A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Miere sau sirop din flori de papadie

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de...Citeste continuarea

Pate vegetal

Postat de: dantes in Mancaruri de post

Ceapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni.  Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta

Postat de: trifadalia in Supe/Ciorbe

Carnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea

Desert brownie cheesecake

Postat de: oanapl in Prajituri

Se topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când.  Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul...Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos de smantana

Postat de: oanapl in Pui

Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea

Parjoale - reteta inspirata de la...

Postat de: Constelatialeu in Porc

   Am cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea

Desert tort pictat, de Florii

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în...Citeste continuarea

Desert Meringue cu crema mousseline...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Mai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin,...Citeste continuarea

Palanete cu branza pe dinafara

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Am reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul  ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea

Desert foietaj cu frisca

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluatul dezghetat la temperatura cemerei (eu prefer sa il scot de cu seara si sa il las in frigider) Il intindem putin cu sucitorul si cu ajutorul unei forme de frusecuri decupam formele (eu am...Citeste continuarea

Dsert pandispan cu dulceata

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua. Untul il topim si il amestecam cu laptele. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea...Citeste continuarea

Chifle cu lapte batut si parmezan

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de vanilie

Postat de: sufletista in Dulciuri

Crema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se...Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata

Postat de: sufletista in Prajituri

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si foarte tare. Adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea

Spirala cu muschi file si altele

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Umplutura : Radem cascavalul si branza de oaie, le punem intr-un castron, taiem cepsoara cu o foarfeca, adaugam muschiul file taiat cubulete mici, adaugam si 2 oua si un albus, presaram piper si...Citeste continuarea

Supa de fasole verde

Postat de: trifadalia in Supe

Se spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite.  Se  pune apa la fiert ( jumatate...Citeste continuarea

Papricas cu ardei copti si galuste

Postat de: eumimi in Pui

Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea

Friptura marocana de berbecut

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la...Citeste continuarea

Friptura de porc cu carnaciori

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava ....Citeste continuarea

Reteta ardeleneasca de Ciorba de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Cum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600: Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita...Citeste continuarea

Desert prajitura svaba cu mere si...

Postat de: mihaelar63 in Prajituri

Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale....Citeste continuarea

Saramura de crap si platica -...

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Pestele se spala si se usuca de excesul de apa . Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei . Ideal este sa se faca pestele la gratar . In lipsa acestuia am copt...Citeste continuarea

Paine floare

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...Citeste continuarea

Pate de ficat cu salvie si piper

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in...Citeste continuarea

Friptura de vacuta la grill

Postat de: mihaelar63 in Vita

Carnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se...Citeste continuarea

Pizza la tigaie, cu ciuperci,...

Postat de: vasimur in Pizza

Punem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...Citeste continuarea

Desert Buchteln sau gogosi umplute...

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca.  Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...Citeste continuarea

Oua vopsite cu coji de ceapa si...

Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri

     Luam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa .    Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc.    In...Citeste continuarea

Pulpe marinate in sos de iaurt cu...

Postat de: sufletista in Pui

Intr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam...Citeste continuarea

Desert mousse de limete

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine...Citeste continuarea

Desert budinca caramel

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

E o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca...Citeste continuarea

Tocana de miel

Postat de: cristeena20 in Oaie

Carnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin  si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu faina neagra

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie, untul, mierea de albine, esente de vanilie. Amestecam cu lingura adaugand...Citeste continuarea

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Postat de: sufletista in Zacusca

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...Citeste continuarea

Desert mini tortulet cu ciocolata...

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana...Citeste continuarea

Desert rulouri umplute cu mere,...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin...Citeste continuarea

Barcute umplute cu piept de pui

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...Citeste continuarea

Desert papanasii copilariei

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Se mixează ouăle cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și esența si se continuă mixarea pt 2 minute. Brânza se pune în compoziția de ouă și se omogenizează,...Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Ca pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si...Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci si sos bechamel

Postat de: RODIMUR in Lasagna

Mai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între...Citeste continuarea

Quesadilla cu legume si peste

Postat de: rocsi_1612 in Peste

Scurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul...Citeste continuarea

Desert coronita de Florii (de post)

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...Citeste continuarea

Tataki de pastrav somonat

Postat de: ctlina in Pastrav

Indepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul....Citeste continuarea

Desert fursecuri

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron punem mix-ul din plic, adaugam untul, laptele si oul si mixam bine pana se omogenizeaza aluatul. Dupa ce am facut aluatul l-am intins cu sucitorul si l-am taiat in forma de...Citeste continuarea

Desert tort de bucataras

Postat de: Adele in Torturi

Se începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri. Se mixeaza mai intai albușurile spuma, separat se mixeaza și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o...Citeste continuarea

Turte la tigaie din aluat simplu cu...

Postat de: AdrianUdrea in Piine

Cum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste...Citeste continuarea

Desert prajitura cu alune si caramel

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea

Varza calita cu soia

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Intr-o craticioara de 1 l am pus apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, am pus cuburile de soia, am acoperit cratita cu un capac si am stins focul. Am curatat o ceapa potrivit de...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: cristinutanicolita in Piine

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.  După ce au fiert se pasează ca pentru piure.  Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]