_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI238
Retete

Tort cu struguri, nuci si crema de branza

In Torturi la 30 Dec 2013

Blat Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute. 4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,...

Tort cu crema de nectarine si prune

In Torturi la 20 Dec 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Prajitura simpla

In Prajituri la 18 Dec 2013

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 4 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul si laptele si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt,...

Boema (de post)

In Mancaruri de post la 14 Dec 2013

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.    3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins...

Sarmale in foi de varza murata

In Porc la 14 Dec 2013

1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot. 2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute. 3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de...

Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)

In Torturi la 11 Dec 2013

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa si zahaul. Turnam restul ingredientelor (apa, ulei, bicarbonatul stins cu otet si esenta de rom) si le incorporam cu telul.  3. Turnam compozitia intr-o tava (24 cm), tapetata cu...

Negresa cu mere (de post)

In Prajituri la 9 Dec 2013

Cum procedam: 1. Preincalzim cuptorul la  190°. 2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine. 3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le...

Tort rapid cu cirese amare (de post)

In Torturi la 5 Dec 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.   2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul. 3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos. 4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt. 5....

Coronite cu scortisoara (de post)

In Mancaruri de post la 2 Dec 2013

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la dospit intr-un loc caldut, lipsit de curenti 15-20 min. 2. Din faina ramasa dam deoparte 100 g, iar...

Prajiturele integrale, cu piure de mere

In Mancaruri de post la 2 Dec 2013

1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu  apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se...

Tort cu crema de nectarine

In Torturi la 28 Noi 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Negresa cu cocos, de post

In Prajituri la 27 Noi 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa, apoi turnam restul ingredientelor si le incorporam cu telul. 3. Turnam compozitia intr-un vas (termorezistent am folosit eu)  cu dimensiunile 20 x20 cm, uns cu ulei si tapetat cu hartie de copt...

Crumble sarat, cu varza

In Mancaruri de post la 20 Noi 2013

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi adaugam varza taiata marunt condimentele, invartim 2-3 minute si apoi adaugam borsul. Lasam pe foc...

Chiftelute in sos de iaurt

In Vita la 13 Noi 2013

1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam. 2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne. 3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 13 Noi 2013

E tare simplu de pregatit ciorba.   Mai intai dezosam pieptul, spalam si portionam carnea, apoi punem impreuna cu apa si cu osul (de la piept) intr-o oala la fiert avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand e aproape fiert punem legumele taiate cuburi si dupa 10 minute punem...

Prajitura cu mere si scortisoara

In Prajituri la 13 Noi 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare, adaugam uleiul de palmier si mixam inca 2 minute. Incorporam apoi laptele, cacaoa, faina si praful de copt cernute mixand pana cand...

Tort cu crema de prune

In Torturi la 5 Noi 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Muschiulet de vitel cu legume

In Vita la 5 Noi 2013

1. Spalam si fasonam muschiuletul.  2. Il taiem perpendicular pe fibra in felii de 3-4cm grosime, pe care mai apoi le vom taia in fasii. 3. Amestecam zaharul cu sarea si piperul si le presaram pe carne avand grija sa acopere totul. Daca avem timp la dispozitie lasam la macerat intr-un...

Cheesecake cu pere

In Prajituri la 30 Oct 2013

1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. 3. Intr-un vas mixam branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o...

Tort cu crema de zmeura si mascarpone

In Torturi la 25 Oct 2013

  Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 115 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 3 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful...

Pastrama de vitel

In Vita la 23 Oct 2013

1. Preparam un amestec din ingredientele uscate. 2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore. 3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o...

Pasta de gogosari

In Conserve la 21 Oct 2013

1. Tocam gogosarii marunt cu ajutorul robotului.  2. Punem uleiul la incins intr-o cratita groasa, dam drumul gogosarilor, sarii, foilor de dafin si zaharului. 3. Lasam totul la foc mic pana cand compozitia ajunge la consistenta dorita (in cazul meu am lasat sa scada pana la jumatate...

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

In Prajituri la 15 Oct 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de palmier si mixam 2 minute la viteza mare. Punem laptele, nesquick-ul, praful de copt si faina de grau si...

Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)

In Conserve la 15 Oct 2013

1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine. 2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului. 3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min). 4. Separat...

Zacusca de ghebe

In Zacusca la 11 Oct 2013

1. Ghebele fierte le clatim cu apa rece (5-6 ori), le punem la scurs apoi le dam prin masina de tocat, prin sita cu gauri mari. 2. Dam ceapa si morcovii prin robot separat. 3. Gogosarii ii tocam marunt cu ajutorul robotului de bucatarie.  4. Intr-o oala groasa punem uleiul la incins...

Mancare de vinete si pui

In Pui la 10 Oct 2013

1. Spalam vinetele, le decojim, le taiem cuburi si le punem 20 minute intr-un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare. Le lasam 20 de minute in apa. 2. Punem uleiul intr-o cratita si il incingem, punem pulpele si le rumenim cateva minute, adaugam vinul si jumatatea de cana de apa si punem...

Pate de casa, din ficat de pui

In Ficat la 10 Oct 2013

1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore.   2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt  sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem...

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

In Torturi la 7 Oct 2013

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora. 4....

Gem de mere

In Dulceata / Gem la 24 Sep 2013

1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot. 2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute. 3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat. 4. Punem gemul fierbinte in borcane...

Tort Avion

In Torturi la 21 Sep 2013

Blat 1 : 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3. Separam albusurile de galbenusuri. 4. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit, cacaua si 100 g faina amestecata cu...

Afisate 121 - 150 din 342 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]