1. Amestecam fainurile, adaugam germenii de grau sarea zaharul, drojdia uscata si apa calduta si framantam. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina pana cand se desprinde de vas. Lasam la dospit 1 h.
2. Impartim aluatul in doua parti egale.
3. Tapetam masa de lucuru cu faina,...
1. Maruntim blatul si il amestecam cu crema de branza.
2. Formam bilute din compozitia de mai sus.
3. Topim ciocolata pe bain-marie, adaugam uleiul si amestecam.
4. Introducem fiecare bat in ciocolata, apoi il bagam in biluta si dam la frigider 10 min.
5. Scufundam cu grija fiecare...
Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine.
2. Punem in tava modelul si hartia de copt.
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( )...
Blat
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul.
2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului.
3. Cernem 1...
1. Spalam buretii si ii taiem fasii.
2. Ceapa o curatam si o punem la "calit" intr-o lingura de apa. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam fasiile de pleurotus si punem capacul. Lasam la foc potrivit 10-15 min.
3. Adaugam rosia fara pielita, zdrobita si mai lasam pe foc inca 10 min....
Aluat
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.
2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...
Blat
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul.
3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam.
4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului.
5....
1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare.
2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi punem si untul. Din acest moment mai lasam vasul pe aburi cam 5 minute. Nu va opriti din invartit ;)...
1. Spalam carnea si o taiem in bucati de 4-5 cm.
2. Punem carnea intr-un vas cu apa rece la fiert. Cand incepe sa fiarba, scurgem apa si spalam carnea din nou pana cand ramane curata.
3. Carnea o punem din nou in oala, iar peste ea turnam cei 4.5 l de apa calda, punem un morcov intreg...
1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine. 2. Incorporam faina cernuta si cacaoa. 3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu...
1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana la omogenizare. Lasati sa se odihneasca aluatul 10 minute.
2. Pregatiti umplutura blenduind toate ingredientele, mai putin ardeiul gras cubulete pe care il icorporati la final cu ajutorul unei spatule. ...
Aluat : 1. Puneti berea la incalzit intr-un vas. 2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati. 3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina din lighean. 4. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati faina de orz, putin cate putin. Framantati...
1. Spalam orezul in mai multe ape si il fierbem 15 min in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert il clatim cu apa rece si il lasam la scurs intr-o sita.
2. Spalam si curatam castravetele, rosiile, ardeiul si ceapa.
3. Taiem ardeiul, castravetele si ceapa cubulete si le amestecam cu orezul...
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Batem albusurile spuma cu 3/4 din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar. Mixam pana isi dubleaza/tripleaza volumul.
3. Cu ajutorul unei spatule amestecam galbenusurile cu albusurile.
4. Apoi cernem in compozitie faina,...
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule....
1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam aluatul la dospit 1 h.
2. Dupa ce a dospit rulam un cilindru din aluat cu diametrul de 8 cm si taiem...
1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si...
1. Pulpa de porc o spalam si o taiem fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime. O rumenim pe toate partile in 1/2 lingura de ulei, apoi punem capacul si o lasam la foc potrivit 30 minute.
2. Taiem ardeii julien si ii punem peste pulpa de porc. De asemenea, punem rosiile, frunzele de dafin...
1. Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte ingrediente.
2. Pentru umplutura blenduim smantana cu branza, oul, si grisul. Adaugam...
1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).
2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule....
Toata lumea stie cum se prepara pastele, dar va spun... just in case, cum le-am preparat :))
Punem apa la fiert, iar cand da in clocot aruncam pastele si sarea. Lasam 10-13 min (fierb mai greu decat pastele din grau), scurgem apoi apa, punem cascavalul razuit si ceapa tocata marunt. That's it!...
Spalam pestele si il uscam cu un prosop de hartie. Portionam fileul in bucati de 5 x 10 cm. Punem pestele intr-un vas si turnam restul ingredientelor peste el. Amestecam bine.
Tavalim pestele prin faina de ovaz, il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incalzit...
1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.
2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.
3. Dam drumul in oala...
Taiem bageta in felii si o ungem cu ulei de masline (stiu ca in reteta clasica painea se unge cu ulei abia dupa ce o scoti din cuptor, dar mi s-a parut mai buna asa pentru varianta pe acre am pregatit-o eu) si o punem la copt - eu am pus-o in sandwich-maker si a iesit superrr. O scoatem si o...
Taiem painea si miezul de lapte felii.
Taiem dovleacul copt si sfecla cubulete.
Punem pastrama si miezul de lapte pe felia de paine. Punem apoi cubuletele de dovleac si sfecla si porumbul.
Din ou, lapte, faina si sare facem un aluat de clatite. Il punem intr-o tava tapetata (20 x30 cm) cu hartie de copt si il dam la cuptor 10 - 15 min.
Dam cascavalul pe razatoare, taiem ardeiul capia fasii si pastrama cubulete.
Scoatem clatita din cuptor si punem pe ea, cat este inca...
Taiem 1-2 felii de paine in triunghiuri si le punem la prajit. De asemenea punem si felii intregi la prajit.
Dam prin razatoarea cu gauri mici cascavalul afumat, pieptul de pui afumat si morcovul.
Incepem sa asamblam sandvisul astfel: punem pe o felie intreaga crema de branzica, pe margine...
Taiem ardeiul si pastrama cubulete.
Intindem crema de branza pe rondea, pe margine punem masline, in centru boabe de porumb, ardei rosu si pieptul de pui. Il putem lasa asa sau ii punem deasupra inca o rondea pe care o ungem cu crema pe fata inferioara.
Taiem chiflele si punem in ele cate 2 felii de miez de lapte si pastrama de porc. Infingem maslinele in cate o jumatate de scobitoare si le punem pe chifla. Din cascaval taiem felii groase si le crestam sub forma unor coronite, pe care le infingem cu ajutorul unor jumatati de scobitoare in...
Pizza cu blat din ovaz
1. Amestecam fainurile, adaugam germenii de grau sarea zaharul, drojdia uscata si apa calduta si framantam. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina pana cand se desprinde de vas. Lasam la dospit 1 h. 2. Impartim aluatul in doua parti egale. 3. Tapetam masa de lucuru cu faina,...
Cake pops cu sampanie
1. Maruntim blatul si il amestecam cu crema de branza. 2. Formam bilute din compozitia de mai sus. 3. Topim ciocolata pe bain-marie, adaugam uleiul si amestecam. 4. Introducem fiecare bat in ciocolata, apoi il bagam in biluta si dam la frigider 10 min. 5. Scufundam cu grija fiecare...
Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji
Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine. 2. Punem in tava modelul si hartia de copt. 3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( )...
Tort cu clementine si crema de cocos
Blat 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul. 2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului. 3. Cernem 1...
Mancarica de bureti negri
1. Spalam buretii si ii taiem fasii. 2. Ceapa o curatam si o punem la "calit" intr-o lingura de apa. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam fasiile de pleurotus si punem capacul. Lasam la foc potrivit 10-15 min. 3. Adaugam rosia fara pielita, zdrobita si mai lasam pe foc inca 10 min....
Rulada cu ciuperci si urzici
Aluat 1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min. 2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol. 3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...
Champagne cake - Tort cu sampanie
Blat 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul. 3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam. 4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului. 5....
Crema de portocale
1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi punem si untul. Din acest moment mai lasam vasul pe aburi cam 5 minute. Nu va opriti din invartit ;)...
Ciorba de vacuta
1. Spalam carnea si o taiem in bucati de 4-5 cm. 2. Punem carnea intr-un vas cu apa rece la fiert. Cand incepe sa fiarba, scurgem apa si spalam carnea din nou pana cand ramane curata. 3. Carnea o punem din nou in oala, iar peste ea turnam cei 4.5 l de apa calda, punem un morcov intreg...
Prajitura cu banane si ciocolata
1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine. 2. Incorporam faina cernuta si cacaoa. 3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu...
Tarta cu branza, ardei si schinduf
1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana la omogenizare. Lasati sa se odihneasca aluatul 10 minute. 2. Pregatiti umplutura blenduind toate ingredientele, mai putin ardeiul gras cubulete pe care il icorporati la final cu ajutorul unei spatule. ...
Aperitiv cu carne de curcan
Aluat : 1. Puneti berea la incalzit intr-un vas. 2. Intr-un lighean puneti faina de grau, drojdia, zaharul, sarea si le amestecati. 3.Turnati berea calduta si lingura de ulei peste faina din lighean. 4. Dupa ce ati omogenizat compozitia adaugati faina de orz, putin cate putin. Framantati...
Wild rice salad
1. Spalam orezul in mai multe ape si il fierbem 15 min in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert il clatim cu apa rece si il lasam la scurs intr-o sita. 2. Spalam si curatam castravetele, rosiile, ardeiul si ceapa. 3. Taiem ardeiul, castravetele si ceapa cubulete si le amestecam cu orezul...
Prajitura cu ananas si seminte de pin
1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu 3/4 din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar. Mixam pana isi dubleaza/tripleaza volumul. 3. Cu ajutorul unei spatule amestecam galbenusurile cu albusurile. 4. Apoi cernem in compozitie faina,...
Pufosenie cu visine
1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul. 2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule....
Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval
1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam aluatul la dospit 1 h. 2. Dupa ce a dospit rulam un cilindru din aluat cu diametrul de 8 cm si taiem...
Tarta cu bezea si mar
1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si...
Pulpa de porc inabusita cu garnitura de orez salbatic
1. Pulpa de porc o spalam si o taiem fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime. O rumenim pe toate partile in 1/2 lingura de ulei, apoi punem capacul si o lasam la foc potrivit 30 minute. 2. Taiem ardeii julien si ii punem peste pulpa de porc. De asemenea, punem rosiile, frunzele de dafin...
Tarta cu branza si zmeura
1. Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte ingrediente. 2. Pentru umplutura blenduim smantana cu branza, oul, si grisul. Adaugam...
Prajitura cu mousse de cappuccino
1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa). 2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule....
Fusilli din porumb cu cascaval
Toata lumea stie cum se prepara pastele, dar va spun... just in case, cum le-am preparat :)) Punem apa la fiert, iar cand da in clocot aruncam pastele si sarea. Lasam 10-13 min (fierb mai greu decat pastele din grau), scurgem apoi apa, punem cascavalul razuit si ceapa tocata marunt. That's it!...
File de peste la cuptor
Spalam pestele si il uscam cu un prosop de hartie. Portionam fileul in bucati de 5 x 10 cm. Punem pestele intr-un vas si turnam restul ingredientelor peste el. Amestecam bine. Tavalim pestele prin faina de ovaz, il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul incalzit...
Varza cu cabanos
1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul. 2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min. 3. Dam drumul in oala...
Bruschete cu crema de branza
Taiem bageta in felii si o ungem cu ulei de masline (stiu ca in reteta clasica painea se unge cu ulei abia dupa ce o scoti din cuptor, dar mi s-a parut mai buna asa pentru varianta pe acre am pregatit-o eu) si o punem la copt - eu am pus-o in sandwich-maker si a iesit superrr. O scoatem si o...
Miez de lapte colorat
Taiem painea si miezul de lapte felii. Taiem dovleacul copt si sfecla cubulete. Punem pastrama si miezul de lapte pe felia de paine. Punem apoi cubuletele de dovleac si sfecla si porumbul.
Dulce, acrisor si ceva fermecator
Ungem rondelele cu crema de branza. Punem apoi miezul de lapte pe margini, iar in centru punem bobitele de zmeura si rodie.
Sandvis rolls
Din ou, lapte, faina si sare facem un aluat de clatite. Il punem intr-o tava tapetata (20 x30 cm) cu hartie de copt si il dam la cuptor 10 - 15 min. Dam cascavalul pe razatoare, taiem ardeiul capia fasii si pastrama cubulete. Scoatem clatita din cuptor si punem pe ea, cat este inca...
Vulcan branzicios :)
Taiem 1-2 felii de paine in triunghiuri si le punem la prajit. De asemenea punem si felii intregi la prajit. Dam prin razatoarea cu gauri mici cascavalul afumat, pieptul de pui afumat si morcovul. Incepem sa asamblam sandvisul astfel: punem pe o felie intreaga crema de branzica, pe margine...
Ceva fin si rondele de grau
Taiem ardeiul si pastrama cubulete. Intindem crema de branza pe rondea, pe margine punem masline, in centru boabe de porumb, ardei rosu si pieptul de pui. Il putem lasa asa sau ii punem deasupra inca o rondea pe care o ungem cu crema pe fata inferioara.
Broscute
Taiem chiflele si punem in ele cate 2 felii de miez de lapte si pastrama de porc. Infingem maslinele in cate o jumatate de scobitoare si le punem pe chifla. Din cascaval taiem felii groase si le crestam sub forma unor coronite, pe care le infingem cu ajutorul unor jumatati de scobitoare in...