A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort 6 august - 52 de veri

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am facut blaturile :  Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, de post

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

 Am amestecat ingredientele solide, apoi am adaugat otetul si uleiul, iar la final apa minerala. Am obtinut un aluatmai curgator. Am pudrat zmeura cu cacao apoi am incorporato-o in compozitia...Citeste continuarea

Castraveti covasiti la soare

Postat de: MotanLaOale in Muraturi

Se spala castravetii si se taie capetele care pot fi amare. Intr-un borcan de 5 litri se pun 2 legaturi de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa. Deasupra se pune opritor sa...Citeste continuarea

Musaka a la grec cu vinete

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam vinetele de coaja ( eu le-am dungat, nu le-am curatat in intregime), le presaram cu sare si le lasam la scurs, zeama acestora fiind toxica. Intre timp pregatim carnea: calim...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte. Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper...Citeste continuarea

Desert profiterol

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mod de preparare coji profiterol Primul pas – pune bolul pentru frisca, paletele mixerului si smantana pentru frisca la rece. Tine-le acolo pana cand le vine randul. Intr-un vas pune...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Zmeura se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama.  Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul....Citeste continuarea

Rosii la borcan pentru iarna

Postat de: ctlina in Conserve

Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 140°C timp de 20 de minute. Capacele cu garnitura de cauciuc nu le puneti la cuptor , le puneti in apa fiarta cateva minute. Se curata...Citeste continuarea

Salata Coleslaw

Postat de: MotanLaOale in Salate

Varza se curata si se taie fideluta cat mai fina. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Intr-un castron mic se amesteca toate ingredientele pentru toping. Intr-un castron mare...Citeste continuarea

Zacusca de dovlecei, vinete si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se coc la cuptor (la flacara daca puteti) ardeii si vinetele la 200°C . Am lasat 30-40 de minute ardeii  si 50 de minute vinetele. Totul depinde de marimea lor. Intoarceti legumele...Citeste continuarea

Pulpa de vitel la slow cooker Crock...

Postat de: Bunica in Slow Cooker

Pulpa de vitel spalata,stearsa ,si portionata se asaza in vasul slow cookerului Crock-Pot. Rosiile se spala si toaca marunt+ bulionul. Usturoiul curatat si piseaza sau se toaca marunt....Citeste continuarea

Castraveti in otet / Pickles

Postat de: ctlina in Muraturi

Spalam borcanele si le uscam in cuptorul cu microunde. Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert  otetul si apa impreuna cu sarea, o...Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de: sufletista in Rata

Rata o curatam bine de tuleie si pene,o stergem cu servetele absorbante de bucatarie. Condimentam rata cu sare si piper,asezam intr-o tava in care am adaugat vinul cu untura de rata,ceapa...Citeste continuarea

Aperitiv gofre Croque Monsieur

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat...Citeste continuarea

Gutui coapte la cuptor

Postat de: sufletista in Dulciuri

Gutuile  coapte le spalam bine de pui si le taiem in 2,le scoatem cotorul si le asezam in tava cu scobitura in sus. Stropim cu zeama de lamaie  si punem zahar in fiecare scobitoare...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: sufletista in Prajituri

Merelele curatam de coaja si le taiem felii cat mai subtiri (eu am taiat cubulete cu le-am taiat cu fata in brate) le-am amestecat cu 1 lingura de zahar si zeama de la 1 lamaie. Intr-un bol...Citeste continuarea

Aperitiv saratele simple

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol adaugam branza de vaci cu burduf,untul taiat cubulete la temperatura camerei,smantana,oul si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina pana...Citeste continuarea

Desert Palmieri

Postat de: sufletista in Dulciuri

Lasam aluatul sa se dezghete peste noapte in frigider. Pe masa infainata intindem putin aluatul si il ungem cu unt moale. Intr-un bol amestecam zaharul cu condimentele si presaram un strat...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se...Citeste continuarea

Ciolan dezosat la slow cooker Crock...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala ciolanul, se indeparteaza ata cu care a fost infasurat si se tamponeaza de surplusul de apa.  Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in 2 sau in 4, in functie de cat...Citeste continuarea

Desert tort cu pere si mascarpone

Postat de: sufletista in Torturi

Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama) Putem sa...Citeste continuarea

Desert tarta cu fructe

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat -intr-un bol amestecam untul cu zaharul,praful de sare adaugam oul batut coaja de lamaie si bicarbontul stins cu zeama de lamaie, Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam treptat faina...Citeste continuarea

Iahnie de fasole boabe la...

Postat de: mihaelar63 in Multicooking

Fasolea se spala bine si se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata .  Legumele se curata , se spala si se maruntesc .  Preincalziti Multicookerul...Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu dovlecel si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Pulpele de gaina se curata si se spala bine . Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se taie cubulete . Rosiile se curata...Citeste continuarea

Lamai murate

Postat de: mihaelar63 in Muraturi

Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai . Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente . Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent ....Citeste continuarea

Pulpa de miel cu piper rosu la...

Postat de: mihaelar63 in Multicooking

Pulpita de miel se spala si se curata cu atentie. Rasniti sau zdrobiti in mojar jumatate din boabele de piper rosu . Se freaca cu sare,  piper culamie si piper rosu...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...Citeste continuarea

Carne de rata gatita la slow cooker...

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o...Citeste continuarea

Desert tort Revedere

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am inceput cu tortuletul in forma Silikomart, necesita mai mult timp. Forma Silicomart, Magia Del Tempo :  1. Mouse de caise : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece....Citeste continuarea

Desert prajitura Camelia, editie...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte. Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul....Citeste continuarea

Gofre sarate, cu spanac

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere)....Citeste continuarea

Gem de caise ( varianta cu sirop)

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am taiat in bucatele mai mici. Am avut grija sa elimin petele de pe coaja. Intr-o cratita mai mare am pus zaharul si apa, am lasat sa fiarba...Citeste continuarea

Ciorba simpla de fasole galbena pastai

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Pastaile de fasole galbena rotunda se spala, se curata de capete si se rup / taie la marimea preferata. Imi place ca  bucatica de fasole sa fie cat mai micuta, cam 3 cm ....Citeste continuarea

Spata de caprior la Multicookerul...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Carnea de caprior se sareaza, se pipereaza.  Se pune uleiul in cuva aparatului si se prajeste  carnea usor pe toate partile . Se toarna o cana cu apa deasupra...Citeste continuarea

Desert crostata cu crema de vanilie...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluatul: se amesteca toate ingredientele , mai putin apa, care se adauga la sfarsit.Se pune aluatul intr-o punga, in frigider 1-2 ore (depinde cat timp aveti la dispozitie). Crema: se...Citeste continuarea

Desert macarons cu vanilie

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu cartofi si leustean

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu...Citeste continuarea

Friptura de vita cu os la grill

Postat de: momo121 in Vita

     Intr-o tigaie grill punem unt ( cca 50g in functie de cat de mare aveti grill-ul) si cand este incins bine punem carnea de vita unsa cu ulei de masline si...Citeste continuarea

Hummus cu lipii

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

   Lipii: se amesteca cele doua tipuri de faina ,cu sarea si bicarbonatul (eu nu l-am stins).Se adauga apa si uleiul de masline.Se amesteca putin, doar cat sa se formeze coca.Daca este...Citeste continuarea

Tocana taraneasca de dovlecel cu...

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de...Citeste continuarea

Desert budinca flan cu cafea

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un castron sau în robotul de bucătărie, bateți ouăle cu îndulcitorii.  Adăugați cafeaua, mascarponele și...Citeste continuarea

Ridichi murate in otet / Pickles

Postat de: ctlina in Muraturi

Sterilizați borcanele și capacele în cuptor la 140 ° C timp de 20 de minute.  Curățați si spălați ridichile .  Curățați morcovul și tăiați-l ...Citeste continuarea

Midii/Scoici cu sos de smantana,...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  ...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie, portocale...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Portocala se curata, se taie in doua si se feliaza. Branza cremoasa se taie cu in cubulete cu grija ca sa nu se sfarme . Sfecla coapta se curata si se marunteste ....Citeste continuarea

Costite de porc adevarate, la gratar

Postat de: mihaelar63 in Porc

Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare. Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru. Se toarna deasupra berea si apa cat sa le...Citeste continuarea

Salata de vinete cu iaurt si chimen

Postat de: mihaelar63 in Salate

Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se...Citeste continuarea

Desert prajitura racoroasa cu zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de vara

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale ( eu l-am dat pe raztoarea mica, am uitat sa-l scot mia inainte din frigider)...Citeste continuarea

Tarta cu branza si carnati

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Se prepara aluatul. Intr-un bol se pune faina, sarea si praful de copt. Untul rece se taie in bucati mici si se framanta cu varful degetelor pana devine un aluat nisipos. Se adauga oul, apa rece...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]