Compot de struguri

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 24 Sep 2017 | 4182 vizualizari

 

Compotul de struguri este foarte bun pentru a-l servi ca atare sau pentru a-l folosi la prepararea prajiturilor si torturilor. 

Au rezultat 10 l de compot de struguri din cantitatile pe care le-am folosit.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg struguri
  • 1,2 kg zahar
  • 6 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri:

Se aleg boabele de struguri de pe ciorchine, se spala si se pun in sticle (curate si uscate), umplandu-le pana la jumatate.

Zaharul si apa se pun intr-un vas la foc si se tin pana cand se topeste zaharul, amestecand din cand in cand.

Se pune siropul peste boabele de struguri, lasand spatiu liber de 1-2 cm pana la gura sticlei. Se infileteaza capacele. Se fierb sticlele pe baie de aburi, timp de 40-50 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau sub o patura.

TIPS-URI

1

 Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele, se va aseza un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adi 1

25.09.2017, 00:04

Foarte bun!

elucubratiiculinare 1

27.09.2017, 08:18

dantes 1

29.09.2017, 11:36

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nectar de corcoduse