Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

de MotanLaOale in Ciorbe, 22 Noi 2017 | 19742 vizualizari

 

Pentru a prepara cea mai buna Ciorba de vacuta ai nevoie de carne frageda de vita (spata, rasol sau pulpa), zarzavaturi si legume de sezon, dar sunt bune si cele congelate. Daca nu aveti bors se poate acri cu suc de rosii (bulion) sau cu zeama de lamaie.
Servita cu smantana este grozav de gustoasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

  • 700 g pulpa de vita
  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 250 g mazare
  • 250 g fasole verde
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 4 rosii
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura de marar
  • 50 ml ulei
  • 1 kg bors
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita:

Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie neestetica.

Dupa 10 minute, se spala carnea si se pune la scurs.

Legumele se curata si se taie marunt dupa dorinta.

Ceapa, morcovii, albitura, ardeii se pun intr-o oala cu uleiul si se calesc 4-5 minute.

Se pune si carnea si se mai caleste 5 minute.

Se pune apa si se fierbe 45-50 minute.

Se pune sare si piper.

Cand carnea este facuta se adauga mazarea, fasolea si cartofii taiati cuburi.

Se fierb 15-20 minute si se adauga rosiile taiate marunt si bors dupa gust.

Se mai fierbe 5-6 minute si se potriveste de gust.

Se pune la final verdeata tocata marunt si este gata.

Se poate manca si cu smantana.

Pofta Buna!

Puteti vedea aici Cum se umple borsul pe care il puteti folosi si la reteta de Ciorba cu perisoare

O adevarata incantare pentru papilele gustative este si Ciorba de loboda

TIPS-URI

1

ciorba de vacuta se pastreaza foarte bine la frigider pentru cateva zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)