Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert briose cu cirese
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei de casa
Postat de: RODIMUR in SupePorționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror...Citeste continuarea
Aperitiv scoici din foietaj umplute...
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriSpalam branza si o taiem in cubulete potrivite. Aluatul de foietaj trebuie sa fie decongelat. Pudram masa de lucru cu putina faina. Asezam aluatul si il intindem putin cu un sucitor. Pentru a...Citeste continuarea
Compot de visine
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotVisinele le băgăm in apa si le lasam 10 min sa iasa viermisorii. Le spalam din nou si le punem in borcane. In fiecare borcan, punem 4 lg zahar si apa. Capsam borcanele și...Citeste continuarea
Sirop de visine la rece
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotVisinele le băgăm in apa si le lasam 10 -15 min ca sa iasa viermisorii. Cand sunt curate, le spalam din nou si le scoatem samburii. Intr-un vas mai mare (castron sau cratiță),...Citeste continuarea
Snitele de pui in crusta din fulgi...
Postat de: AdrianUdrea in PuiSe amesteca ouale cu mustarul, sare, piper si o lingura de faina, pana se obtine o compozitie omogena. Se asaza pe un platou faina, iar pe altul, fulgii de porumb usor striviti. Portiile din...Citeste continuarea
Desert prajituri cu mousse de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol, punem ouale, praful de sare si zaharul. Le mixam pana ouale isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 linguri de ulei, si treptat incorporam faina in...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu cascaval
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe răzuie fin parmezanul. Se bat ouăle, cu sare și piper. Se înmoaie feliile de pâine pe ambele fețe, în ouăle bătute și apoi se prăjesc ușor, nu definitiv, la foc...Citeste continuarea
Desert mini-tarte bicolore cu crema...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza...
Postat de: madi_marin in PrajituriTapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat, mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu coacaze
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFructele se spala si se lasa la scurs. Se pune intr-un castron faina, zaharul, oul, uleiul si se amesteca bine. Se adauga laptele batut si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o...Citeste continuarea
Paste cu branza de burduf
Postat de: MotanLaOale in PennePastele se fierb conform instructiunilor de pa ambalaj, se strecoara, se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-un castron, se amesteca branza de burduf cu smantana si ouale....Citeste continuarea
Cartofi cu smantana si marar o...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCum se prepara Cartofi cu smantana si marar o mancare economica, gustoasa si usoara Se curăță, se spală bine și se taie cartofii în forma dorită. Ceapa se curăță, se spală,...Citeste continuarea
Dovlecei la borcan pentru iarna
Postat de: merisor67 in ConserveCurățăm dovleceii de coajă și semințe și îi tocăm în cuburi. Punem un vas cu apă pe foc, iar când incepe să fiarbă, adăugăm o lingură de sare și amestecăm...Citeste continuarea
Desert flan cu nuca de cocos
Postat de: ctlina in DulciuriMod de preparare caramel lichid: Intr-o oala adanca, puneti zaharul, adaugati 1/4 din apa si otetul. Aduceti la fierbere si miscati oala din cand in cand. Cand incepe sa se...Citeste continuarea
Desert clatite cu o mie de gauri/...
Postat de: ctlina in DulciuriIntr-un castron adanc, amestecati, faina, grisul si sarea. Incorporati apa calduta si adaugati drojdia. Amestecati si turnati compozitia intr-un blender sau robot. Mixati timp de 5 minute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere, iaurt si...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli merele, le scoti mijlocul si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu broccoli,...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCureti cartofii de coaja, ii tai cubulete si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate, ii scurgi de apa si ii lasi sa se raceasca. Speli ciupercile champignon, le stergi cu...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci si ceapa
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriCalesti ceapa tocata marunt cu ciupercile taiate felii, in uleiul de masline incins. Se condimenteaza cu usturoiul zdrobit, cimbru, sare si piper. Bati ouale cu lapte si ulei si adaugi faina...Citeste continuarea
Hamsii prajite
Postat de: rocsi_1612 in PesteIntai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si...Citeste continuarea
Tocanita taraneasca de cartofi
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de legumeAm trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră. Am curăţat...Citeste continuarea
Aperitiv oua in cuib de pastrama
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe ung 3 forme din tava de briose, cu ulei. Se imbraca interiorul formelor cu feliile de pastrama. Se pune in fiecare forma cateva bucati de bacon si putin cascaval ras. Se introduce...Citeste continuarea
Desert prajituri cu fructe tropicale
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa punem fructele intr-o strecuratoare si sa le lasam sa se scurga bine. Le stergem usor si cu hartie absorbanta. Intr-un bol, punem faina, praful de copt si...Citeste continuarea
Cartofi noi cu usturoi
Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de legumeCartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare, 15 minute. Se scot, se scurg si se pun intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei. Se presara cu sare, piper si boia. Se curata...Citeste continuarea
Desert pateuri cu branza dulce
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat. Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când...Citeste continuarea
Sarmale dezechipate
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea (de porc și de vită) se curăță, se spală, se scurge de apă, se toacă și se amestecă bine. Verzele murate se țin 10-15 minute în apă rece, ca să se desăreze puțin,...Citeste continuarea
Desert tort-Cos cu flori si zmeura
Postat de: ancutsa in TorturiFlorile de unt: Se amesteca intr-o cescuta, untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de dulceata de cirese, atat cat s-o coloreze si sa-i dea aroma. Se fac florile cu posul...Citeste continuarea
Costite cu miere la cuptor
Postat de: CameliaComan in PorcSpalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....Citeste continuarea
Cartofi noi cu marar si usturoi
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeUmplem un castron cu apa. Adaugam cartofii. Ii curatam cu un cutit, ii spalam, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare. Ii fierbem pentru aproximativ 10 minute. Eu i-am verificat cu o...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos bolognese
Postat de: MotanLaOale in PastePastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de capsuni,...
Postat de: oanapl in TorturiÎncepi cu crema de ciocolată, deoarece trebuie să stea câteva ore la rece. Incălzesti frișca lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunțită și amesteci...Citeste continuarea
Dulceata de trandafiri (2)
Postat de: privatelaura in Dulceata / GemSiropul de zahăr: Mai întâi, se pregătește siropul de zahăr. Se poate folosi și zahăr brut, dar va schimba culoarea dulceții în final. Există două variante de...Citeste continuarea
Rasol de vita cu legume fierte
Postat de: RODIMUR in VitaSe procedează ca la supa de rasol de vită, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/supa-din-rasol-de-vita-cu-taitei-de-casa-83170.html După ce s-a ales carnea de rasol de pe...Citeste continuarea
Supa din rasol de vita, cu taitei...
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță, se spală bine, în câteva ape, rasolul de vită, după care se pune la fiert, la foc iute. Când începe să fiarbă, se spumuiește bine, se acoperă oala pe...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu carne si smantana
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legumeCarnea se spala si se taie cubulete potrivite ca marime. Ceapa si ardeiul se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune uleiul la incins si se pune la calit ceapa...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni si zmeura
Postat de: Adrian2016 in DulciuriBlat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-a topit, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Ciuperci champignon umplute la cuptor
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri de legumeAm trecut ciupercile sub un jet de apa rece si le-am curatat de coaja. Le-am rupt codita si le-am asezat intr-o tava, alaturi de ciuperci. Separat, am taiat sunca si...Citeste continuarea
Sirop de visine la rece
Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / CompotAm cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: RODIMUR in PasteSe face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...Citeste continuarea
Shaorma la farfurie
Postat de: MotanLaOale in PuiPieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe si frisca
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol, punem untul rece taiat cubulete, oul batut spuma, indulcitorul si le amestecam. Adaugam praful de copt, sarea, vanilia si faina. Amestecam totul cu mana pana obtinem...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Postat de: MotanLaOale in CiorbeLegumele se curata si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie cuburi. Scarita se taie bucati. Intr-o oala, se pune uleiul, legumele...Citeste continuarea
Cotlete de porc la gratar cu...
Postat de: MotanLaOale in PorcToate condimentele se pun intr-un castron si se amesteca cu uleiul. Se trec toate bucatile de cotlet prin amestecul de condimente si se pun intr-un castron una peste alta. Se invelesc in...Citeste continuarea
Sandvis Croque-madame
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe răzuie fin cașcavalul. Se unge o felie de pâine toast cu unt, scos din timp din frigider, ca să fie ușor tartinabil și se pune deasupra felia de șuncă și apoi cașcavalul...Citeste continuarea
Visine pentru prajituri
Postat de: Bunica in ConserveVișinele curățate de codițe și frunzulițe, le speli și le scoți sâmburii. Le pui într-un vas încăpător (cratiță de 4 l.) și torni zahărul peste ele. Le lași...Citeste continuarea
Sandvis Croque-monsieur
Postat de: RODIMUR in SandvisuriSe unge o felie de pâine cu unt moale, se suprapune peste ea felia de cașcaval și apoi felia de șuncă. Se acoperă totul cu cealaltă felie de pâine (care poate fi unsă și ea...Citeste continuarea
Gem de caise cu portocale si migdale
Postat de: Oana in Dulceata / GemPune caisele in apa rece si spala-le in mai multe ape, scoate-le samburii si pune-le intr-o oala mare, alternand cu straturi de zahar. Curata portocalele de coaja si de pielea alba pentru ca...Citeste continuarea
Dulceata de visine cu menta
Postat de: Oana in Dulceata / GemPune visinele fara samburi intr-o oala incapatoare si alterneaza cu straturi de zahar, adauga zeama de lamaie si pulpa de lamaie taiata cubulete. Amesteca bine totul si pune oala pe foc...Citeste continuarea
Desert pandispan cu capsune
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza si le punem usor peste albusurile batute, amestecand cu o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine
Postat de: Oana in PrajituriPune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald. Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare,...Citeste continuarea