Ruladă Cristal

de madi_marin in Prajituri, 7 Dec 2014 | 4309 vizualizari

 

Moş Nicolae a fost foarte darnic! A venit cu bunătăţi de la Dr. Oetker, pentru care îi mulţumesc şi cu ajutorul cărora am pregătit această minunată ruladă. Vă doresc să vă bucuraţi din plin de luna cadourilor, de zăpadă, mese gustoase şi momente preţioase alături de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri rase făină
  • 2 linguri praf Original Pudding cu ciocolată Dr. Oetker
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • Crema:
  • 1 plic praf crema de vanilie Dr. Oetker
  • 50 g migdale
  • 80 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră Dr. Oetker
  • 250 ml lapte rece
  • esenţă de vanilie Dr. Oetker
  • esenţă de migdale Dr. Oetker
  • Glazură:
  • 1 plic glazură duo alb/negru Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă Cristal:

Se pun cele 80 g zahăr la caramelizat. Se adaugă migdalele. Se îmbracă în caramel, apoi se toarnă compoziţia pe o farfurie unsă cu unt. Se lasă la răcit , apoi se zdobeşte fin la robot.

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 3 linguri de zahăr.

Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Se combină cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de budincă.

Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt.

Se coace la foc potrivit  pentru 15-20 de minute.

Când e gata se dă câteva minute la răcorit, după care se îndepărtează de pe hârtia de copt şi se rulează.

Laptele rece se mixează cu praful de cremă , în care se adaugă esenţele (după gust) şi pralina de migdale.

Blatul se derulează, se unge cu cremă, se rulează la loc şi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se ornează cu glazura încălzită conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă Cristal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu budinca de vanilie