Retete de vara
Punem in vasul robotului toate ingredientele pentru blat.
Mixati in vasul de la robot ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.
Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.
Presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
Taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte. Aluatul care prisoseste il intindem din nou pe blat si il taiem in fasii de circa 1 cm.
Coaceti blatul la 180°C pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, indepartati hartia de copt cu boabele de fasole.
Puneti deasupra ciresele fara samburi si capsunele taiate in jumatati, toate amestecate cu zaharul vanilat pudra si fasiile de aluat in forma de grilaj.
Introducem din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste dupa ce s-a racit.