Desert de vara cu caise si visine

de Aletta in Prajituri, 31 Iul 2017 | 2401 vizualizari

 

Aveam reteta asta la favorite de cand a fost postata , si i-a venit randul weekend-ul acesta. 
https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-vara-cu-iaurt
-si-caise-83450.html 
Nu mi a iesit asa de inalt, nu stiu ce diametru a avut tava , a mea este de 20 cm. 

 

INGREDIENTE

Blatul de biscuiti:

  • 300 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt

Crema de iaurt :

  • 400 g iaurt grecesc
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 7 g gelatina
  • caise (10 buc )
  • visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de vara cu caise si visine:

Biscutii se macina la blender, untul se topeste si se amesteca delicat cu biscutii macinati.

Intr-o forma de copt, 20 cm, am folosit eu. Se toarna biscutii, se aplatizeaza cu o lingura si se da la frigider 5 10 minute. 

Dupa cele 10 minute, se pun caisele jumatati si se pune deoparte.

Ciocolata alba se topeste cu laptele pe baie de aburi.  Dupa ce s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit, cand e rece, se mixeaza cu iaurtul grecesc. Se adauga si gelatina hidratata in 50 ml apa, apoi topita pe baie de aburi.

Se toarna peste blatul de biscuiti si caise si se da la frigider minim cateva ore.

TIPS-URI

1

recomand 7 g de gelatina deoarece mie cu 5 g nu mi s-a inchegat suficient.

2

se pot folosi alte fructe de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de vara cu caise si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura dulce-acrisoara