Desert prajitura cu crema de nectarine

de Lau in Prajituri, 28 Iul 2017 | 3272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic cacao (50 g )
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 kg nectarine
  • Decor
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de nectarine:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea.

Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si bicarbonatul, mixam pana ce se incorporeaza.

Adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o paleta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (eu am ales tava dreptunghiulara), dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care taiem in 2.

Crema-

Intr-un ibric, adaugam 200 ml frisca, ciocolata rupta bucatele si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Spalam nectarinele, le curatam de coaja, jumatate din ele le pasam cu blenderul sau cu furculita, daca sunt foarte coapte, restul le taiem cubulete.

Mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca ope care am mixat-o inainte, omogenizam. Adaugam nectarinele pisate si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou, adaugam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema de nectarine si dam la rece 10 minute. Adaugam a 2 foaie, o insiropam si dam la rece 2 ore.

Imbracam prajitura cu frisca mixata si dam la rece 10 minute.

Topim ciocolata cu frisca si glazuram prajitura.

Decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata