Gem de piersici

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 4992 vizualizari

 

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • 500 g zahar (sau in functie de gust).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

 

Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.

Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

 A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se ia spuma, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

 Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.

 

Timp de gatire: aprox 25min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]