Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

de MotanLaOale in Peste, 21 Noi 2017 | 30112 vizualizari

 

Este foarte buna. Mult mai buna decat cea din comert.
Pentru amatorii de peste marinat, iata o reteta simpla din cativa pasi.
Pentru acest Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente: macrou, otet, ulei, ceapa, morcovi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta
  • 1,2 kg macrou
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 3-4 bucati ceapa
  • 4 morcovi
  • 2-3 foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • sare grunjoasa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta:

Cum se prepara Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta

Pestele se curata si se spala bine.

Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit.

Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin la frigider 24 de ore.

Pestele trage sare doar cat ii trebuie, nu mai mult.

Pentru saramura, se pune la fiert apa cu 1 lingura de sare, otetul, uleiul, foile de dafin, piperul, se fierb 2-3 minute si se lasa la racit.

Ceapa se curata si se taie julien.

Morcovii se curata si se taie rondele.

Dupa 24 de ore, se spala pestele cu apa rece si se lasa la scurs.

In borcane care se inchid etans, se pune pestele intercalat cu ceapa si morcovii si presaram boabe de mustar.

Se toarna deasupra saramura rece sa acopere tot pestele si se pun capacele.

Se pune in frigider pentru o saptamana.

Dupa o saptamana se poate consuma.

Incearca si reteta de Avat marinat sau varianta de Obletel marinat, ideal pentru fanii pestelui.

Iti recomandam si varianta de Marinata de macrou, la fel de buna.

Pofta Buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou marinat la rece - Cea mai buna si mai usoara reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou prajit