1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat .
2. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amesteca cu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul....
1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut lipsit de curenti 30 min.
2. Preincalzim cuptorul la 180 °C .
3. Batem galbenusurile cu...
1. Spalam morcovii si cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, iar apoi ii taiem cubulete.
2. Taiem cubulete castravetii si -i punem intr-o sita la scurs, abia dupa ce s-au scurs ii amestecam cu cartofii taiati.
3....
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.
3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.
4. Pentru umplutura mixam ricotta...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o)....
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea.
4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza.
5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin...
Aluat
1. Intr-un vas preparam maiaua dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min, pana creste.
2. Intr-un alt vas, batem galbenusurile cu restul de lapte, zahar, smantana de...
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Tapetam fundul unei tavi (24 cm) obligatoriu detasabile, iar peretii ii ungem cu putin ulei si ii tapetam cu faina (desi la fel de bine ati putea sa ii tapetati cu hartie de copt, eu n-am facut-o pentru ca am ramas in pana de hartie :). ...
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Tocam ceapa, leurda si rosiile.
3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor.
4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute, care le vom da prin taratea de grau.
5. Punem...
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 70 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar, adaugam apoi uleiul, laptele si mixam dupa fiecare. ...
1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut).
2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin.
3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute,...
1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate, oprim focul si-l lasam sa se racoreasca.
2. Intr-un vas de inox mixam bine untul cu zaharul.
3. Adaugam galbenusurile peste unt si mixam bine. Incorporam si cele doua oua intregi...
1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22...
1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :)
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5...
Cupe
1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem aluatul si il dam la frigider minim 1 h.
2. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il...
Crema
1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare.
2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine...
1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra.
2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen.
3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider...
1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert.
2. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin.
4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea.
5. Pregatim o tava...
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia.
4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal.
5. Inglobam...
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spume cu zaharul tos.
4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.
5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile.
6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 140 °C.
2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se...
1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte).
2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la...
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca.
4. Transferam pieptul de pui intr-o...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia.
4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben...
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa.
3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi jumatate din cantitatea de zahar in albusuri si mixam pana la dizolvarea acestuia.
3. Untul topit il amestecam cu restul de zahar si cu laptele.
4....
1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.
2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este...
Cupcakes
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit.
3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica, ouale (cate unul odata) in compozitie.
4. Inglobam jumatate din canitatea de...
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Faina de porumb o mai macinam odata cu rasnita de cafea (daca va place mai mare, o puteti lasa asa).
3. Amestecam faina de porumb cu laptele fierbinte si lasam sa se racoreasca putin inainte de a trece la pasul urmator.
4. Incorporam...
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Punem pieptul de pui la fiert cu putina sare. Dupa 15 min il scoatem, il lasam sa se racesca putin si il feliem.
3. Amestecam 350 g faina cu oregano, ierburile de Provence, sarea si bicarbonatul stins cu otet.
4. Amestecam iaurtul cu uleiul...
Pasca cu aluat de cozonac
1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat . 2. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amesteca cu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul....
Cozonac pufos, cu rahat/stafide
1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut lipsit de curenti 30 min. 2. Preincalzim cuptorul la 180 °C . 3. Batem galbenusurile cu...
Salata de Boeof
1. Spalam morcovii si cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, iar apoi ii taiem cubulete. 2. Taiem cubulete castravetii si -i punem intr-o sita la scurs, abia dupa ce s-au scurs ii amestecam cu cartofii taiati. 3....
Tarta cu mazare si ricotta
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri. 3. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute. 4. Pentru umplutura mixam ricotta...
Tarta cu branza si seminte de pin
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o)....
Tort aperitiv
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma ferma cu sarea. 4. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, turnand putin cate putin, ca pentru maioneza. 5. Incorporam faina amestecata cu praful de copt in galbenusuri, apoi putin...
Cozonac pufos cu nuca si cacao
Aluat 1. Intr-un vas preparam maiaua dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min, pana creste. 2. Intr-un alt vas, batem galbenusurile cu restul de lapte, zahar, smantana de...
Pasca dietetica
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Tapetam fundul unei tavi (24 cm) obligatoriu detasabile, iar peretii ii ungem cu putin ulei si ii tapetam cu faina (desi la fel de bine ati putea sa ii tapetati cu hartie de copt, eu n-am facut-o pentru ca am ramas in pana de hartie :). ...
Chiftele de ciuperci cu leurda
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Tocam ceapa, leurda si rosiile. 3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor. 4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam bilute, care le vom da prin taratea de grau. 5. Punem...
Browniescu grapefruit goji curd
1. Preincalzim cuptorul la 180°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 70 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar, adaugam apoi uleiul, laptele si mixam dupa fiecare. ...
Ficatei in sos de iaurt
1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut). 2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin. 3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute,...
Grapefruit Goji Curd
1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate, oprim focul si-l lasam sa se racoreasca. 2. Intr-un vas de inox mixam bine untul cu zaharul. 3. Adaugam galbenusurile peste unt si mixam bine. Incorporam si cele doua oua intregi...
Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)
1. Preincalzim cuptorul la 190°. 2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt. 3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina. 4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie. 5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22...
Sarmale de post
1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :) 2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5...
Mini Tarte cu branza de capra
Cupe 1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem aluatul si il dam la frigider minim 1 h. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il...
Tort de ciocolata - de post
Crema 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare. 2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine...
Biscuiti cu scortisoara (de post)
1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra. 2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen. 3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider...
Cartofi Duchesse
1. Taiem cartofii in 4, ii spalam si ii punem la fiert. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scurgem apa, ii zdrobim bine apoi incorporam untul. Inainte de a trece la pasul urmator, lasam sa se racoreasca putin. 4. Incorporam oul, galbenusurile si sarea. 5. Pregatim o tava...
Brownie cu goji si capsune
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia. 4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal. 5. Inglobam...
Prajitura cu ciocolata si piper
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spume cu zaharul tos. 4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut. 5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile. 6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul...
Tort Pavlova, cu nuci caramelizate
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 140 °C. 2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. 3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se...
Chiftele de fasole
1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore (eu am lasat-o peste noapte). 2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la...
Piept de pui glazurat
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. 3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca. 4. Transferam pieptul de pui intr-o...
Tort cu frisca si rodie
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia. 4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben...
Cea mai buna negresa de post
Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa. 3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul...
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi jumatate din cantitatea de zahar in albusuri si mixam pana la dizolvarea acestuia. 3. Untul topit il amestecam cu restul de zahar si cu laptele. 4....
Painici pufoase
1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este...
Cupcakes cu vin
Cupcakes 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica, ouale (cate unul odata) in compozitie. 4. Inglobam jumatate din canitatea de...
Muffins cu cascaval, ardei gras si miez de lapte
1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 2. Faina de porumb o mai macinam odata cu rasnita de cafea (daca va place mai mare, o puteti lasa asa). 3. Amestecam faina de porumb cu laptele fierbinte si lasam sa se racoreasca putin inainte de a trece la pasul urmator. 4. Incorporam...
Pizza rapida, cu piept de pui
1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 2. Punem pieptul de pui la fiert cu putina sare. Dupa 15 min il scoatem, il lasam sa se racesca putin si il feliem. 3. Amestecam 350 g faina cu oregano, ierburile de Provence, sarea si bicarbonatul stins cu otet. 4. Amestecam iaurtul cu uleiul...