A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Paste cu branzeturi si broccoli

Postat de: xana in Jamie Oliver

Prajim feliile de bacon cu o lingura de ulei de masline, pana se rumenesc, apoi le punem in blender impreuna cu 1 catel de usturoi, oregano, cimbru, putina sare, piper si 2 linguri de ulei de...Citeste continuarea

Desert inghetata de vanilie

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Se amesteca laptele cu zaharul pana se dizolva si se adauga putina sare. Se bat ouăle si se adauga amestecul de lapte, apoi se pune într-o cratita si se fierbe pana se îngroașă...Citeste continuarea

Desert prajitura vacutei

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Se amesteca afinele cu apa și se tin pe foc mic pana se înmoaie si se formează siropul, apoi se paseaza printr-o sita. Siropul obtinut se amesteca cu faina si se mai tine pe foc pana se...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de: AndreeaLiță in Dulciuri

Se hidratează gelatina. Se amesteca laptele cu ciocolata și zaharul si se fierbe. Se lasa sa se răcească putin si se adauga esenta si gelatina. Biscuitii se insiropeaza in cafea si se pune un...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine, vanilie...

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Se bat ouăle cu sare și zahar. Se adaugă esența, zaharul vanilinat și 5 linguri de faina. Se pune compoziția în tava unsa cu ulei. Vișinele se amesteca cu o lingura de faina și se...Citeste continuarea

Desert prajitura Caramela

Postat de: AndreeaLiță in Prajituri

Macinam biscuitii si ii amestecam cu nuca, esenta si apa cat sa obtinem o compozitie de consistenta nisipului umed. O punem intr-o tava de tort, nivelam bine si o dam la frigider. Amestecam apa...Citeste continuarea

Placinta impletita, cu mere si...

Postat de: Oana in Dulciuri

Cum se prepara  Placinta impletita, cu mere si stafide - Reteta gustoasa de casa Aluat : Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu ciuperci si...

Postat de: katty in Porc

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt moi, scurgem apa, adaugam untul, putin piper macinat si 1 lingura cascaval ras si ii sfaramam. In...Citeste continuarea

Gogosari umpluti cu varza

Postat de: merisor67 in Muraturi

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare. Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de lamaie

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se face mai întâi blatul. Se separă cu mare atenție albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează bine și între timp se încorporează, puțin câte puțin,...Citeste continuarea

Pizza lacto-vegetariana

Postat de: Valclaudia in Pizza

Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator. Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida. Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam...Citeste continuarea

Varza rosie calita cu otet balsamic

Postat de: Anett in Mancaruri de legume

Taiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie....Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele. Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet. Se...Citeste continuarea

Dovleac copt cu scortisoara si miere

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie. Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele. Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii...Citeste continuarea

Desert placinta dulce de toamna

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...Citeste continuarea

Desert cremsnit cu foietaj de casa...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și...Citeste continuarea

Ciorba de conopida

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Conopida se spală bine, se strecoară de apă și se desface în buchețele. Se spală bine toate legumele și se scurg de apă. Morcovul și țelina se rad pe răzătoarea mare. Ardeiul...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Se spala bine bucatile de spate si se pun intr-o oala cu apa rece la fiert. Cand incepe sa faca spuma, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa crestata in patru, morcovii taiati pe...Citeste continuarea

Ardei iuti in otet

Postat de: vasimur in Conserve

Se spală ardeii iuți și se pun la scurs. Spălați bine borcanele și lăsați-le, de asemenea, la scurs. Între timp, preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 2 l...Citeste continuarea

Falafel

Postat de: xana in Mancaruri de legume

Calim ceapa taiata cubulete mici in putin ulei, timp de 2 minute. Adaugam cateii de usturoi pisati si ardeiul taiat marunt si lasam la calit atat cat sa se inmoaie fara a prinde culoare. Punem...Citeste continuarea

Desert tarta de cocos

Postat de: xana in Dulciuri

Biscuitii macinati se amesteca cu margarina topita si se pun in tava de copt, apasand bine ca sa acoperim atat fundul formei cat si marginile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare....Citeste continuarea

Gogosar intreg in otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare. Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si...Citeste continuarea

Ciorba de pasare cu multe legume

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și...Citeste continuarea

Salata de conopida cu sos de maioneza

Postat de: RODIMUR in Salate

Conopida se spală, se desface în buchețele și se opărește timp de 3 minute în apă clocotită cu sare, după care se strecoară și se lasă să se răcorească. Între...Citeste continuarea

Desert cupcakes

Postat de: amayrya in Dulciuri

Se amesteca iaurtul cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, coaja de portocala. Se adauga treptat faina pana cand se ajunge la o compozitie mai groasa decat cea de...Citeste continuarea

Desert muffins cu biscuiti Oreo

Postat de: ctlina in Dulciuri

Bateti ouale intregi, adaugand zaharul treptat pana-si dubleaza volumul. Adaugati apoi untul topit si racit. Amestecati faina cu praful de copt. Incorporati treptat faina si laptele...Citeste continuarea

Paste Fettuccini cu curcan,...

Postat de: ctlina in Paste

Rumeniti un pic piepturile de curcan pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei de masline. Scoateti-le si taiati-le cubulete. Puneti ceapa curatata si tocata marunt la rumenit impreuna cu...Citeste continuarea

Aperitiv placinta Beurek armeniana

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat. Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate. Topiti untul si ungeti...Citeste continuarea

Desert flan cu fructe de padure

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180°C. Amestecati laptele cu laptele de cocos si cu laptele condensat. Adaugati ouale treptat si amestecati bine.  Turnati compozitia in tava de chec....Citeste continuarea

Desert pana cotta cu sirop de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o oala adanca, puneti la fiert laptele cu smantana, zaharurile si vanilia. Amestecati cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si...Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu gutuie

Postat de: Adele in Prajituri

Se spala bine fructele, se taie cuburi si impreuna cu zaharul se pun la caramelizat, se adauga sucul de portocale si untul. Se lasa la foc lent, cateva minute, pana devin caramel. Separat...Citeste continuarea

Desert tort Vali 49

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte. Am folosit o forma cu inel detasabil cu diametru de 26 cm, am uns cu unt forma si am tapetat-o cu faina. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...Citeste continuarea

Desert tort bavaroise cu cocos

Postat de: xana in Torturi

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si se albesc. Separat, batem albusurile cu un praf de sare, iar cand incep sa prinda consistenta, adaugam zeama de...Citeste continuarea

Desert briose cu mure

Postat de: xana in Dulciuri

Se amesteca faina cu praful de copt, apoi se adauga laptele si uleiul, amestecand bine cu o spatula. Batem ouale si le adaugam in compozitie, omogenizam si incorporam cu grija ca sa ramana intregi...Citeste continuarea

Bors rusesc cu sfecla rosie

Postat de: eumimi in Ciorbe

Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei incins. Adaugam 1 litru de apa, varza si carnea taiata cuburi si lasam 20-25 de min. la fiert. Adaugam cartofii...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere la Panini...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se freaca untul moale cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga oul, praful de sare, esenta de vanilie si smantana. Se adauga si bicarbonatul de sodiu si praful de copt stinse cu o lingura de otet....Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: xana in Mancaruri de post

Fasolea bine spalata se pune la fiert pentru cca 1 ora- 1 ora si jumatate. Daca nu s-a lasat cu o zi inainte la inmuiat, se poate sa dureze mai mult fierberea. Dupa prima jumatate de ora de fiert,...Citeste continuarea

Aperitiv covridog cu cascaval

Postat de: auragiuverdea1990 in Aperitive / Garnituri

     Intr-un castron, am amestecat drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o acoperita si intre timp am pregatit 500 g faina cu cele doua...Citeste continuarea

Sirop din struguri negri

Postat de: ancutsa in Sirop / Compot

  Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute,...Citeste continuarea

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka...

Postat de: Bucataras in Pizza

Intinde smantana de gatit pe blatul de pizza. Taie emmentaler-ul, cheddar-ul si branza Brie cubulete; Dispune emmentaler-ul si cheddar-ul pe blatul de pizza; Adauga frunzele de...Citeste continuarea

Pate din ficat de pui

Postat de: ancutsa in Ficat

   Se fierbe ficatul de pui în apă fără sare. Se lasă la răcit. Se mărunţeşte cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă untul (se poate pune până...Citeste continuarea

Pastai cu rosii si sos de ceapa si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se...Citeste continuarea

Rasol de pastai cu carne de pui

Postat de: eumimi in Pui

Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min. Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin. Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile...Citeste continuarea

Desert chec cu banane si cafea

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar.  Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face...Citeste continuarea

Desert la pahar

Postat de: xana in Dulciuri

  Punem pe foc frisca, ciocolata, margarina, un plic de zahar vanilat si coaja de portocala pana topim ciocolata, dar fara a da in clocot. Dam deoparte sa se racoreasca. Punem si murele...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz si mere

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

In vasul robotului punem fulgi de ovaz si fulgi de cocos. Pornim robotul si lasam sa se marunteasca totul ca sa ajunga ca si o faina de malai. Adaugam semintele de canepa, merele curatate de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt (unsă cu unt) în care așezi pișcoturile în mod uniform. Desfaci conserva de mandarine, strecori sucul, iar mandarinele se lași la...Citeste continuarea

Focaccia cu ceapa si branza de capra

Postat de: andaoana in Piine

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata...Citeste continuarea

Zacusca cu champignon

Postat de: andaoana in Zacusca

Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte. Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.  Ceapa galbena...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui

Postat de: andaoana in Prajituri

Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]