Gem de caise

de CameliaR in Dulceata / Gem, 18 Iun 2017 | 6898 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise
  • 1,3 kg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam bine caisele. Le scoatem samburii, apoi le taiem in bucati potrivite. Le punem in blender si le transforma intr-o pasta. Daca procedati in acest fel, o sa aveti un gem foarte fin.

Punem pasta de caise intr-o oala. Adaugam zaharul. Fierbem gemul la foc mic, pana cand compozitia scade pana la jumatate si capata o consistenta mai groasa. Nu fierbem mai mult de 2 ore. Atunci cand gemul se raceste, el o sa se ingroase si mai mult.

 Intre timp, spalam borcanele, apoi le sterilizam. Eu pun borcanele si capacele spalate si uscate in cuptor, la 100 grade C, timp de 15 minute. Pornesc cuptorul dupa ce am introdus borcanele.

Cand gemul este gata, il luam de pe foc. Cu ajutorul unui polonic, turnam gem fierbinte in borcane. Le strangem bine capacele si le intoarcem cu capacul in jos, pana a doua zi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine