Alivenci moldovenesti

de _Alina_ in Prajituri, 19 Iun 2012 | 12231 vizualizari

 

Cand eram copil, vecina mea ma rasfata mereu cu alivenci... In memoria dansei am facut si eu alivenci, dar vedeti voi... tot mai bune erau ale ei! Nu mai stiu exact ce cantitati folosea, dar stiu ingredientele in mare (pe ici pe colo am facut cateva schimbari), iar procedeul nu l-am uitat. Evident ca dansa nu le facea cu crema, dar erau minunate asa simple! Daca n-ati macat pana acum alivenci, va indemn sa o faceti!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 cana faina de porumb grisata
  • 1/2 cana de gris
  • 1/2 cana smantana
  • 1/4 zahar alb
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 lg ulei de palmier
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 g branza din iaurt
  • 3 lg miere de salcam
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.

2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.

3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.

4. Puneti intr-o tava (cu dim. 35x25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit) la 190°C 60 min.

5. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca putin apoi puteti taia.

6. Pentru crema amestecati branzica cu mierea. 

7. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti pe fiecare bucatica.


   
 

TIPS-URI

1

Cana folosita are o capacitate de 400 ml.

2

Daca vreti sa fie mai inalta, puteti folosi o tava mai mica.

3

Puteti pune fructe confiate inainte de a introduce in cuptor (eu am pus merisor pe 1/2 din tava).

4

Se poate pune branza si in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

20.06.2012, 20:22

Mihaela sunt tare bune! Toata copilaria am avut parte de rasfat cu asa ceva

nadea68 1

06.08.2013, 17:48

babi5 1

06.08.2013, 23:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]