1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat.
4. Galbenusurile le...
Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet.
1. Dupa ce s-a dezghetat, o spalam, o stergem cu prosoape absorbante din hartie si o parlim, curatam grasimea de la deschizatura abdomenului daca este cazul si taiem o parte din excesul de piele de la gat (eu am...
Aluat
1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.
2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3....
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C .
2. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute.
4. Capsunele pasate...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa...
Blat:
1.Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Batem galbenusurile spuma cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi...
Blat 1/negru:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Intr-un vas batem albusurile spuma cu praful de sare si cu zaharul tos si brut.
4. In alt vas, turnam uleiul in fir subtire peste galbenusuri si mixam (trebuie sa rezulte o compozitie ca...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri.
4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si...
1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios.
2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea.
3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D.
4. Preincalzim cuptorul la...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt.
3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine.
4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 160 g zahar.
4. Mixam gabenusurile cu restul de zahar, pana cand acesta se dizolva aproape complet, iar galbenusurile isi maresc volumul...
Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.
2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model.
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.
Blat
1. Preincalzim...
1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte).
2. Amestecam faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.
3. Pudram aluatul cu faina, il...
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine.
3. Formam bilute cu dimensiuni egale din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam...
1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute.
2. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas.
4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia.
5. Curatam cartofii (cel fiert si...
1. Preincalzim cuptorul la 190-200 °C.
2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in...
1. Spalam vinetele si curatam de coaja jumatate din cantitate. Le taiem cubulete (3-4 cm) si le punem in apa cu sare timp de 20 min.
2. Spalam si taiem muschiul in bucati de 5-7 cm.
3. Punem lingurita de ulei in tigaie la incins (se poate renunta la ulei ;). Se azvarle...
1. Preincalzim cuptorul la 180-190°C.
2. Amestecam faina cu pudra de goji (eu am macinat fructele uscate de goji cu ajutorul rasnitei de cafea).
3. Intr-un vas, topim untul la foc mic.
4. Amestecam siropul cu zaharul si il incorporam in untul caldut si invartim. Zaharul nu trebuie sa...
1. Fasolea calduta o punem impreuna cu apa intr-un vas si o pasam cu blender-ul vertical.
2. Incorporam legumele uscate, uleiul, sarea si piperul cu ajutorul unei spatule.
3. Dupa ce s-a mai racorit incorporam si usturoiul pisat.
4. Taiem painea cu ajutorul unei forme pentru biscuiti si...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam...
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat.
2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1cana de faina amestecata cu praful de copt si...
1. Spalam pulpele si le punem in tava.
2. Intindem peste ele boiaua, sarea si piperul.
3. Punem in tava vinul si apa, acoperim cu o folie de aluminiu. Gaurim folia de aluminiu din loc in loc.
4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C pana cand scade lichidul cam la 3/4...
Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius.
2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine.
3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de...
1. Batem albusurile spuma cu zaharul tos pana cand acesta se dizolva. Incorporam nuca de cocos si faina cernuta putin cate putin in albusuri, cu ajutorul unei spatule.
2. Punem compozitia intr-o tava conica (19 cm ) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190...
Aluat
1. Preincalzim cuptorul la 180 °C.
2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.
3. Impartim aluatul in 3 portii egale (sau ma rog, aproape egale).
4....
1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa.
2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul, ierburile de...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci.
3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine.
4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat.
5. Lasam aluatul la temperatura...
1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute.
2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte.
3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte.
4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte.
3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face...
Prajitura cu iaurt si fructe goji
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat. 4. Galbenusurile le...
Rata la cuptor
Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat, o spalam, o stergem cu prosoape absorbante din hartie si o parlim, curatam grasimea de la deschizatura abdomenului daca este cazul si taiem o parte din excesul de piele de la gat (eu am...
Poale-n brau
Aluat 1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti. 2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3....
Pandispan cu inima de capsune
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C . 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute. 4. Capsunele pasate...
Prajitura cu crema de ciocolata si visine
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa...
Prajitura surpriza
Blat: 1.Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Batem galbenusurile spuma cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi...
Prajitura cu portocale
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam abusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva. 4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul. 5....
Tort Bunicul
Blat 1/negru: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Intr-un vas batem albusurile spuma cu praful de sare si cu zaharul tos si brut. 4. In alt vas, turnam uleiul in fir subtire peste galbenusuri si mixam (trebuie sa rezulte o compozitie ca...
Tort cu ciocolata
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri. 4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si...
Cupe cu crema de branza
1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios. 2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea. 3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D. 4. Preincalzim cuptorul la...
Prajitura cu mac si visine
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt. 3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine. 4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de...
Prajitura cu nuca si mascarpone
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 160 g zahar. 4. Mixam gabenusurile cu restul de zahar, pana cand acesta se dizolva aproape complet, iar galbenusurile isi maresc volumul...
Rulada cu mascarpone, ananas si papaya
Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt. 3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model. 4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min. Blat 1. Preincalzim...
Prajiturele cu miere, lapte si cacao
1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte). 2. Amestecam faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. 3. Pudram aluatul cu faina, il...
Fursecuri aromate
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine. 3. Formam bilute cu dimensiuni egale din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam...
Chiftelute de soia si dovlecel (la cuptor)
1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas. 4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia. 5. Curatam cartofii (cel fiert si...
Tarta cu dovleac turcesc (de post)
1. Preincalzim cuptorul la 190-200 °C. 2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in...
Muschiulet de porc cu legume
1. Spalam vinetele si curatam de coaja jumatate din cantitate. Le taiem cubulete (3-4 cm) si le punem in apa cu sare timp de 20 min. 2. Spalam si taiem muschiul in bucati de 5-7 cm. 3. Punem lingurita de ulei in tigaie la incins (se poate renunta la ulei ;). Se azvarle...
Brandy Snaps cu goji si sirop de brad
1. Preincalzim cuptorul la 180-190°C. 2. Amestecam faina cu pudra de goji (eu am macinat fructele uscate de goji cu ajutorul rasnitei de cafea). 3. Intr-un vas, topim untul la foc mic. 4. Amestecam siropul cu zaharul si il incorporam in untul caldut si invartim. Zaharul nu trebuie sa...
Tartine cu fasole batuta
1. Fasolea calduta o punem impreuna cu apa intr-un vas si o pasam cu blender-ul vertical. 2. Incorporam legumele uscate, uleiul, sarea si piperul cu ajutorul unei spatule. 3. Dupa ce s-a mai racorit incorporam si usturoiul pisat. 4. Taiem painea cu ajutorul unei forme pentru biscuiti si...
Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. 3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. 4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam...
Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat. 2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1cana de faina amestecata cu praful de copt si...
Pulpe de pui la tava
1. Spalam pulpele si le punem in tava. 2. Intindem peste ele boiaua, sarea si piperul. 3. Punem in tava vinul si apa, acoperim cu o folie de aluminiu. Gaurim folia de aluminiu din loc in loc. 4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C pana cand scade lichidul cam la 3/4...
Biscuiti mentolati, cu crema de fructe
Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius. 2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine. 3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de...
Prajitura cu fulgi de cocos si glazura de cappuccino
1. Batem albusurile spuma cu zaharul tos pana cand acesta se dizolva. Incorporam nuca de cocos si faina cernuta putin cate putin in albusuri, cu ajutorul unei spatule. 2. Punem compozitia intr-o tava conica (19 cm ) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190...
Prajitura tricolor
Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare. 3. Impartim aluatul in 3 portii egale (sau ma rog, aproape egale). 4....
Mancare de conopida cu soia
1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa. 2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul, ierburile de...
Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci. 3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine. 4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat. 5. Lasam aluatul la temperatura...
Sarmalute dietetice, de post
1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute. 2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte. 3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte. 4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel...
Prajitura cu morcov (de post)
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte. 3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face...