Cum se face sucul de rosii

de Andra_Constantinescu in Conserve, 19 Sep 2017 | 4221 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii. Sucul de rosii este foarte bun pentru a-l folosi la prepararea sosurilor, asa ca este util sa il avem in camara si este si mai bun daca il facem chiar noi, cu rosii din gradina.
Au rezultat 10 l de suc de rosii din cantitatile pe care le-am folosit. 

 

INGREDIENTE

  • 25 kg rosii alese
  • 250 g zahar
  • 5 linguri sare grunjoasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii. Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre finalul fierberii, se adauga zaharul si sarea grunjoasa, dupa gust.

Se pune sucul de rosii fierbinte in borcane sau sticle, curate si uscate. Se infileteaza capacele. Dupa aceea, acestea se mai fierb 40-50 de minute pe baie de aburi si se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau se pun la racit sub o patura.

*Cand le fierbeti pe baie de aburi, temperatura sticlelor si a apei din vas trebuie sa fie aproximativ egala (nu puneti sticle fierbinti in apa rece sau invers).

**Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Adjica abhaziana (2)