Alivenci moldovenesti

de _Alina_ in Prajituri, 19 Iun 2012 | 11491 vizualizari

 

Cand eram copil, vecina mea ma rasfata mereu cu alivenci... In memoria dansei am facut si eu alivenci, dar vedeti voi... tot mai bune erau ale ei! Nu mai stiu exact ce cantitati folosea, dar stiu ingredientele in mare (pe ici pe colo am facut cateva schimbari), iar procedeul nu l-am uitat. Evident ca dansa nu le facea cu crema, dar erau minunate asa simple! Daca n-ati macat pana acum alivenci, va indemn sa o faceti!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani de lapte
  • 1 cana faina de porumb grisata
  • 1/2 cana de gris
  • 1/2 cana smantana
  • 1/4 zahar alb
  • 1/4 cana zahar brun
  • 3 lg ulei de palmier
  • 3 oua
  • Crema:
  • 300 g branza din iaurt
  • 3 lg miere de salcam
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci moldovenesti:

1. Laptele il puneti la fiert, iar cand da in clocot opriti focul. Adaugati faina de porumb si grisul in ploaie si amestecati.

2. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, smantana si uleiul.

3. Puneti compozitia de la pasul 1 in cea de la pasul 2 si mixati bine.

4. Puneti intr-o tava (cu dim. 35x25 cm) tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor (preincalzit) la 190°C 60 min.

5. Dupa ce scoateti din cuptor lasati sa se raceasca putin apoi puteti taia.

6. Pentru crema amestecati branzica cu mierea. 

7. Puneti crema de branza intr-un posh si puneti pe fiecare bucatica.


   
 

TIPS-URI

1

Cana folosita are o capacitate de 400 ml.

2

Daca vreti sa fie mai inalta, puteti folosi o tava mai mica.

3

Puteti pune fructe confiate inainte de a introduce in cuptor (eu am pus merisor pe 1/2 din tava).

4

Se poate pune branza si in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

_Alina_ 1

20.06.2012, 20:22

Mihaela sunt tare bune! Toata copilaria am avut parte de rasfat cu asa ceva

nadea68 1

06.08.2013, 17:48

babi5 1

06.08.2013, 23:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amintiri din copilarie- Alivanca moldoveneasca