Cea mai buna negresa de post

de _Alina_ in Prajituri, 28 Mar 2013 | 19608 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
  • Decor
  • miez de nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna negresa de post:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa.

3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 1. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
Glazura:  

Intr-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.     

Asamblare  Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dorada cu roșii, ardei și brocoli

pe 28.03 la 19:49

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

pe 28.03 la 15:53

Ficăței cu ceapă la tigaie - Buni de te lingi pe degete

pe 28.03 la 13:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Napolitana de post