Tort cu struguri, nuci si crema de branza

de _Alina_ in Torturi, 30 Dec 2013 | 4012 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua foarte mari
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 lgt ulei de floarea soarelui
  • coaja de la o lamaie
  • 80 g boabe de struguri negri (struguri de masa am folosit eu)
  • 40 g miez de nuca

Crema:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g frisca lichida (Pilos)
  • 250 g smantana (fina si cremoasa de la Pilos am folosit)
  • 3-4 linguri de miere poliflora

Sirop:

  • 3 lg sirop concentrat de salcam
  • 170 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu struguri, nuci si crema de branza:

Blat

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute.

4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi 100 g zahar si mixam pana cand spuma formata devine sidefie, iar zaharul este dizolvat complet.

5. Incorporam galbenusurile spuma in albusurile batute cu ajutorul unei spatule de silicon. Facem operatiunea aceasta prin cat mai putine miscari  ca sa nu piarda din volum.

6. Inglobam faina cernuta si coaja de lamaie in compozitie cu ajutorul spatulei de silicon/ lingurii de lemn tot cu atentie prin miscari circulare.

7. Repartizam compozitia in 3 tavi  (17 cm diametru) tapetate cu hartie de copt. Taiem boabele de struguri in doua si scoatem semintele. Impartim in 2 cantitatea de struguri, si punem boabele in 2 din cele 3 tavi.

8. Coacem miezul de nuca 5 minute la 200°C, il lasam sa se raceasca apoi il punem in cea de-a treia tava.

9. Introducem tavile in cuptor pentru 30-40 minute, pe raftul din mijloc. Facem testul introducand o scobitoare in mijlocul blaturilor, daca iese curata => copt.

10. Scoatem din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca pe un gratar.    

Crema:

1. Mixam frisca lichida pana capata volum si consitenta.

2. Mixam separat mascarponele cu ricotta, smantana si mierea. Adaugam frisca batuta si amestecam.

  
   Asamblare:

1. Punem un blat cu struguri pe platou, il insiropam asteptam 5-10 minute, punem 200 g de crema, blatul cu nuci pe care il vom insiropa, pauza 5 minute, 200 g crema de branza, ultimul blat cu struguri + insiropat si dat la frigider pentru cel putin 2 ore.
2. Scoatem tortul, il imbracam intr-un start subtire de crema. Punem restul de crema intr-un pos cu varf simplu si spritam un rand vertical "buline" de crema. Luam o lingurita/spatula si intindem spre dreapta fiecare punct de crema, punem iar un rand de puncte si intidem cu coada linguritei spre dreapta. Procedam asa pana cand terminam de decorat. Introducem tortul in frigider 12-24 ore sau macar pentru 3-4 ore daca n-aveti rabdare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu struguri, nuci si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi