Aceasta prajitura imi place foarte mult si nu este greu de preparat .
Cand esti in pana de inspiratie si ai musafiri poti incerca aceasta reteta si cu siguranta vor savura aceste bunatati .
Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza.
Separat se bat albusurile spuma cu zaharul.
Alernativ cu apa rece se toarna galbenusurile frecatein prealabil, fara sa se amestece, apoi se pune cacaoasi fainaodata .
Se amesteca de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza .
Se coace la foc potrivit 30 – 35 ° .
Dupa ce se raceste se taie orizontal in doua parti .
O parte se pune in tava si se insiropeaza, se pune crema, apoi a doua parte care se insiropeaza si ea .
Deasupra se face o glazura din ciocolata .
Se lasa sa se racoreasca si se portioneaza in bucati .
Fiecare bucata se va orna cu un mot de frisca .
Glazura se face pe bain-marie .
Se pun intr-o craticioara uleiul si ciocolata taiata bucati mici . Se amesteca usor pana devine cremoasa.
Se ia de pe foc si se toarna usor pe fiecare bucata de amandina.
1
Daca doriti ca amandinele sa aiba o crema generoasa se pot dubla cantitatile pentru crema .