Foi cu bulion si crema de cocos (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Apr 2013 | 16416 vizualizari

 

O prajitura de post, simpla si delicioasa! Pentru foi m-am inspirat de la Gaby_d, multumesc draga mea!:*

 

INGREDIENTE

Foi cu bulion:

  • 12 linguri bulion(sau 6 linguri pasta de rosii diluate cu 6 linguri de apa)
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • zeama de lamaie

Crema de cocos:

  • 700 ml lapte de cocos
  • 70 g faina
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de cocos (de post):

Foi:se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.

Intindem cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10-12 minite, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

Crema de cocos: punem 600 ml laptele de cocos intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp punem intr-un bol faina, zaharul, adaugam treptat laptele de cocos(100 ml) si omogenizam.

Cand laptele de cocos incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.

Lasam apoi crema sa se raceasca, dar nu de tot…ea trebui sa fie calduta cand umplem foile pentru ca acestea sa se inmoaie.

Asamblare: Impartim crema in 2 parti egale. Pe prima foaie punem jumatate din crema, punem ce-a de-a doua foaie, crema ramasa si ultima foaia.

Se poate orna cu ciocolata neagra sau o putem pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Putem sa umplem foile si cu alta crema care sa nu fie de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de cocos (de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

20.04.2013, 00:05

multumesc Ruxy!

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 20:08

ce frumos arata

bianca92 1

14.03.2014, 22:57

ce buna trebuie sa fie....ador cocosul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
prajitura cu foi si crema de lamaie