Pasca cu aluat de cozonac

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 4125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 pasti (24, 22 si 20 cm)
  • Maia:
  • 600 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lg faina
  • 1 lg zahar tos
  • Aluat:
  • maiaua +
  • 1100 g faina de grau
  • 120 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana/ iaurt gras
  • 150 ml ulei de palmier
  • coaja de la o portocala
  • Umplutura:
  • 1450 g branza proaspata de vaci
  • 350 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 50 g gris
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 200 g stafide aurii
  • 100 g stafide brune
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat

2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 

3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amesteca cu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul. Incorporam apoi cu o spatula amestecand bine, stafidele scurse de apa si esenta de rom.  

4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in trei, iar fiecare bucata o impartim apoi in doua bucati.

5. Intindem o bucata de aluat (din cele doua) sub forma unui disc, il transferam intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt.

6. A doua bucata o taiem in 3, apoi fiecare bucatica o intidem si o mai taiem inca odata in 3 bucati egale pe care le vom impleti si le vom pune in tava de jur imprejurul discului de aluat. La imbinari punem de asemenea, cate o bucatica de aluat impletit.    

7. Punem cateva linguri de umplutura in centru si lasam la dospit 20 min, deasupra facem cate o cruce din aluat. Ungem cu oul batut si introducem in cuptor pana cand devine rumena ~ 60 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

13.05.2013, 16:19

Va multumesc!

_Alina_ 1

13.05.2013, 16:20

Gaby la tine nu, dar sigur se mai intampla si pe la alte case mari.

Rocsi 1

13.05.2013, 20:35

Ce pasca frumoasa. Bravo fata frumoasa si harnica

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea