Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort 6 august - 52 de veri
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai am facut blaturile : Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura, de post
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia...Citeste continuarea
Castraveti covasiti la soare
Postat de: MotanLaOale in MuraturiSe spala castravetii si se taie capetele care pot fi amare. Intr-un borcan de 5 litri se pun 2 legaturi de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa. Deasupra se pune opritor sa...Citeste continuarea
Musaka a la grec cu vinete
Postat de: eumimi in PorcMai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica. Intre timp pregatim carnea: calim...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: eumimi in PorcMai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper...Citeste continuarea
Desert profiterol
Postat de: gaby_d in DulciuriMod de preparare coji profiterol Primul pas – pune bolul pentru frisca, paletele mixerului si smantana pentru frisca la rece. Tine-le acolo pana cand le vine randul. Intr-un vas pune...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura
Postat de: MotanLaOale in PrajituriZmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea
Rosii la borcan pentru iarna
Postat de: ctlina in ConserveSterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute. Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute. Se curata...Citeste continuarea
Salata Coleslaw
Postat de: MotanLaOale in SalateVarza se curata si se taie fideluta cat mai fina. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron mic se amesteca toate ingredientele pentru toping. Intr-un castron mare...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei, vinete si...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C . Am lasat 30-40 de minute ardeii si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele...Citeste continuarea
Pulpa de vitel la slow cooker Crock...
Postat de: Bunica in Slow CookerPulpa de vitel spalata,stearsa ,si portionata se asaza in vasul slow cookerului Crock-Pot. Rosiile se spala si toaca marunt+ bulionul. Usturoiul curatat si piseaza sau se toaca marunt....Citeste continuarea
Castraveti in otet / Pickles
Postat de: ctlina in MuraturiSpalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde. Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert otetul si apa impreuna cu sarea, o...Citeste continuarea
Rata cu portocale
Postat de: sufletista in RataRata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa...Citeste continuarea
Aperitiv gofre Croque Monsieur
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat...Citeste continuarea
Gutui coapte la cuptor
Postat de: sufletista in DulciuriGutuile coapte le spalam bine de pui si le taiem in 2,le scoatem cotorul si le asezam in tava cu scobitura in sus. Stropim cu zeama de lamaie si punem zahar in fiecare scobitoare...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: sufletista in PrajituriMerelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie. Intr-un bol...Citeste continuarea
Aperitiv saratele simple
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana...Citeste continuarea
Desert Palmieri
Postat de: sufletista in DulciuriLasam aluatul sa se dezghete peste noapte in frigider. Pe masa infainata intindem putin aluatul si il ungem cu unt moale. Intr-un bol amestecam zaharul cu condimentele si presaram un strat...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu capsuni
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...Citeste continuarea
Ciolan dezosat la slow cooker Crock...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerSe spala ciolanul, se indeparteaza ata cu care a fost infasurat si se tamponeaza de surplusul de apa. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in 2 sau in 4, in functie de cat...Citeste continuarea
Desert tort cu pere si mascarpone
Postat de: sufletista in TorturiCuratam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama) Putem sa...Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie, Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina...Citeste continuarea
Iahnie de fasole boabe la...
Postat de: mihaelar63 in MulticookingFasolea se spala bine si se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata . Legumele se curata , se spala si se maruntesc . Preincalziti Multicookerul...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu dovlecel si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Pulpele de gaina se curata si se spala bine . Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se taie cubulete . Rosiile se curata...Citeste continuarea
Lamai murate
Postat de: mihaelar63 in MuraturiCantitatile sunt in functie de cate lamai ai . Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente . Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent ....Citeste continuarea
Pulpa de miel cu piper rosu la...
Postat de: mihaelar63 in MulticookingPulpita de miel se spala si se curata cu atentie. Rasniti sau zdrobiti in mojar jumatate din boabele de piper rosu . Se freaca cu sare, piper culamie si piper rosu...Citeste continuarea
Desert tort cu afine si ciocolata alba
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...Citeste continuarea
Carne de rata gatita la slow cooker...
Postat de: mirela0911 in Slow CookerCarnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...Citeste continuarea
Desert tort Revedere
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo : 1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece....Citeste continuarea
Desert prajitura Camelia, editie...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul....Citeste continuarea
Gofre sarate, cu spanac
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSpanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere)....Citeste continuarea
Gem de caise ( varianta cu sirop)
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba...Citeste continuarea
Ciorba simpla de fasole galbena pastai
Postat de: mihaelar63 in CiorbePastaile de fasole galbena rotunda se spala, se curata de capete si se rup / taie la marimea preferata. Imi place ca bucatica de fasole sa fie cat mai micuta, cam 3 cm ....Citeste continuarea
Spata de caprior la Multicookerul...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCarnea de caprior se sareaza, se pipereaza. Se pune uleiul in cuva aparatului si se prajeste carnea usor pe toate partile . Se toarna o cana cu apa deasupra...Citeste continuarea
Desert crostata cu crema de vanilie...
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluatul: se amesteca toate ingredientele , mai putin apa, care se adauga la sfarsit.Se pune aluatul intr-o punga, in frigider 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie). Crema: se...Citeste continuarea
Desert macarons cu vanilie
Postat de: momo121 in DulciuriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu cartofi si leustean
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura,...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu...Citeste continuarea
Friptura de vita cu os la grill
Postat de: momo121 in VitaIntr-o tigaie grill punem unt ( cca 50g in functie de cat de mare aveti grill-ul) si cand este incins bine punem carnea de vita unsa cu ulei de masline si...Citeste continuarea
Hummus cu lipii
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postLipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este...Citeste continuarea
Tocana taraneasca de dovlecel cu...
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumeSpalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de...Citeste continuarea
Desert budinca flan cu cafea
Postat de: ctlina in Retete diabeticiPreîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un castron sau în robotul de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorii. Adăugați cafeaua, mascarponele și...Citeste continuarea
Ridichi murate in otet / Pickles
Postat de: ctlina in MuraturiSterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute. Curățați si spălați ridichile . Curățați morcovul și tăiați-l ...Citeste continuarea
Midii/Scoici cu sos de smantana,...
Postat de: ctlina in Fructe de mareMixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). ...Citeste continuarea
Salata de sfecla rosie, portocale...
Postat de: mihaelar63 in SalatePortocala se curata, se taie in doua si se feliaza. Branza cremoasa se taie cu in cubulete cu grija ca sa nu se sfarme . Sfecla coapta se curata si se marunteste ....Citeste continuarea
Costite de porc adevarate, la gratar
Postat de: mihaelar63 in PorcCostitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le...Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt si chimen
Postat de: mihaelar63 in SalateTocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se...Citeste continuarea
Desert prajitura racoroasa cu zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe de vara
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale ( eu l-am dat pe raztoarea mica, am uitat sa-l scot mia inainte din frigider)...Citeste continuarea
Tarta cu branza si carnati
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneSe prepara aluatul. Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt. Untul rece se taie in bucati mici si se framanta cu varful degetelor pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul, apa rece...Citeste continuarea