Chiftele de ciuperci cu leurda

de _Alina_ in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 6841 vizualizari

 

Niste chiftelute gustoase, sanatoase si de post! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 g ghebe fierte si tocate
  • 35 g leurda (cca 15 frunze)
  • 1 morcov mare (120 g)
  • 1 ceapa alba curatata (60 g)
  • 1 lgt faina de psyllium
  • 1 lgt faina integrala de orz
  • 1 lgt faina integrala de ovaz
  • 1 lg tarate de ovaz
  • 6-7 buc rosii uscate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • +
  • 1 lg de tarate de grau pentru dat chiftelele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ciuperci cu leurda:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Tocam ceapa, leurda si rosiile.

3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor.

4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam  bilute, care le vom da prin taratea de grau.

5. Punem chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptor pentru 20-30 min.  

Apoi le scoatem, asteptam sa se raceasca sau nu si tabaram pe ele. :))   

TIPS-URI

1

Daca tineti neaparat le puteti servi cu sos de rosii. Eu n-am considerat necesar pentru ca sunt un pic acrisoare datorita rosiilor uscate. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ciuperci cu leurda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (20)

CookieMonster 1

30.04.2013, 18:46

foarte faine

Bunica 1

30.04.2013, 20:22

Cred ca sunt foarte bune!

Aurelia 07_07 1

03.05.2013, 07:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]