Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos

de mirela0911 in Torturi, 20 Sep 2017 | 6553 vizualizari

 

Pentru acest tort m-am inspirat de la prajitura Corinei https://www.bucataras.ro/retete/desert-felii-cu-gris-in-lapte-nuca-de-cocos-si-ciocolata-83874.html, doar ca eu am ales sa o fac sub forma de tort si am adaugat in plus si cateva visine. A iesit un deliciu total! 
Multumesc Cori pentru inspiratie! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. crema de gris cu cocos:

  • 500 ml lapte
  • 125 g gris
  • 125 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 1 cana visine fara samburi

Pt. crema de ciocolata:

  • 250 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • 50 g ciocolata amaruie

Mai avem nevoie de:

  • 1 pachet piscoturi (11 buc)
  • 2 lg nuca de cocos pt ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos:

Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt.

Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine si se pune oala pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca bine apoi se toarna peste piscoturi. Se niveleaza si se pun deasupra visinele fara samburi.

Crema de ciocolata: Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga amidonul, se dizolva bine apoi se pune pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. La final, se adauga ciocolata amaruie si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema de gris si visine, se niveleaza si se da la rece pentru cel putin 1 ora.

Se indeparteaza folia alimentara, se transfera pe un platou si se decoreaza cu nuca de cocos. Se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti insiropa usor piscoturile.

2

Eu am turnat crema de gris fierbinte pentru a se inmuia piscoturile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

ElenaMunteanu30 1

29.09.2017, 18:04

Cum scoatem folia de pe fundul formei sau punem doar pe laterale?

mirela0911 1

02.10.2017, 06:20

ElenaMunteanu30, se poate pune si pnumai pe laterale doar ca atunci va ramane tortul pe tava formei de tort, pentru ca va fi greu de transferat pe un alt platou! Folia se taie pe mijloc pana langa baza tortului dupa care se trage cu grija de sub el. Sper ca nu e prea tarziu, doar acum am vazut mesajul. O zi buna!

Corinuta 1

06.10.2017, 01:03

Foarte fain tortul Mire! Ma bucur ca ti-a placut reteta si ca ai incercat-o!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici