Piept de pui cu spanac in sos de smantana

de mirela0911 in Pui, 2 Iun 2022 | 10825 vizualizari

 

Desi nu sunt mare fana spanac, aceasta mancare a fost delicioasa si care merita sa fie preparata mai des. Alaturi de un orez cremos, ne-am lins pe degete!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui dezosat
  • sare, piper pentru condimentat
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ceapa alba medie
  • cateva rosii cherry
  • 2-3 catei de usturoi
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 50 g parmezan
  • sare, piper dupa gust
  • o mana buna de frunze de spanac, intregi
  • garnitura preferata (eu am preparat acest orez https://www.bucataras.ro/retete/orez-cremos-cu-piept-de-pui-in-sos-96367.html
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu spanac in sos de smantana:

Se spala pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa si se taie in felii potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr- cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, cca 5 minute pe fiecare parte. Cand au devenit aurii, se scot pe o farfurie se se lasa deoparte.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune in cratita in care s-a rumenit si carnea, in uleiul ramas. Se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi rosiile cherry taiate in doua sau in patru, iar la final usturoiul feliat. Se lasa impreuna 2 minute apoi se toarna smantana pentru frisca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa dea cateva clocote. Se pune  parmezanul ras, se omogenizeaza si se pune la final frunzele de spanac. Se lasa sa fiarba impreuna cca 3 minute apoi se adauga si carnea si se mai lasa impreuna inca 5 minute, la foc mic. 

Se serveste alaturi de un orez cremos, garnisit cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu spanac in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu spanac