Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)

de oanapl in Mancaruri de post, 15 Noi 2017 | 9394 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă am luat-o de la Anca_rm căreia îi mulțumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granulată
  • 1 dovlecel mic
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 25 g fulgi de drojdie inactivă
  • sare
  • piper
Portii: 23
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din soia cu dovlecel (de post):

Granulele de soia le pui la fiert în apă rece, cu puțină sare și le lași să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească.
Dovlecelul îl cureți de coajă și îl dai pe răzătoarea mică și îl storci bine de apă.
Granulele de soia le pui într-un robot de bucătărie și le macini.
Într-un bol, pui granulele de soia măcinate, dovlecelul răzuit, ceapa răzuită pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt, usturoiul pisat și fulgii de drojdie. Asezonezi cu sare și piper și apoi omogenizezi totul foarte bine.
Din compoziție, formezi chifteluțe și le așezi pe tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălit la 180 de grade C și lași 25-30 de minute ca să se rumenească ușor.
Scoți tava din cuptor și lași chifteluțele să se răcească puțin, apoi le transferi pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din soia cu dovlecel (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii