Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ardei umpluti cu varza, in saramura
Postat de: vasimur in MuraturiDupă ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovul, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară o...Citeste continuarea
Conopida cu ardei si cascaval
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și...Citeste continuarea
Pulpe de pui in manta de sunculita...
Postat de: merisor67 in PuiCurățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm...Citeste continuarea
Aperitiv Quiche Lorraine
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriIn primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru...Citeste continuarea
Desert frigarui dulci
Postat de: costi7hector in DulciuriSe taie fructele cubulete, la fel si turta dulce (se poate folosi cozonac uscat, briose, etc.). Se incinge gratarul, de preferat afara, cu carbuni. Se infig pe betele de frigarui, cubuletele de...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu mirodenii...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2...Citeste continuarea
Supa crema de conopida cu lapte de...
Postat de: costi7hector in SupeDesfacem conopida in buchetele, curatam ceapa si morcovul si le taiem in bucati potrivite si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert legumele, scurgem jumatate din cantitatea de zeama...Citeste continuarea
Paste la cuptor cu carne tocata si...
Postat de: Satisfyyourcravings in PasteSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza pana la momentul folosirii. ...Citeste continuarea
Gulaschsuppe (Supa germana cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe toaca ceapa si usturoiul marunt. Carnea se taie in bucati potrivite si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie baconul in fasii. Se incalzeste uleiul...Citeste continuarea
Desert kaiserschmarrn (Clatitele...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriIntr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat. Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt. Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor....Citeste continuarea
Desert prajitura de duminica
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare. Intr-un castron de inox, am pus galbenusurile si zaharul am amestecat...Citeste continuarea
Flädlesuppe (Supa germana cu clatite)
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeIntr-un bol de marime medie, se amesteca faina, ouale, laptele, sarea, nuscoara si uleiul, cu ajutorul unui tel, pana devine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se lasa la odihnit 15 minute....Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca cu prune uscate
Postat de: mihaelar63 in CiorbeScaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si...Citeste continuarea
Aperitiv tort de clatite sarate
Postat de: costi7hector in Aperitive / GarnituriAluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura si crema...
Postat de: Veronica22 in PrajituriFoi: Ouale se mixeaza bine cu zaharul. Adaugam untul moale si mierea. Incorporam apoi si faina cu praful de copt. Lasam aluatul impachetat in folie alimentara pentru o ora, la frigider....Citeste continuarea
Desert gogosi cu finetti
Postat de: eumimi in DulciuriBatem oul cu zaharul si zaharul cu scortisoara. Eu am avut un plic de zahar amestecat cu scortisoara, dar daca nu aveti, puteti pune scortisoara dupa gust. Adaugam si iaurtul si amestecam bine....Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata Nestle...
Postat de: gaby_d in TorturiBlat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga-le peste albusuri, unde ai pus si galbenusurile...Citeste continuarea
Desert portofele cu ananas si...
Postat de: ladydi in DulciuriPunem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru...Citeste continuarea
Platou de legume la gratar
Postat de: AnaDavid in Mancaruri de legumeSe taie legumele felii de 5 mm si se stropesc cu putin ulei de masline. Incalziti bine gratarul de aragaz si gatiti legumele pana se rumenesc. Puneti frumos legumele pe un platou de...Citeste continuarea
Pui la gratar cu sos barbeque
Postat de: AnaDavid in PuiTăiați puiul în bucăți, puneti sare, piper și sosul de bbq. Acoperiti cu foi trasparenta si lăsați cel putin o ora în frigider pentru a se marina bine. Aprindeti grătarul...Citeste continuarea
Aluat pentru legume prajite -tempura
Postat de: AnaDavid in SosuriPuneti treptat făină și apă într-un castron: începeți cu 2 linguri de făină, un pahar de apă și uleiul de masline. Amestecati cu un tel aluatul ca sa fie cat mai fin și...Citeste continuarea
Sos harissa
Postat de: AnaDavid in SosuriSe pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea...Citeste continuarea
Desert salam de ciocolata
Postat de: AnaDavid in DulciuriSe zdrobesc biscuitii si se pun într-un recipient mare. Nu trebuie sa fie praf pentru ca rezultatul final o sa fie o compozitie lipicioasa fara textura. Adăugați peste biscuiti...Citeste continuarea
Piept de rata cu legume la tigaie
Postat de: oanapl in RataÎncepi prin a scoate pieptul de rață din frigider cu măcar o oră înainte de a-l pregăti. În felul acesta carnea va ajunge treptat la temperatura camerei. Crestezi cu...Citeste continuarea
Pui marinat cu iaurt si ienibahar
Postat de: eumimi in PuiMai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o...Citeste continuarea
Mancarica de naut cu afumatura
Postat de: oanapl in PorcSpeli legumele, apoi tai cubulețe ceapa, roșia și ardeiul și dai morcovul pe răzătoare și le pui la călit în uleiul încins. Tai mușchiulețul felii și îl adaugi peste...Citeste continuarea
Dorada cu bacon la cuptor
Postat de: xana in PestePestele se curata de mate si solzi, apoi se usuca bine. Se fac cate 3 taieturi, dar nu adanci, pe fiecare parte a pestelui. Uleiul de masline se amesteca cu sare, piper, ceapa taiata in...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu felii de...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriMai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente....Citeste continuarea
Desert negresa de post cu visine
Postat de: Valclaudia in PrajituriSpalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul,...Citeste continuarea
Pita greceasca
Postat de: AnaDavid in PiineTopim drojdia cu 100 ml din apa cu zahar si lasam sa creasca in volum. Apa trebuie sa fie calduta. Pregatim faina, adaugam sarea si amestecam. Facem loc in centru si adaugam...Citeste continuarea
Snitel de vinete
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriAm tăiat-o felii, am pus puțină sare și am lăsat 30 de minute pentru a pierde apă, astfel încât să ia mai puțin ulei când prăjim. Scoatem sarea cu un șervețel...Citeste continuarea
Aperitiv cu vinete si cottage cheese
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriZdrobim usturoiul și amestecam cu uleiul de măsline. Cu acest ulei, se asezoneaza rosiile și vinetele înainte sa le gatim, astfel încât mirosul de usturoi nu mai deranjeaza,...Citeste continuarea
Aperitiv cu somon afumat
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriRazuim coaja din jumătate de lime și alta jumatate o tăiem felii. Lăsați untul timp de 5 minute în afara frigiderului și apoi amestecați-l cu brânză, sare, piper și coaja...Citeste continuarea
Aperitiv cu brie si bacon
Postat de: AnaDavid in Aperitive / GarnituriRețeta va fi mai bună dacă folosiți bagheta franceză, dar puteți folosi și pâine rustică, dar și albă. Să prăjim pâinea În tigaie sau plita...Citeste continuarea
Salata cu mere si bacon
Postat de: AnaDavid in SalateIncepem cu baconul si painea prajita. Pe o placa sau tigaie punem baconul pana se face crocant. Facem si paine prajita pana cand devine crocanta. Cu frunzele de salata acoperim...Citeste continuarea
Frigarui marinate in sos de soia
Postat de: AnaDavid in Porctăiați carnea cubulete mici. puneți împreună usturoi, ghimbir, sare, 1 lingură de ulei,ardeiul iute si pisati până se face o pastă, apoi adăugați toate celelalte...Citeste continuarea
Desert muffins cu vanilie si inima...
Postat de: AnaDavid in PrajituriBateți ouale cu zahăr până devineo cremă. Se pune lapte, unt și ciocolată albă impreuna si se topeste la bain marie. Adăugați ciocolata topita peste compozitia de ouă și...Citeste continuarea
Burger buns - paine pentru hamburger
Postat de: AnaDavid in PiineIntr-o cratita puneți laptele, apa și untul și încălziți până la 45 de grade C. Aveti grija ca untul sa se topeasca total. Separat, amestecăm făină cu zahăr, drojdie si...Citeste continuarea
Parmigiana de vinete- melanzane...
Postat de: AnaDavid in Mancaruri de legumeTaiați vinetele felii groase de 1/2 cm, se pun pe un gratar peste o tava si se pune sare peste. Se lasa cel putin 30 de minute sa piarda apa in exces. Se usuca bine si se sterg de sare...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi
Postat de: AnaDavid in Supe/CiorbeCuratati cartofii și tăiați mici cuburi de 1-1,5 cm, procedati la fel si cu telina. Tăiați ceapa fină și caliti cu ulei și unt până când devine transparenta. Se adaugă...Citeste continuarea
Pesto cu busuioc
Postat de: AnaDavid in SosuriSe incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta. Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta. Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa...Citeste continuarea
Desert tarta in doua culori cu...
Postat de: oanapl in PrajituriÎntr-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut...Citeste continuarea
Tocana de ardei si rosii proaspete
Postat de: AnaDavid in Mancaruri de postSpălați și uscați ardeii, scoateți semințele și prăjiți cu 60 ml de ulei de măsline. Utilizați o tigaie inaltă cu capac pentru a vă proteja de stropii de ulei, intoarceti ardeii de...Citeste continuarea
Desert brownies
Postat de: AnaDavid in PrajituriSe incalzesta cuptorul la 180 grade C si punem gratarul in partea inferioara a cuptorului. Imbracam cu hartie de copt o forma pentru brownies, de 20 cm. Intr-un bol, punem untul, zaharul,...Citeste continuarea
Pizza cu piept de pui
Postat de: abetina in PizzaSe pune faina in vas, se adauga laptele dulce caldut ca apa de vara, putina sare si drojdia topita in lapte, un ou, margarina si se face un aluat suficient de tare; spre final, se...Citeste continuarea
Pate de ficatei de pui
Postat de: AnaDavid in FicatIntr-o tigaie se pune ulei de masline, usturoi, cimbru, salvie și rozmarin si se lasa sa se incalzeasca. Cand usturoiul începe să schimbe culoarea, se elimina totul și se lasă doar...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si telemea
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la...Citeste continuarea
Desert tarta cu pere si crema de...
Postat de: mirela0911 in DulciuriAluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se...Citeste continuarea
Salata de toamna cu sfecla
Postat de: AnaDavid in SalateSe taie salata bucati mai mari și se pune direct pe farfurie. Se curata de coaja morcovii și sfecla si se rad, le punem în farfurie unul peste celălalt peste salata. Adaugam branza...Citeste continuarea
Pui pe sticla - beer can chicken
Postat de: AnaDavid in PuiAmestecam semințe de muștar, semințe de chimen, sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf. Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi...Citeste continuarea