N-are sens sa va puneti intrebari inutile gen '' ce e denumirea asta sau de ce asa "' sunt preparatele mele si le dau ce nume vreau eu in functie de inspiratia de moment.....asadar si prin urmare nu va puneri intrebari inutile, riscati sa faceti riduri inainte de vreme.....:))))
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.
Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta bucatele, am pus pe foc sa dea in 3-4 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat margarina, am amestecat bine pana s-a topit margarina. Stiind ca laptele praf nu este asa gras, am macinat si niste biscuiti si bine am facut ca era cam moale compozitia si riscam s a nu se intareasca bine. Logic ca exista si varianta mancat cu lingurita, dar nu era cazul acum.... Deci dupa ce am pregatit siropul-crema, pentru ca era un pic mai gros, l-am turnat peste laptele praf am omogenizat si am mai adaugat cca. 200 g biscuiti macinati.
Intr-o tava 36/26 cm, am pus folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti, am turnat compozitia de ciocolata si am nivelat, deasupra am pus restul de biscuiti, am infasurat bine cu folie, am asezat un fund deasupra tavii si am pus o greutate, am lasat pana a doua zi cand am portionat ciocolata.
1
de preferat sa folositi un lapte praf calitativ, cu grad ridicat de grasime.
2
daca nu, folositi varianta '' a drege busuiocul'' punand in compozitie si niste biscuiti macinati.