1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min.
2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam.
3. Framantam cel putin 15 min.
4. Lasam la...
Aluat
1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min.
2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol.
3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...
Pentru blat:
1. Separam albusurile de galbenusuri.
2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
3. Dizolvam inka in laptele caldut.
4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Curatati dovlecelul, cartofii, morcovii, ceapa si taiatii in bucati mari. La fel procedati si cu ardeiul.
Le aruncati in apa si lasati la fiert 25-30 min (sau pana se inmoaie legumele). Scoateti legumele si puneti-le in blender cu 3-4 polonice din zeama in care au fiert (sau mai mult...
1. Curatati dovlecelul si taiati-l julien.
2. Spalati rosiile, taiati-le in cuburi, indepartati cotorul.
3. Puneti in robot 3 rosii impreuna cu usturoiul, patrunjelul, frunzulita de telina, putina sare si mixati.
4. Taiati rosia ramasa in cuburi si amestecati cu fasiile de zucchini si...
1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain-marie cateva minute, pana cand compozitia devine spumoasa si consistenta. Pentru ca ouale sa nu devina omleta trebuie sa batem continuu.
2. Amestecam amidonul cu siropul de soc si cu o lgt din compozitia de oua batute. Il incorporam in amestecul de...
1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare.
2. Cerneti faina in compozitie si amestecati.
3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au ramas cocoloase micute, dar a fost tare bun si asa;).
4. Puneti compozitia intr-o tava (20cm)...
1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare!
2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste.
3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie.
4. Puneti si zeama de lamaie si amestecati.
5. Pe o hartie de copt trasati cercuri cu diametrul de 7 cm....
1. Amestecati iaurtul cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si faina.
2. Puneti in compozitie smantana si oul si omogenizati.
3. Adaugati pasta de tomate si amestecati bine.
4. La fianal adaugati cele 50 g de branza, sarea, ierburile aromate si amestecati.
5. Puneti compozitia in...
1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8 minute) intr-un vas pe bain-marie!
2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi.
3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati.
4. Cerneti laptele...
1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C.
2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot, lasati 5 min sa se odihneasca!
3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de...
1. Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
2. Intr-o tigaie non-aderenta puneti semintele de dovleac si ceapa la calit.
3. Adaugati smantana in tigaie, dupa 5 min punem cascavalul taiat, mai lasam 2 min si oprim focul.
4. Cand pastele sunt fierte scoateti intr-o sita...
1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.
2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.
3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.
4. Puneti intr-o tava (cu...
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare.
2. Intr-un bol amestecam toate ingredientele.
3. Punem compozitia intr-o tava 30x25 cm tapetata cu hartie de copt.
4. Intindeti compozitia intr-un strat uniform si faceti forme cu un cutit la suprafata.
5. Puneti cateva fructe goji deasupra...
1. Cartofii curatati ii taiati cuburi si ii spalati.
2. Taiati ceapa si puneti-o la calit in ulei.
3. Adaugati cartofii, laptele si apa si amestecati.
4. Lasati la foc mediu pana s-au fiert cartofii.
5. Adaugati smantana amestecata cu faina si mai lasati pe foc 5 min.
6. La final...
1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).
2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.
3. Adaugati si o cana de faina de grau.
4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.
5....
1. Preparam un sirop in zahar si apa. Le punem intr-o cratita la foc mic pana ce siropul se ingroasa.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma, adaugam siropul fierbinte p este acestea si batem in continuare.
4. Galbenusurile le batem cu laptele intr-o cratita...
1. Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor.
2. Taiati carnea si puneti-o la rumenit 5 min intr-o tigaie non-aderenta.
3. Ceapa curatatai-o si tocati-o, apoi aruncati-o in tigaie alaturi de carnita.
4. Curatati rosia de pielita, taiati-o in cuburi si puneti-o peste carne...
Blat:
1. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min.
2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt pete ciocolata topita.
3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos.
4. Adaugati amestecul...
1. Amestecam bine toate ingredientele si framantam bine.
2. Intindem aluatul, taiem in bucati de 12*14 cm, punem cate o lgt de dulceata de capsune in centrul acestora si le strangem la capete.
3. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la...
1. Amestecam faina cu praful de copt si cu zaharul brun. Adaugam oul si albusul, iaurtul, uleiul de palmier si fulgii de cocos si amestecam bine.
2. Lasati aluatul sa se odihneasca 30 min la temperatura camerei.
3. Tapetati o tava cu hartie de copt.
4. Puneti compozitia intr-un posh si...
1. Curatam si tocam morcovul si ceapa. 2. Maruntim crutoanele. 3. Amestecam toate ingredientele. 4. Punem compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. 5. Dam la cuptor 1 h 30 min la 190 °C. 6. Amestecam ingredientele pentru glazura. 7. Lasam la racit 15 min dupa...
1. Spalati spanacul si il opariti-l 5-8 min. 2. Spalati si taiati ceapa, apoi o caliti intr-o lingurita de ulei. 3. Scoateti spanacul din apa si il tocati. 4. Puneti spanacul peste ceapa calita. 5. Adaugati 3 lg de smantana peste spanac si lasati la foc mediu 5 min.
6. Puneti mixul de...
1. Amestecam faina cu praful de copt.
2. Punem restul ingredientelor peste faina si framantam bine.
3. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 min, apoi il intindem si il taiem (cu formele de biscuiti din dotare :)).
4. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in...
1. Amestecam faina cu drojdia.
2. Turnam laptele amestecat cu zaharul peste faina.
3. Punem sarea si uleiul si framantam bine 5 -10 min.
4. Lasam la dospit intr-un loc caldut 1 h.
5. Dupa ce a dospit formam un cilindru din aluat si il taiem in bucati cu latimea de 2 cm.
6....
1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei).
2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva minute.
3. Taiem cartofii (curatati) in cuburi si ii spalam bine, apoi ii punem si pe ei peste...
1. Intr-un bol mare amestecati ouale cu laptele, iaurtul.
2. Puneti in amestec si faina + praful de copt.
3. Adaugati in compozitie branza faramitata, ceapa tocata si ardeiul taiat cubulete.
4. Puneti compozitia in forme de briose.
5. Sunca o taiati felii subtiri/ cubulete si...
1. Spalam orezul in mai multe ape.
2. Punem orezul si laptele in aceeasi cratita pe aragaz (va sfatuiesc sa puneti intr-un vas in care sa nu se prinda, eu am de tuci:)
3. Lasam la foc mic pana fierbe orezul, 25-35 min.
4. Adaugam zaharul si scortisoara si oprim focul.
5. Facem un...
1. Punem laptele intr-un vas pe aragaz, la foc mic.
2. Oprim focul inainte de a incepe laptele sa fiarba (cand formeaza o pojghita/"spuma" deasupra, daca aveti termometru alimentar cand ajunge la 78-80 °C ).
3. Lasam laptele la racit pana ajunge la temperatura optima (30 - 35 °C) (...
Aluat:
1. Amestecam toate ingredientele si framantam bine.
2. Lasam aluatul sa se "odihneasca" 30 min.
Umplutura:
1. Curatam morcovul si il taiem in cuburi mici.
2. Taiem ceapa si muschiuletul de porc.
3. Amestecam branza cu sarea, ceapa, morcovul si...
Placinta cu mac
1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min. 2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam. 3. Framantam cel putin 15 min. 4. Lasam la...
Mini-rulouri cu scortisoara
Aluat 1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut 15-20 min. 2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol. 3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...
Tort cu Inka si crema de fructe
Pentru blat: 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar. 3. Dizolvam inka in laptele caldut. 4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Supa crema de zucchini
Curatati dovlecelul, cartofii, morcovii, ceapa si taiatii in bucati mari. La fel procedati si cu ardeiul. Le aruncati in apa si lasati la fiert 25-30 min (sau pana se inmoaie legumele). Scoateti legumele si puneti-le in blender cu 3-4 polonice din zeama in care au fiert (sau mai mult...
Salata de zucchini
1. Curatati dovlecelul si taiati-l julien. 2. Spalati rosiile, taiati-le in cuburi, indepartati cotorul. 3. Puneti in robot 3 rosii impreuna cu usturoiul, patrunjelul, frunzulita de telina, putina sare si mixati. 4. Taiati rosia ramasa in cuburi si amestecati cu fasiile de zucchini si...
Inghetata de piersici si iaurt
1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain-marie cateva minute, pana cand compozitia devine spumoasa si consistenta. Pentru ca ouale sa nu devina omleta trebuie sa batem continuu. 2. Amestecam amidonul cu siropul de soc si cu o lgt din compozitia de oua batute. Il incorporam in amestecul de...
Black Clafoutis cu visine si capsune
1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au ramas cocoloase micute, dar a fost tare bun si asa;). 4. Puneti compozitia intr-o tava (20cm)...
Black Mini-Pavlova
1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare! 2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste. 3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie. 4. Puneti si zeama de lamaie si amestecati. 5. Pe o hartie de copt trasati cercuri cu diametrul de 7 cm....
Tarta & briose cu tomate si mozzarella
1. Amestecati iaurtul cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si faina. 2. Puneti in compozitie smantana si oul si omogenizati. 3. Adaugati pasta de tomate si amestecati bine. 4. La fianal adaugati cele 50 g de branza, sarea, ierburile aromate si amestecati. 5. Puneti compozitia in...
Inghetata de morcov
1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8 minute) intr-un vas pe bain-marie! 2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi. 3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati. 4. Cerneti laptele...
Mozzarella de casa (varianta rapida)
1. Puneti laptele intr-o oala de inox pe aragaz, pana ajunge la temperatura de 35°C. 2. Opriti focul, adaugati acidul citric dizolvat in 4 linguri de apa si invartiti usooor de tot, lasati 5 min sa se odihneasca! 3. Dupa cele 5 min adaugati si cheagul dizolvat tot in 4 linguri de...
Paste cu sos de smantana si seminte
1. Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. 2. Intr-o tigaie non-aderenta puneti semintele de dovleac si ceapa la calit. 3. Adaugati smantana in tigaie, dupa 5 min punem cascavalul taiat, mai lasam 2 min si oprim focul. 4. Cand pastele sunt fierte scoateti intr-o sita...
Alivenci moldovenesti
1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati. 2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul. 3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine. 4. Puneti intr-o tava (cu...
Batoane cu goji
1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. 2. Intr-un bol amestecam toate ingredientele. 3. Punem compozitia intr-o tava 30x25 cm tapetata cu hartie de copt. 4. Intindeti compozitia intr-un strat uniform si faceti forme cu un cutit la suprafata. 5. Puneti cateva fructe goji deasupra...
Cartofi cu smantana
1. Cartofii curatati ii taiati cuburi si ii spalati. 2. Taiati ceapa si puneti-o la calit in ulei. 3. Adaugati cartofii, laptele si apa si amestecati. 4. Lasati la foc mediu pana s-au fiert cartofii. 5. Adaugati smantana amestecata cu faina si mai lasati pe foc 5 min. 6. La final...
Cupe pentru inghetata / crema
1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb). 2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine. 3. Adaugati si o cana de faina de grau. 4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine. 5....
Inghetata de cirese si Nesquik
1. Preparam un sirop in zahar si apa. Le punem intr-o cratita la foc mic pana ce siropul se ingroasa. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma, adaugam siropul fierbinte p este acestea si batem in continuare. 4. Galbenusurile le batem cu laptele intr-o cratita...
Paste cu sos de legume si carne afumata
1. Fierbeti pastele in apa cu sare conform instructiunilor. 2. Taiati carnea si puneti-o la rumenit 5 min intr-o tigaie non-aderenta. 3. Ceapa curatatai-o si tocati-o, apoi aruncati-o in tigaie alaturi de carnita. 4. Curatati rosia de pielita, taiati-o in cuburi si puneti-o peste carne...
Tort cu bere bruna
Blat: 1. Puneti berea si untul intr-un vas pe foc mic 5 min. 2. Topiti ciocolata intr-un vas. Adaugati putin (cam 2 linguri) din amestecul de bere si unt pete ciocolata topita. 3. Bateti albusurile cu 1/4 din zaharul tos si galbenusurile cu restul de zahar tos. 4. Adaugati amestecul...
Placinte cu dulceata de capsune
1. Amestecam bine toate ingredientele si framantam bine. 2. Intindem aluatul, taiem in bucati de 12*14 cm, punem cate o lgt de dulceata de capsune in centrul acestora si le strangem la capete. 3. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si dam la...
Mini-clatite cu cocos, la cuptor
1. Amestecam faina cu praful de copt si cu zaharul brun. Adaugam oul si albusul, iaurtul, uleiul de palmier si fulgii de cocos si amestecam bine. 2. Lasati aluatul sa se odihneasca 30 min la temperatura camerei. 3. Tapetati o tava cu hartie de copt. 4. Puneti compozitia intr-un posh si...
Chec cu carne de curcan
1. Curatam si tocam morcovul si ceapa. 2. Maruntim crutoanele. 3. Amestecam toate ingredientele. 4. Punem compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. 5. Dam la cuptor 1 h 30 min la 190 °C. 6. Amestecam ingredientele pentru glazura. 7. Lasam la racit 15 min dupa...
Spanac cu smantana
1. Spalati spanacul si il opariti-l 5-8 min. 2. Spalati si taiati ceapa, apoi o caliti intr-o lingurita de ulei. 3. Scoateti spanacul din apa si il tocati. 4. Puneti spanacul peste ceapa calita. 5. Adaugati 3 lg de smantana peste spanac si lasati la foc mediu 5 min. 6. Puneti mixul de...
Crakers cu cartofi si susan
1. Amestecam faina cu praful de copt. 2. Punem restul ingredientelor peste faina si framantam bine. 3. Lasam aluatul sa se odihneasca 20 min, apoi il intindem si il taiem (cu formele de biscuiti din dotare :)). 4. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in...
Batoane
1. Amestecam faina cu drojdia. 2. Turnam laptele amestecat cu zaharul peste faina. 3. Punem sarea si uleiul si framantam bine 5 -10 min. 4. Lasam la dospit intr-un loc caldut 1 h. 5. Dupa ce a dospit formam un cilindru din aluat si il taiem in bucati cu latimea de 2 cm. 6....
Cartofi cu costita afumata
1. Punem costita la rumenit (eu am o oala de tuci numai buna la facut asemenea ispravi;) vreo 8 minute (fara ulei). 2. Taiem ceapa si morcovul fasii, le aruncam peste costita si lasam cateva minute. 3. Taiem cartofii (curatati) in cuburi si ii spalam bine, apoi ii punem si pe ei peste...
Briose cu branza
1. Intr-un bol mare amestecati ouale cu laptele, iaurtul. 2. Puneti in amestec si faina + praful de copt. 3. Adaugati in compozitie branza faramitata, ceapa tocata si ardeiul taiat cubulete. 4. Puneti compozitia in forme de briose. 5. Sunca o taiati felii subtiri/ cubulete si...
Orez cu lapte
1. Spalam orezul in mai multe ape. 2. Punem orezul si laptele in aceeasi cratita pe aragaz (va sfatuiesc sa puneti intr-un vas in care sa nu se prinda, eu am de tuci:) 3. Lasam la foc mic pana fierbe orezul, 25-35 min. 4. Adaugam zaharul si scortisoara si oprim focul. 5. Facem un...
Iaurt cremos - Homemade
1. Punem laptele intr-un vas pe aragaz, la foc mic. 2. Oprim focul inainte de a incepe laptele sa fiarba (cand formeaza o pojghita/"spuma" deasupra, daca aveti termometru alimentar cand ajunge la 78-80 °C ). 3. Lasam laptele la racit pana ajunge la temperatura optima (30 - 35 °C) (...
Barcute cu branza
Aluat: 1. Amestecam toate ingredientele si framantam bine. 2. Lasam aluatul sa se "odihneasca" 30 min. Umplutura: 1. Curatam morcovul si il taiem in cuburi mici. 2. Taiem ceapa si muschiuletul de porc. 3. Amestecam branza cu sarea, ceapa, morcovul si...