Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Miere sau sirop din flori de papadie
Postat de: panacris in Sirop / CompotFlorile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de...Citeste continuarea
Pate vegetal
Postat de: dantes in Mancaruri de postCeapa se taie julienne si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga sarea, usturoiul si se mai caleste putin, fara a se rumeni. Ciupercile proaspete se taie in felii groase si...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta
Postat de: trifadalia in Supe/CiorbeCarnea de vițel se taie cubulete si se lasa in apa rece . Între timp se pune o oala cu apa pe foc iar cand apa fierbe se adaugă carnea sa fiarbă, spumandu- se din cand in cand. Cand...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: oanapl in PrajituriSe topește ciocolata cu untul, apoi se lasă să se răcească ușor, amestecând din când în când. Separat se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul...Citeste continuarea
Pui cu ciuperci in sos de smantana
Postat de: oanapl in PuiCarnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o...Citeste continuarea
Parjoale - reteta inspirata de la...
Postat de: Constelatialeu in PorcAm cumparat carne de lucru-porc, pe care am tocat-o. Miezul de paine l-am inmuiat in lapte. Am curatat ceapa si usturoiul verde si le-am taiat marunt. Cartofii i-am curatat si i-am...Citeste continuarea
Desert tort pictat, de Florii
Postat de: ancutsa in TorturiBlaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în...Citeste continuarea
Desert Meringue cu crema mousseline...
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se fac formele de bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă zahărul pudră și vanilia, puțin câte puțin,...Citeste continuarea
Palanete cu branza pe dinafara
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm reusit sa pigulesc niste afumatura fiarta si m-am gandit ce gust bun va da impreuna cu branza . Am format patru bilute de aluat .Intind frumos aluatul ,presar afumatura, asez frumos...Citeste continuarea
Desert foietaj cu frisca
Postat de: sufletista in DulciuriAluatul dezghetat la temperatura cemerei (eu prefer sa il scot de cu seara si sa il las in frigider) Il intindem putin cu sucitorul si cu ajutorul unei forme de frusecuri decupam formele (eu am...Citeste continuarea
Dsert pandispan cu dulceata
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua. Untul il topim si il amestecam cu laptele. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea...Citeste continuarea
Chifle cu lapte batut si parmezan
Postat de: rocsi_1612 in PiineCerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, drojdia, zaharul, amestecati cu o paleta. Laptele batut, de la temperatura camerei, incepeti sa il adaugati treptat si framantati in acest timp. Puneti...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de vanilie
Postat de: sufletista in DulciuriCrema de vanilie-intr-un bol mai mare batem galbenusurile cu amidonul si putin lapte, amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat laptele caldut amestecand continuu pana ce se...Citeste continuarea
Desert rulada cu ciocolata
Postat de: sufletista in PrajituriBlat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si foarte tare. Adaugam galbenusurile si mixam bine pana ce se omogenizeaza....Citeste continuarea
Spirala cu muschi file si altele
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriUmplutura : Radem cascavalul si branza de oaie, le punem intr-un castron, taiem cepsoara cu o foarfeca, adaugam muschiul file taiat cubulete mici, adaugam si 2 oua si un albus, presaram piper si...Citeste continuarea
Supa de fasole verde
Postat de: trifadalia in SupeSe spala pastaile si li se rupe capatul dinspre codita. Varfurile subtiti nu se rup, deoarece sunt fragede, apoi se taie fasolea bucatele potrivite. Se pune apa la fiert ( jumatate...Citeste continuarea
Papricas cu ardei copti si galuste
Postat de: eumimi in PuiTaiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si...Citeste continuarea
Friptura marocana de berbecut
Postat de: mihaelar63 in OaieCarnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la...Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnaciori
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea se taie felii si se asaza in tava. Deasupra puneti carnaciorii subtiri . Ceapa si usturoiul verde se taie rondele .si se pun deasupra carnurilor in tava ....Citeste continuarea
Reteta ardeleneasca de Ciorba de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCum se prepara Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600: Costita afumata se spala si se portioneaza bucati mai mici. Puneti costita...Citeste continuarea
Desert prajitura svaba cu mere si...
Postat de: mihaelar63 in PrajituriMerele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale....Citeste continuarea
Saramura de crap si platica -...
Postat de: mihaelar63 in PestePestele se spala si se usuca de excesul de apa . Apoi se sareaza si se unge cu putin ulei . Ideal este sa se faca pestele la gratar . In lipsa acestuia am copt...Citeste continuarea
Paine floare
Postat de: mihaelar63 in PiineSe pun in cuva masinii de framantat paine intai ingredientele lichide: laptele acru, apa, mierea si uleiul. Tot acum se pune si drojdia uscata . Laptele acru si apa...Citeste continuarea
Pate de ficat cu salvie si piper
Postat de: mihaelar63 in FicatFicatul de vacuta se lasa in apa rece ca sa iasa sangele din el . Schimbati apa de cate ori este nevoie pana ramne limpede . Se taie cubulete ficatul si se pune la prajit in...Citeste continuarea
Friptura de vacuta la grill
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vacuta se portioneaza in felii de 2-3 cm, mai groase . Cu ajutorul mainii facute pumn se bate usor carnea . Nu este nevoie sa o intinzi ca la snitele . Se...Citeste continuarea
Pizza la tigaie, cu ciuperci,...
Postat de: vasimur in PizzaPunem ingredientele pentru blat, într-un bol și le amestecăm bine, până ce obținem un aluat potrivit de moale și omogen. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt...Citeste continuarea
Desert Buchteln sau gogosi umplute...
Postat de: Bucataras in DulciuriPune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: sufletista in TorturiBlat- albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se...Citeste continuarea
Oua vopsite cu coji de ceapa si...
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriLuam vasul si punem apa in el, cam 3,5 l si pe urma adaugam cojile de ceapa . Punem sarea si otetul peste cojile de ceapa si vasul pe foc. In...Citeste continuarea
Pulpe marinate in sos de iaurt cu...
Postat de: sufletista in PuiIntr-un bol amestecam mustarul cu uleiul, vinul si condimente dupa gust, adaugam pulpele spalate si curatate de eventualele pene. Amestecam bine dupa care adaugam iaurtul, amestecam bine si dam...Citeste continuarea
Desert mousse de limete
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe prepară mai întâi frișca naturală, din 100-125 ml de smântână grasă, mixată cu 1 plic de vanilie și 1-2 linguri de zahăr pudră. Când frișca este bine...Citeste continuarea
Desert budinca caramel
Postat de: cristeena20 in DulciuriE o budinca simpla, dar ca sa iasa perfect trebuie sa respectam anumite amanunte. Punem laptele la fiert cu coaja de lamaie. Intre timp facem caramel cu zahar ars si ungem forma de budinca...Citeste continuarea
Tocana de miel
Postat de: cristeena20 in OaieCarnea se pune la marinat cu o zi inainte, se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, dafin si vin alb; tinem la frigider. Intr-un vas cu capac, punem ceapa cu ulei de masline si dafin la...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu faina neagra
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie, untul, mierea de albine, esente de vanilie. Amestecam cu lingura adaugand...Citeste continuarea
Zacusca cu ghebe si ceapa coapta
Postat de: sufletista in ZacuscaCeapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare, adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine. Intre timp tocam...Citeste continuarea
Desert mini tortulet cu ciocolata...
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai pregatim un castron de sticla ( sau orice vas mai inaltut pe care-l aveti la indemana) pe care-l tapetam cu folie alimentara. Fundul vasului il ornam cu rondele de banana. Intr-o cana...Citeste continuarea
Desert rulouri umplute cu mere,...
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin...Citeste continuarea
Barcute umplute cu piept de pui
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina...Citeste continuarea
Desert papanasii copilariei
Postat de: Geanina87 in DulciuriSe mixează ouăle cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul pudră și esența si se continuă mixarea pt 2 minute. Brânza se pune în compoziția de ouă și se omogenizează,...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci
Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legumeCa pentru orice risotto, ai nevoie de un orez special-cu bobul rotund. Secretul cremozitatii e amestecatul continuu in timp ce turnam treptat lichidul, untul si parmezanul. Spalam ciupercile si...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si sos bechamel
Postat de: RODIMUR in LasagnaMai întâi se pregătește umplutura de ciuperci. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală și se lasă puțin la scurs, în strecurătoare. Între...Citeste continuarea
Quesadilla cu legume si peste
Postat de: rocsi_1612 in PesteScurgeti fasolea de lichid, o clatiti in 2-3 ape si o puneti intr-o sita la scurs. Rosiile le taiati felii mai groase. Maslinele le feliati. Conserva de peste o scurgeti bine de ulei. Ardeiul...Citeste continuarea
Desert coronita de Florii (de post)
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCernem faina intr-un castron, facem o adancitura si punem drojdia uscata si putin zahar. Adaugam un pic de suc fanta incalzit si amestecam putin, lasam 10 min sa se activeze drojdia, presaram...Citeste continuarea
Tataki de pastrav somonat
Postat de: ctlina in PastravIndepartati pielea. Puneti pestele intr-un vas adanc. Am taiat o bucata in 2 caci era mai mare. Curatati si radeti ghimbirul deasupra pestelui. Varsati sosul mirin, sosul soia, otetul....Citeste continuarea
Desert fursecuri
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron punem mix-ul din plic, adaugam untul, laptele si oul si mixam bine pana se omogenizeaza aluatul. Dupa ce am facut aluatul l-am intins cu sucitorul si l-am taiat in forma de...Citeste continuarea
Desert tort de bucataras
Postat de: Adele in TorturiSe începe cu pregătirea blatului, se separa gălbenușurile de albușuri. Se mixeaza mai intai albușurile spuma, separat se mixeaza și gălbenușurile cu zahar și ulei pana se obține o...Citeste continuarea
Turte la tigaie din aluat simplu cu...
Postat de: AdrianUdrea in PiineCum se prepara Turte la tigaie din aluat simplu cu bicarbonat Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea. Se face o adancitura la mijlocul ei, ca si in cazul in care se foloseste...Citeste continuarea
Desert prajitura cu alune si caramel
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile...Citeste continuarea
Varza calita cu soia
Postat de: Bunica in Mancaruri de postIntr-o craticioara de 1 l am pus apa la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, am pus cuburile de soia, am acoperit cratita cu un capac si am stins focul. Am curatat o ceapa potrivit de...Citeste continuarea
Paine cu cartofi
Postat de: cristinutanicolita in PiineCartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. După ce au fiert se pasează ca pentru piure. Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se...Citeste continuarea