Deliciu cu ton si branza

de oanapl in Ton, 18 Sep 2017 | 4693 vizualizari

 

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Catalina L. A ieșit grozav de delicioasă. Ambele fete au mâncat cu poftă și am primit numeroase complimente. Eu am folosit brânză de vaci în loc de cașcaval, iar măslinele le-am înlocuit cu ciuperci. Nu am pus triunghiuri de brânză topită.

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă de ton bucăți
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • 150 g de branză de vaci (cașcaval sau cheddar)
  • 60 g de pesmet
  • 60 g de cous cous fin
  • 170 ml de lapte
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 lingură de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pudră de curcuma (opțional)
  • coriandru tocat (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ton si branza:

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi tonul scurs și marunțit. Adaugi ciupercile tăiate mărunt și le mai călești 2-3 minute. Lași compoziția să se răcească.
Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul, cous cous-ul, brânza rasă și pătrunjelul tocat. Adaugi praful de copt și apoi încorporezi tonul răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi pudră de curcuma și coriandru tocat.
Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos.
Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități.
Este foarte bună și rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Corabioare cu ton si hering