Ciorba de dovlecei

de deliciousflavours in Ciorbe, 13 Oct 2011 | 15338 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta ciorbita, cel putin o data la 2 saptamani o pregatesc :)). Este foarte bunaaa!

 

INGREDIENTE

  •  1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 felii de telina
  • 1 ceapa mica
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper, boia
  • patrunjel tocat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o pregatiti, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca aprox 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si luam vasul de pe foc.

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si boiaua dulce, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana. Daca va place mai acrisoara puteti sa adaugati o lingurita de otet de mere sau in compozitia de smantana se poate adauga si iaurt. Deasupra presaram patrunjel.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata