca cu sare cat va place, iar untul se freaca cu branza scursa bine. Se pune laptele si untul in cartofi si se amesteca bine. Se adauga...
Rulouri cu cremvusti
Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie in dreptunghiuri suficient de mari cat sa invelesca cremvustii. Se pune cate un cremvusti pe fiecare bucata si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi...
Melcisori
Se taie castravetii in doua si se lasa sa se scurga de zeama. Feliile de sunca se ung cu branza topita din tub, se pune pe fiecare o felie de branza si se ruleaza. Se taie capetele la rulada, apoi se taie fiecare in doua. Se foloseste ca baza alta felie de sunca pe care se pune in capat...
Ciupercute
Se fierb ouale tari si se lasa sa se raceasca. Intre timp rosiile se spala, apoi se taie un capacel pe partea cu cotorul si se scobesc de miez. Se lasa sa se usuce bine ca sa nu alunece de pe oua. Se curata ouale de coaja si se taie albusul de la baza. Se scot usor galbenusurile si se...
Budinca cu dovlecei si carnaciori
Se fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se strecoara bine. Se spala dovleceii, se taie in doua, apoi in felii. Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie rondele. Se oparesc rosiile, se decojesc, li se scoate cotorul si se taie cubulete. Se taie carnatii...
Turta cu chimen
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine ouale, se adauga iaurtul, se amesteca, se adauga chimenul, urda, telemeaua rasa, faina si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30-40 de minute. Se serveste cu smantana.
Gogosele pentru "zupa"
Se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea. Cand fierbe se toarna faina dintr-o data si se amesteca bine pana se face crema. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se incinge uleiul si se prajesc gogoselele...