Chiftele de ciuperci cu leurda

de _Alina_ in Mancaruri de post, 30 Apr 2013 | 6106 vizualizari

 

Niste chiftelute gustoase, sanatoase si de post! ;)

 

INGREDIENTE

  • 450 g ghebe fierte si tocate
  • 35 g leurda (cca 15 frunze)
  • 1 morcov mare (120 g)
  • 1 ceapa alba curatata (60 g)
  • 1 lgt faina de psyllium
  • 1 lgt faina integrala de orz
  • 1 lgt faina integrala de ovaz
  • 1 lg tarate de ovaz
  • 6-7 buc rosii uscate
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt piper
  • +
  • 1 lg de tarate de grau pentru dat chiftelele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ciuperci cu leurda:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.

2. Tocam ceapa, leurda si rosiile.

3. Zdrobim cateii de usturoi, iar morcovul il razuim apoi le amestecam cu restul ingredientelor.

4. Luam cate o lingurita din compozitie si formam  bilute, care le vom da prin taratea de grau.

5. Punem chiftelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptor pentru 20-30 min.  

Apoi le scoatem, asteptam sa se raceasca sau nu si tabaram pe ele. :))   

TIPS-URI

1

Daca tineti neaparat le puteti servi cu sos de rosii. Eu n-am considerat necesar pentru ca sunt un pic acrisoare datorita rosiilor uscate. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ciuperci cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus de linte rosie cu pasta de caju