Gem de macese

de Zamfira in Dulceata / Gem, 25 Sep 2012 | 10504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 L suc de macese
  • 2 kg. zahar
  • coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Am fiert sucul de macese fara zahar, timp 1 ora. Apoi am adaugat 2 kg. de zahar si am mai fiert totul inca 2 ore. Amestecam cu grija si destul de des pentru a nu se prinde de oala. 

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti. Dupa care punem gemul de macese in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti si deasupra punem 1-2 linguri de coniac (inlocuieste conservantul).

Se inchid ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

TIPS-URI

1

puteti fierbe gemul si in cuptor, atentie la foc mic!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

27.09.2012, 00:18

Offff...cat este de bun cand eram mica facea si mama,iar clatitele cu gem de macese erau preferatele mele grozav

RuxyRux 1

28.09.2012, 21:55

Exceptional gem!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:16

foarte multa vitamina C

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese