Blat
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute.
4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt,...
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.
3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins...
1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot.
2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute.
3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de...
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa si zahaul. Turnam restul ingredientelor (apa, ulei, bicarbonatul stins cu otet si esenta de rom) si le incorporam cu telul.
3. Turnam compozitia intr-o tava (24 cm), tapetata cu...
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.
3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul.
3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos.
4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt.
5....
1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min.
2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar...
1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul.
3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu) cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt...
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc...
1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam.
2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne.
3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul...
E tare simplu de pregatit ciorba.
Mai intai dezosam pieptul, spalam si portionam carnea, apoi punem impreuna cu apa si cu osul (de la piept) intr-o oala la fiert avand grija sa luam spuma cand se formeaza.
Cand e aproape fiert punem legumele taiate cuburi si dupa 10 minute punem...
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
1. Spalam si fasonam muschiuletul.
2. Il taiem perpendicular pe fibra in felii de 3-4cm grosime, pe care mai apoi le vom taia in fasii.
3. Amestecam zaharul cu sarea si piperul si le presaram pe carne avand grija sa acopere totul. Daca avem timp la dispozitie lasam la macerat intr-un...
1. Preincalzim cuptorul la 180 °C.
2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
3. Intr-un vas mixam branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o...
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare.
4. Cacaoa o amestecam cu praful...
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate.
2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore.
3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o...
1. Tocam gogosarii marunt cu ajutorul robotului.
2. Punem uleiul la incins intr-o cratita groasa, dam drumul gogosarilor, sarii, foilor de dafin si zaharului.
3. Lasam totul la foc mic pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita (in cazul meu am lasat sa scada pana la jumatate...
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si...
1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine.
2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.
3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).
4. Separat...
1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari.
2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat.
3. Gogosarii ii tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie.
4. Intr-o oala groasa punem uleiul la incins...
1. Spalam vinetele, le decojim, le taiem cuburi si le punem 20 minute intr-un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare. Le lasam 20 de minute in apa.
2. Punem uleiul intr-o cratita si il incingem, punem pulpele si le rumenim cateva minute, adaugam vinul si jumatatea de cana de apa si punem...
1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore.
2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem...
Blat 1.
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora.
4....
1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot.
2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute.
3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat.
4. Punem gemul fierbinte in borcane...
Blat 1 :
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca.
3. Separam albusurile de galbenusuri.
4. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit, cacaua si 100 g faina amestecata cu...
Tort cu struguri, nuci si crema de branza
Blat Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,...
Tort cu crema de nectarine si prune
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
Prajitura simpla
Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt,...
Boema (de post)
Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul. 3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins...
Sarmale in foi de varza murata
1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot. 2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute. 3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de...
Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)
Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa si zahaul. Turnam restul ingredientelor (apa, ulei, bicarbonatul stins cu otet si esenta de rom) si le incorporam cu telul. 3. Turnam compozitia intr-o tava (24 cm), tapetata cu...
Negresa cu mere (de post)
Cum procedam: 1. Preincalzim cuptorul la 190°. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine. 3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le...
Tort rapid cu cirese amare (de post)
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul. 3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos. 4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt. 5....
Coronite cu scortisoara (de post)
1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min. 2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar...
Prajiturele integrale, cu piure de mere
1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se...
Tort cu crema de nectarine
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
Negresa cu cocos, de post
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul. 3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu) cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt...
Crumble sarat, cu varza
1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc...
Chiftelute in sos de iaurt
1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam. 2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne. 3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul...
Ciorba de pui
E tare simplu de pregatit ciorba. Mai intai dezosam pieptul, spalam si portionam carnea, apoi punem impreuna cu apa si cu osul (de la piept) intr-o oala la fiert avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand e aproape fiert punem legumele taiate cuburi si dupa 10 minute punem...
Prajitura cu mere si scortisoara
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand...
Tort cu crema de prune
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...
Muschiulet de vitel cu legume
1. Spalam si fasonam muschiuletul. 2. Il taiem perpendicular pe fibra in felii de 3-4cm grosime, pe care mai apoi le vom taia in fasii. 3. Amestecam zaharul cu sarea si piperul si le presaram pe carne avand grija sa acopere totul. Daca avem timp la dispozitie lasam la macerat intr-un...
Cheesecake cu pere
1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. 3. Intr-un vas mixam branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o...
Tort cu crema de zmeura si mascarpone
Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful...
Pastrama de vitel
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate. 2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore. 3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o...
Pasta de gogosari
1. Tocam gogosarii marunt cu ajutorul robotului. 2. Punem uleiul la incins intr-o cratita groasa, dam drumul gogosarilor, sarii, foilor de dafin si zaharului. 3. Lasam totul la foc mic pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita (in cazul meu am lasat sa scada pana la jumatate...
Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200
1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si...
Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)
1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine. 2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului. 3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min). 4. Separat...
Zacusca de ghebe
1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari. 2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat. 3. Gogosarii ii tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. 4. Intr-o oala groasa punem uleiul la incins...
Mancare de vinete si pui
1. Spalam vinetele, le decojim, le taiem cuburi si le punem 20 minute intr-un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare. Le lasam 20 de minute in apa. 2. Punem uleiul intr-o cratita si il incingem, punem pulpele si le rumenim cateva minute, adaugam vinul si jumatatea de cana de apa si punem...
Pate de casa, din ficat de pui
1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore. 2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem...
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura
Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora. 4....
Gem de mere
1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot. 2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute. 3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat. 4. Punem gemul fierbinte in borcane...
Tort Avion
Blat 1 : 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3. Separam albusurile de galbenusuri. 4. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit, cacaua si 100 g faina amestecata cu...