Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv placinte din cartofi cu bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja 1 ora si 30 minute sau pana sunt gata. Se curata de coaja si se zdrobesc. Se lasa la racit. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga baconul...Citeste continuarea
Paine integrala
Postat de: VanessaAli in PiineAmestecam cele doua tipuri de faina impreuna cu drojdia uscata intr-un bol incapator. Divolvam in 200 ml apa calduta, o lingurita rasa de zahar, si in 200 ml sarea. Turnam peste faina apa cu...Citeste continuarea
Aperitiv ciuperci umplute cu...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se curata si se taie...Citeste continuarea
Covrigi de casa
Postat de: MotanLaOale in PiineSe pune faina intr-un castron facand un spatiu pe mijloc. Se pune drojdia cu zaharul, sarea si laptele caldut intr-un vas si se lasa 10 minute. Peste faina se adauga maiaua formatasi uleiul...Citeste continuarea
Ketchup picant chili
Postat de: abetina in ConserveSe oparesc rosiile, se cojesc de pielite, de cotoare si se pun intr-un vas de plastic. Se mixeaza cu un mixer de mana, pret de cateva minute, apoi se pun la fiert intr-o oala cu gura cat mai...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriTiramisu reţetă originală Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua boluri mari, apoi amestecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar tos si tot zaharul vanilat si le mixam pana...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza si piersici
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriFaina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator....Citeste continuarea
Desert prajitura ruseasca cu branza...
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta)....Citeste continuarea
Desert gem de caise
Postat de: licurici_lra in Dulceata / GemCaisele se spala si se rup in jumatati. Intr-un tuci, se pun caisele cu zaharul. Se fierb la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se da focul mai tare si se lasa sa fiarba pana se leaga...Citeste continuarea
Salata cu naut si fasole rosie
Postat de: caroline in SalateNautul si fasolea rosie le scurgem de apa de conservare si le trecem sub un jet de apa rece. Castravetele il curatam de coaja si il taiem mai intai in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa...Citeste continuarea
Pizza duet cu porumb si diverse
Postat de: MotanLaOale in PizzaAluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Aluatul fiind pentru 2 pizza si noi fiind doi flamanzi, le-am facut pe amandoua. Se intinde jumatate de aluat in tava...Citeste continuarea
Desert fursecuri fragede cu ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriIntr-un bol, punem untul impreuna cu zaharul si esenta de lamaie si mixam pana devin o crema. Adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea acestuia. Se adauga apoi pe rand uleiul, praful...Citeste continuarea
Desert inghetata cu pepene galben
Postat de: abetina in DulciuriLaptele dulce, fiert si racit se pune intr-o oala, peste lapte se adauga smantana, jumatate din cantitatea de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se fierbe totul la bain-marie, amestecandu-se...Citeste continuarea
Saramura de pastrav - cu busuioc si...
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravul frumos curatat si spalat se tamponeaza de excesul de lichid. Sarati. Prajiti pastravul in tigaia teflonata pe ambele parti pana devine usor auriu. Coaceti...Citeste continuarea
Desert gris cu lapte
Postat de: mihaelar63 in DulciuriPuneti din timp la hidratat fructele uscate in rom. Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat. Cand laptele este...Citeste continuarea
Supa de legume, cu zdrente de oua
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță morcovii și pătrunjeii, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert, cu apă suficientă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada festiva din...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm...Citeste continuarea
Desert prajitura cu rubarba
Postat de: MotanLaOale in PrajituriTijele de rubarba se curata de stratul exterior, se spala, se taie in bucati de 2 centimetri, se pun intr-un castron si se presara cu o lingura de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare,...Citeste continuarea
Desert rulada din biscuiti cu crema...
Postat de: privatelaura in DulciuriPregatiti mai intai două hârtii de copt, între care se vor nivela frumos straturile ruladei. Compozițiile trebuie să fie destul de moi, maleabile, dar să nu curgă. Este necesar...Citeste continuarea
Desert american apple pie
Postat de: Oana in PrajituriAluat : In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila,...Citeste continuarea
Cum se face sucul de rosii pentru...
Postat de: Oana in BulionCum se face sucul de rosii pentru iarna. Am folosit rosii mari si coapte de gradina. Dintr-un kg de rosii am obtinut cam 800 ml suc de rosii cu pulpa cu tot, fara seminte si fara pielite. Cu...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: dantes in PuiCarnea de pui se taie cubulete si se marineaza in bere amestecata cu condimentele de mai sus si se lasa la rece trei ore.Apoi taiem ceapa, rosiile, ardeiul gras in bucati si le introducem pe...Citeste continuarea
Tarta cu mure, afine si mascarpone
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie ...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu sos de rosii si...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcArdeii se curata si se spala bine (puteti pastra capacelele de la ardei). Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, oul, condimentele, frunzele de busuioc taiate marunt si...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat, cu sunca si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMărarul se alege, se spală și se taie mărunt. Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare. Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină. Se bat bine...Citeste continuarea
Desert pancakes cu ananas
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe scurge ananasul (am pastrat 4-6 cubulete pentru decor), se taie bucatele (in cazul in care sunt rondele), se paseaza la blender pana obtinem un piure, nu foarte fin. Se lasa la scurs pana se...Citeste continuarea
Piept de pui cu Philadelphia
Postat de: caroline in PuiPieptul de pui il dezosam, indepartam pielita si partile grase. Taiem apoi fasii ( bucati) potrivite ca marime si le trecem sub jet de apa rece. Punem o tigaie la foc iute, adaugam putin ulei...Citeste continuarea
Desert prajitura Piknic
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si si praful de copt si...Citeste continuarea
Varza calita cu carne de porc
Postat de: dantes in PorcSe toaca varza, se sareaza si se lasa putin sa se inmoaie. Se pune uleiul in cratita, carnea de porc taiata cubulete si se prajeste. Cand carnea este bine facuta, se adauga ceapa taiata marunt,...Citeste continuarea
Desert prajitura desteapta
Postat de: oanapl in PrajituriTopesti untul in cuptorul cu microunde. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de branza
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu fructe de...
Postat de: panacris in SupeUntul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi,...Citeste continuarea
Desert Tiramisu reţetă originală
Postat de: ancutsa in PrajituriTiramisu reţetă originală Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc. Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare. Separat, intr-un vas adanc se amesteca...Citeste continuarea
Salata cu dovlecei la gratar si ton
Postat de: rocsi_1612 in SalateSpalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele. Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul. Le omogenizam bine, dam drumul...Citeste continuarea
Mancarica de fasole boabe
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: ancutsa in CiorbeSe pun la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui, alaturi de un varf de lingurita cu sare. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Se mai amesteca...Citeste continuarea
Paste cu peste si mozzarella
Postat de: caroline in PasteIntr-o tigaie, punem uleiul de masline si usturoiul curatat de coaja si lasat intreg. Cand usturoiul si-a schimbat culoarea, il indepartam din tigaie. Adaugam tonul scurs de uleiul din conserva...Citeste continuarea
Ardei surpriza
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCoci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când...Citeste continuarea
Tablou cu un altfel de ostropel
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am...Citeste continuarea
Salata la borcan cu legume, cus-cus...
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateMini-fileurile din piept de pui se spala, se dau cu putina sare si cu putin Fuchs Fix pentru Gratar si se frig pe un grill electric uns cu ulei, apoi se pun intr-o farfurie si se lasa sa se...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi evantai cu unt...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și...Citeste continuarea
Desert galuste cu caise
Postat de: MotanLaOale in DulciuriCartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de...Citeste continuarea
Desert rasturnica cu caise
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCaisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu...Citeste continuarea
Paste cu ton si dovlecel
Postat de: sufletista in PastePunem apa si sare la fiert, intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj, Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit cca 1 min...Citeste continuarea
Desert cheesecake Snickers
Postat de: mirela0911 in TorturiBiscuitii se macina fin, apoi se adauga untul topit. Se mixeaza bine totul, apoi se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine pe fundul tavii. Se da la cuptorul...Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: caroline in SalateCuratam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand sunt gata, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Intr-un alt vas, punem la fiert ouale...Citeste continuarea
Tocana cu carne de porc si ardei copt
Postat de: Constelatialeu in PorcPunem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele...Citeste continuarea
Paste cu rosii si ardei iute
Postat de: caroline in SpaghetePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj (in functie de tipul de spaghete folosit)...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata
Postat de: caroline in PrajituriPrepararea blatului: Topim ciocolata maruntita la foc mic. Intr-un bol, batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt. Adaugam untul topit si alunele de...Citeste continuarea
Aperitiv barcute din cartofi cu...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSpeli bine cartofii si ii pui la fiert, in coaja, cu o lingurita de sare. Ii lasi sa fiarba pe jumatate, scurgi apa si ii lasi sa se raceasca.Tai cartofii in jumatate, pe lung, si ii scobesti cu o...Citeste continuarea