Poale-n brau

de _Alina_ in Dulciuri, 2 Mar 2013 | 5794 vizualizari

 

M-am gandit ca poate v-o fi pofta de placinte! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina (+100 g pentru framantat)
  • 3 galbenusuri
  • 130 g zahar tos
  • 150 ml ulei de palmier
  • Maia
  • 500 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 lg zahar
  • Umplutura
  • 800 g branza proaspata de vaci
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 60 g zahar
  • 50 g gris din grau
  • 1 lgt scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau:

Aluat

1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul  cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.

2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3. Inglobam maiaua si galbenusurile batute in faina si  framantam bine 10-15 min. Daca este cazul mai adaugam o mana de faina si o lingura de ulei la framantat. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 1 h - 1h si 30 min.

Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele bine.   

Asamblare:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Impartim aluatul in 2 bucati egale, formam cate un cilindru din fiecare si taiem felii cu o grosime de 3-4 cm.

3. Fiecare felie o rulam apoi o rasucim si formam un disc, pe care il vom intinde cu sucitorul. 

4. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui disc.

5. Strangem apoi marginile discului, doua cate doua, apoi le alipim ca intr-un x.

6. Luam colturile opuse si le strangem la mijloc, unul peste altul.

7. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti 10-15 min, acoperite cu un propsop.

8. Le ungem cu oul amestecat cu lapte si cu o lg de zahar. Presaram deasupra zahar tos si le bagam la cuptor timp de 45-50 min.

S-aveti pofta!

ATENTIE!

1. Tineti maiaua si mai apoi aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curenti.

2. Ingredientele folosite (faina, drojdie, etc.) trebuie sa fie la temperatura camerei.

 

 

TIPS-URI

1

La umplutura puteti adauga stafide si rom.

2

Daca nu aveti ulei de palmier puteti inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce