Desert placinta cu rahat

de Lau in Dulciuri, 12 Noi 2017 | 3783 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
M-am inspirat de la Claudia cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri untura
  • 150 ml zer(de lapte de vaca)
  • 30 ml ulei
  • UNS
  • 3 linguri marmelada (facuta in casa)
  • 2 linguri nuca macinata
  • 200 g rahat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu rahat:

Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei.

Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in aluat, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit cca. 1 ora, pana ce isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, asezam in tava tapetata cu hartie de copt, adaugam marmelada amestecata cu nuca macinata, bucati de rahat deasupra.

Dam tava la cuptorul incalzit, cca. 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

pe 06.12 la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]