Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 7 Iul 2020 | 4765 vizualizari

 

O negresa cu fructe este o bunatate! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcior, dar voi puteti folosi zahar alb sau brut, pentru ca iese la fel de grozava! Puteti inlocui ciresele cu zmeura, visine sau caise, in functie de fructele voastre preferate! Pe langa faptul ca este delicioasa, iese si satioasa, ajunge sa serveti doar doua bucatele!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr indulcitor pulbere
  • 6 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cu varf cacao
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • 250-300 gr cirese
  • 50 gr ciocolata alba cu indulcitor
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar:

Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Untul, de la temperatura camerei, il mixati cu indulcitorul, pana devine cremos. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecati dupa fiecare. Puneti laptele, esenta de rom, apoi nuca macinata, praful de copt si mixati bine. Cerneti cacaoa si o incorporati, apoi faina cernuta o adaugati treptat. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare, le amestecati in compozitia de mai sus, cu o paleta, cu miscari usoare. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia de negresa si o nivelati. Asezati ciresele din loc in loc. Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 40-45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, scoateti negresa din cuptor si o lasati sa se raceasca. Amestecati smantana pentru frisca cu ciocolata alba, le puneti pe baie de aburi, amestecati continuu ciocolata este complet topita. Puneti ciocolata topita intr-un pos cu varf foarte subtire. Portionati prajitura, o decorati cu ciocolata alba, chiar si cu cirese! Pofta buna!
Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu nuca si cirese, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese