1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert.
2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet.
3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia...
1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g).
2. Spalam castravetii in mai multe ape.
3. Curatam ceapa si morcovul.
4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:
- castraveti
- 2-3 cepusoare...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Galbenusurile le batem cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare.
4. Amestecam cacaoa cu amidonul de porumb si le incorporam in galebusurile batute impreuna cu lptele rece....
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare.
3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine.
4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie.
5. Ungem o tava...
Baza
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C
2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare.
3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri.
4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e...
1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.
2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.
3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf, iaurtul zaharul si ouale. Pentru a obtine o consitenta fina folosim mixerul vertical.
3. Inglobam faina, grisul si esenta de rom cu un mixer. La final incorporam fulgii de cocos cu ajutorul unei...
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.
3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si invartim pe toate partile.
4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.
5. Acoperim...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 160 °C.
2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute.
3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut.
4. Amestecam faina cu cacaoa,...
1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine.
2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam.
3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam.
4. Punem laptele intr-un...
1. Spalam, stergem, portionam si batem (intre 2 bucati de folie alimentara) pieptul de pui.
2. Amestecam taratele (de grau si psyllium) cu germenii de grau si faina de ovaz.
3. Batem oul cu laptele si sarea. 4. Punem bucatile de piept de pui in oul batut apoi le scoatem, le...
Maia
Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.
Etapa I In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier....
1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.
3....
1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca.
2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva.
3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia.
4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana isi...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie.
3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine.
4. Dam prin rasnita, grosier, alunele.
5. Tavalim pestele prin oul batut si apoi prin alunele zdrobite.
6. Punem...
1. Punem o oala cu apa la infierbantat.
2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul.
3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2...
1. Preincalzim cuptorul la 220 °C.
2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper.
3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 100 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia.
4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana...
1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si...
1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.
3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min.
4. Spalam zbarciogii si ii...
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul.
3. Spalam pestele, il frecam cu sare si il lasam 10 minute asa.
4. Amestecam condimetele, apoi crestam pestele din loc in loc si il ungem cu amestecul respectiv, totoadata il stropim cu...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190
2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample,...
1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule....
1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze.
2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10 min sa se odihneasca.
3. Scoatem coagulul si il pune intr-o sedila la scurs 12-24 ore. In...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.
4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
5. Amestecam cu...
1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min.
2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua, smantana pentru frisca si uleiul si framantam 10 minute, adaugand faina daca este necesar.
3. Punem...
1. Taiem crevetii, capsunele cubulete si 1/2 frunza de leurda fasii subtiri si le amestecam cu branza, iaurtul si praful de sare.
2. Frunzelor de leurda spalate si uscate le taiem codita.
3. Punem apoi cate o lingurita din compozitie pe fiecare frunza si rulam.
Nota!...
1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita.
2. Preincalzim cuptroul la 190 °C.
3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote...
Crema de mascarpone si ciocolata
1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert. 2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet. 3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia...
Cei mai buni castraveti marinati
1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g). 2. Spalam castravetii in mai multe ape. 3. Curatam ceapa si morcovul. 4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem: - castraveti - 2-3 cepusoare...
Musuroi de cartita cu capsune
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
Prajitura dietetica cu cirese
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Galbenusurile le batem cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. 4. Amestecam cacaoa cu amidonul de porumb si le incorporam in galebusurile batute impreuna cu lptele rece....
Prajitura dietetica cu caise
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare. 3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine. 4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie. 5. Ungem o tava...
Tarta dietetica, cu iaurt si cirese
Baza 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C 2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare. 3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri. 4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e...
Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt
1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam. 2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea. 3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la...
Pasca fara aluat, cu nuca de cocos
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf, iaurtul zaharul si ouale. Pentru a obtine o consitenta fina folosim mixerul vertical. 3. Inglobam faina, grisul si esenta de rom cu un mixer. La final incorporam fulgii de cocos cu ajutorul unei...
Ied cu ierburi aromate, la cuptor
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita. 3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si invartim pe toate partile. 4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste. 5. Acoperim...
Tort Kinder Milch Schnitte
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 160 °C. 2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute. 3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut. 4. Amestecam faina cu cacaoa,...
Lapte condensat indulcit
1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine. 2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam. 3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam. 4. Punem laptele intr-un...
Snitel (dietetic) de pui cu salsa de ardei copt
1. Spalam, stergem, portionam si batem (intre 2 bucati de folie alimentara) pieptul de pui. 2. Amestecam taratele (de grau si psyllium) cu germenii de grau si faina de ovaz. 3. Batem oul cu laptele si sarea. 4. Punem bucatile de piept de pui in oul batut apoi le scoatem, le...
Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci
Maia Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min. Etapa I In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier....
Sirop de salcam
1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule. 3....
Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale
1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca. 2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva. 3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale...
Tort decadent de ciocolata
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia. 4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana isi...
Cod in crusta de arahide
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie. 3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine. 4. Dam prin rasnita, grosier, alunele. 5. Tavalim pestele prin oul batut si apoi prin alunele zdrobite. 6. Punem...
Sarmalute cu verdeturi
1. Punem o oala cu apa la infierbantat. 2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute. O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul. 3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2...
Piept de pui cu rodie si sfecla rosie
1. Preincalzim cuptorul la 220 °C. 2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper. 3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si...
Tort cu capsune si mousse de cacao
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 100 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia. 4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana...
Paine cu mei si seminte
1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si...
Tarta cu ciuperci
1. Preincalzim cuptorul la 200°C. 2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri. 3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min. 4. Spalam zbarciogii si ii...
Crap aromatizat, la cuptor
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3. Spalam pestele, il frecam cu sare si il lasam 10 minute asa. 4. Amestecam condimetele, apoi crestam pestele din loc in loc si il ungem cu amestecul respectiv, totoadata il stropim cu...
Tort cu capsune
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample,...
Sirop de papadie
1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule....
Cascaval de casa
1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10 min sa se odihneasca. 3. Scoatem coagulul si il pune intr-o sedila la scurs 12-24 ore. In...
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet. 4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul. 5. Amestecam cu...
Chifle cu lapte
1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua, smantana pentru frisca si uleiul si framantam 10 minute, adaugand faina daca este necesar. 3. Punem...
Rulouri de leurda
1. Taiem crevetii, capsunele cubulete si 1/2 frunza de leurda fasii subtiri si le amestecam cu branza, iaurtul si praful de sare. 2. Frunzelor de leurda spalate si uscate le taiem codita. 3. Punem apoi cate o lingurita din compozitie pe fiecare frunza si rulam. Nota!...
Drob de pasare
1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita. 2. Preincalzim cuptroul la 190 °C. 3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote...