Lasagna cu dovlecei

de Lau in Lasagna, 28 Iul 2017 | 5524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (sau 2 mai mici)
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 cutie de rosii in suc
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • Sos bechamel
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • foi de lasagna
  • 300 g cascaval
  • 300 g cas de vaca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, lasam sa se caleasca 2 -3 min impreuna.

Dovlecelul il curatam si taiem cubulete, il adaugam peste morcovi, apoi o cana de apa, condimente dupa gust si lasam sa fiarba pana ce se inmoaie dovlecelul; adaugam rosiile, verdeturile tocate. Amestecam si mai lasam 3 min pe foc.

Sos bechamel:

Intr-o cratita, topim untul, adaugam faina, lasam 1 min, amestecand continuu, adaugam laptele cald, condimente dupa gust si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o crema.

Intr-o tava, adagam sos de dovlecel - cascaval ras - foi de lasagna - sos bechamel - sos de dovlecel - felii de cas - cascaval ras - foi de lasagna -repetam pana ce terminam ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de foi de lasagna si cascaval ras.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac si ton